Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
Araç’ta 5 yıl önce yanan orman, küllerinden doğdu
Kastamonu'nun Araç ilçesinde 2018 yılında çıkan yangında zarar gören 251 hektarlık orman alanı yeniden yeşertildi.
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
"Mecbur kalmadıkça 'o saatlerde' dışarı çıkmayın"
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü son zamanlarda artan sıcaklıklar ile ilgili alınması gereken önlemleri içeren bir açıklama yayımladı.
Kastamonulu aktardan grip hastalarını ayağa kaldıracak formül
Kastamonu mevsim geçişini ağır atlatıyor. Havaların bir sıcak bir soğuk olması hastalıklara neden oluyor. Şu sıralarda birçok kişinin şikayetçi olduğu grip salgınına ne iyi gelir? Sizler için araştırdık.
Mezarlık ziyaretçilerine fidan hediye edildi
Kastamonu'da Ramazan Bayramı öncesinde mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara fidan dağıtıldı
Bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktaları…
Bayram kahvaltılarında yağlı ve hamur işi gıdalardan uzak durulmalı
Kastamonu'dan bu iş yıllık 300 milyon lira kazandırıyor l Devlet destekliyor
Türkiye’nin önemli orman varlıklarına sahip illeri arasında yer alan Kastamonu ve Sinop’ta, hayata geçirilecek proje çerçevesinde yapılacak planlı müdahaleler ile kestane üretiminin artırılması hedefleniyor. Bölgede yaşayan vatandaşlara yılda toplam 1 milyar lira gelir sağlaması hedeflenen kestane ve kestane balı üretimi için bölgeye göçün de artması hedefleniyor.
Hedef, yılda 1 milyar lira gelir
Türkiye’nin önemli orman varlıklarına sahip illeri arasında yer alan Kastamonu ve Sinop’ta, hayata geçirilecek proje çerçevesinde yapılacak planlı müdahaleler ile kestane üretiminin artırılması hedefleniyor.
Sahurda sadece su içiyorsanız dikkat!
SCÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Sarıakçalı, sahura kalkmadan oruç tutmanın veya sahurda sadece su içmenin kişinin sağlığında sakınca oluşturabileceğini belirtti
Kastamonu artan grip vakalarına ne diyor?
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kış mevsimiyle birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanıyor. Kastamonu'da ise grip vakalarında geçen yıla oranla yüzde 100'e yakın artış meydana geldi. Grip vakalarında yaşanan artışların soğuk havadan değil, kapalı ortamdan ve maske kullanılmamasından kaynaklandığını ifade edildi. Kastamonu halkı, hastalıklarda yaşanan bu artışı nasıl değerlendiriyor? Hastalıkların artış nedenini neye bağlıyor? Detaylar haberimizde...
Doğadan gelen şifa kaynağı: "Dağ Salebi"
Asırlardır gelensek yöntemlerle elde edilen ve lezzetiyle damakta unutulmaz tat bırakan Kastamonu’nun meşhur dağ salebi, soğuk algınlık başta olmak üzere birçok hastalıklara iyi gelmesi sebebiyle son günlerde yoğun talep görüyor.
2 kişi hastaneye kaldırıldı
Kastamonu merkez Emirli Köyünde ikamet eden iki kişi, ıhlamur toplamak için çıktıkları ağaçtan düştü.
KÜ’nün Projesi Desteğe Hak Kazandı
Kastamonu Üniversitesi’nin, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Kapsamında Projesi Kabul Edildi.
Üç büyük mahallede bu gece elektrik yok!
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Candaroğulları Mahallesi ve Kuzeykent Mahallesi'nde bu gece elektrik kesintisi yaşanacak. 09 Aralık tarihinde 01.00 ile 06.00 arasında elektriklerin kesileceği öğrenilirken, kesintinin sebebi ise arıza onarım, bakım ve yatırım olarak açıklandı.
Akgöl paylaşılamıyor!
Kastamonu Valiliği’nin Akgöl’ü Hanönü’nde gösteren paylaşımına Sinop Ayancık Kaymakamlığı’ndan yanıt gecikmedi. Sosyal medya, tatlı bir atışmaya sahne oldu
Kastamonu'da bal ormanları oluşturulacak
Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ve Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliği düzenlenen çalıştayda Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, bölgemizdeki arıcılık faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yaparken, konuşmaların ardından da katılımcıların soruları cevaplandırıldı
Gribe doğal çözüm
Türkiye’de sonbahar ayları ile beraber soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Soğuyan hava beraberinde gribal enfeksiyonları getiriyor
Kastamonu’da kara mürverin hasadı başladı
Kastamonu'da gıda ve boya sektöründe geniş bir kullanım alanı olan kara mürverin hasadına başlandı