Arama
Arama Sonuçları
KÜ ekibi hortumu kaptı, yangına koştu!
Kastamonu Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri, Taşköprü itfaiyesini ziyaret ederek uygulamalı eğitim aldı.
İnebolu’daki müdür, olay üzerine tutuklandı!
İnebolu İlçesi'nde bulunan bir okulun müdürü yaşanan olay üzerine tutuklandı…
İnebolu’da korkunç iddia!
İnebolu İlçesi’nde erkek yurdunda korkunç iddia..
Kastamonu'da karaya oturan gemi için çalışma başlatıldı
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde fırtınada karaya oturan geminin çekilmesi için çalışma başlatıldı.
Kastamonu'da karaya oturan gemide yeni gelişme!
Vamos yakıt çemberinde Kastamonu'nun İnebolu sahilinde fırtına nedeniyle karaya oturan "Vamos" kargo gemisindeki yakıtın tahliyesi başladı.
Ilgaz’da çıkan hortum kamerada
Ilgaz ilçesinde çıkan hortum vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
DİSKİ araba ve halı yıkamayı yasakladı!
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya 5 gün, halı yıkamaya ise 3 gün yasak getirildi. Kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca 1295 TL idari para cezası uygulanacak.
Sıcak uyarısı! O gün dışarı çıkmayın
Türkiye'de peş peşe en sıcak günler yaşanırken, Prof. Dr. Orhan Şen'den dikkat çeken bir tavsiye geldi.
En kısa sürede, hortum sermek için yarıştılar
Samatlar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, yangınla mücadele eden ekiplerin hareket kabiliyetini artırmak için hortum serme yarışması yapıldı. Yangın müdahale eğitimi esnasında İğdir İşletme Şefliğinde yangınla mücadele eden ekipler arasında düzenlenen yarışmada, 2 arazöz ekibi yarıştı. Yarışmayı yöneten Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, kazananları tebrik ederek; “Bu sene hem bu süreyi korumak hem de daha aşağı çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Termometreler yanıyor! Adana 52'yi gördü
Ülkenin özellikle yoğun bir şekilde etkilendiği güney ve doğu kesimleri büyük ölçüde yanıyor.
Karadeniz yeni sellerin eşiğinde!
Marmara ve Karadeniz bölgesi bu akşamdan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.
Sel nedeniyle kapanan köy yolları açılıyor
Kastamonu’da iki gün önce yaşanan sel sebebiyle yolu ulaşıma kapanan köylerin sayısı yapılan çalışmalarla 17’ye düştü.
Sel alanında inceleme yaptı
Daday Kaymakamı Ayşegül Yıldırım, aşırı yağışlar sonucu zarar gören Köşeler köyüne giderek yerinde incelemelerde bulundu. Yıldırım, köy muhtarından durum hakkında bilgi aldı.
Daday yolu kapandı
Daday Köşeler Köyü yolu, etkili sağanak nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı.
Yıldırım düşmesine dikkat!
KUVVETLİ YAĞIŞ BAŞLADI
Dikkat! Bugün çok şiddetli yağacak
Meteoroloji, 21 Mayıs 2023 Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Ani sel, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı yapıldı
Meteorolojinin son hava durumu raporuna göre, bugün beklenen sağanak yağış birçok kentte etkisini gösterecek. Etkili yağış nedeniyle 17 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, ülke genelinde havanın parçalı bulutlu olacağı öngörülüyor.
‘14 Mayıs’ta tabi ki milli iradeyi destekleyeceğiz’
Memur-Sen İl Divan Toplantısı, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın katılımıyla Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Başkan Yıldız’ın yanı sıra; AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 1. Sıra Milletvekili Adayı Halil Uluay, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Memur-Sen İl Başkanı İrfan Bakır ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ile yöneticileri katıldı.
Ev değil, zehir fabrikası
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il merkezinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan 3 şahsın ortak kullandığı eve baskın yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıslar, adli makamlara sevk edildi.
Yeniden Refah’ta 2 adaylı temayül
eniden Refah Partisi (YRP) Kastamonu İl Teşkilatı, 28. dönem milletvekili adaylarını belirlemek üzere temayül yoklaması yaptı.
YRP İl Başkanı Demir, aday adayı oldu
Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı İbrahim Demir, 28. dönem Kastamonu milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Yaşına aldırış etmeden yangının büyümesini önledi
Tosya ilçesinde 75 yaşındaki bir vatandaşın, 2 katlı evde çıkan yangına kendi imkanları ile müdahale etmesi, yangının büyümesini önledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangın söndürüldü.
Bir Karadeniz klasiği
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde görev yapan bir imam, yıllarca bahçesine ve arı kovanlarına zarar veren ayılardan, kendi yaptığı ‘ayısavar’ sistemi sayesinde kurtuldu. Vatandaşın kurduğu sistemle, suyun ağırlığı ile havaya kalkan direğin, düşerek saca çarpmasıyla ortaya çıkan ses, ayıların ve yaban hayvanlarının bölgeye yaklaşmasını engelliyor.
Cide'de 6 hortum görüldü
Abana’da sabah saatlerinde Karadeniz’de çıkan 3 hortumun ardından, Cide ilçesinde de aynı anda 6 hortum oluştu. Denizi saran hortumlar, vatandaşlar tarafından görüntülendi.
Karadeniz’de aynı anda 3 hortum
Abana ilçesi açıklarında, denizde aynı anda oluşan 3 hortum vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
Şantiyede hortum paniği
Kastamonu’da bir şantiyede çıkan ve paniğe sebep hortum, vatandaşlar tarafından görüntülendi.
“Personel desteğinizi hazırlayın” uyarısı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İstanbul, Yalova, Bartın, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak illerinde kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, ihtiyaç duyulması halinde sevk edilmek üzere personel planlamasının yapılması için hazırlıklı olmaları yönünde Kastamonu’nun da aralarında bulunduğu 6 ilin Valiliklerine uyarı yazısı gönderdi. Kastamonu Valiliğine yapılan uyarıda illerde yaşanacak yağışlar nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde sevk edilmek üzere personel planlamasının yapılması ve hazırlıklı olunması gerektiği bildirildi.