Gribe doğal çözüm;

Gribe doğal çözüm

Türkiye’de sonbahar ayları ile beraber soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Soğuyan hava beraberinde gribal enfeksiyonları getiriyor...

Türkiye’de sonbahar ayları ile beraber soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Soğuyan hava beraberinde gribal enfeksiyonları getiriyor. Kastamonu’da aktarların soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara önlem amacıyla içilebilecek bitki çayı önerileri okaliptüs, adaçayı, hatmi çiçeği ve ıhlamur oldu.

“GRİBE KARŞI ALIÇ SİRKESİNİN BÜYÜK FAYDASI VAR”

Soğuk havalarda hastalıklara karşı içilebilecek bitki çayları tavsiyelerini söyleyen aktarlar şu ifadeleri kullanıyor, “Grip için okaliptüs, adaçayı, hatmi çiçeği ve ıhlamur tavsiye ediyoruz. 1 su bardağı sıcak suya 1 tutam atılarak 10 dk beklenerek hazırlanıyor. Çay şeklinde kullanıyor. Hazırlanan çay her öğün tok karına içile bilir. Okaliptüsün çok etkili bir dezenfektan özelliği var. Grip olmadan önce içilirse grip olma olasılığı düşecektir. Enfeksiyonları ve akciğerleri güzel bir temizleme özelliği var. Okaliptüsün içesindeki mentol sayesinde burun ve nefes açıcı özelliği var. Grip haricinde akciğer hastalarına da içirilir. Ihlamur çayı da grip için etkili bir bitkidir ve hatmi çiçeği mevsim geçişlerinde faydalı olabilir. Vücut sıcaklığını artırarak terlemeye fayda sağlıyor. Okaliptüs, adaçayı, hatmi çiçeği ve ıhlamur tek tek içile bildiği gibi hepsi bir arada karışım halinde de kullanılabilir. Gribal enfeksiyonlarda alıç sirkesinin de çok büyük faydası var. 1 çay bardağı suya 2 yemek kaşığı alıç sirkesi konur, yarısı gargara yapılıp tükürülür ve diğer yarısı içilerek kullanılır”. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum