Kastamonu artan grip vakalarına ne diyor?;

Kastamonu artan grip vakalarına ne diyor?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kış mevsimiyle birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanıyor. Kastamonu'da ise grip vakalarında geçen yıla oranla yüzde 100'e yakın artış meydana geldi. Grip vakalarında yaşanan artışların soğuk havadan değil, kapalı ortamdan ve maske kullanılmamasından kaynaklandığını ifade edildi. Kastamonu halkı, hastalıklarda yaşanan bu artışı nasıl değerlendiriyor? Hastalıkların artış nedenini neye bağlıyor? Detaylar haberimizde......




"PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENSEK VÜCUT DİRENCİMİZ BU KADAR DÜŞMEZ"

Salgın hastalıklarda artışın yaşanmasını mevsim değişikliğinden kaynaklı olduğuna vurgu yapan Tolga Şen;"Pandemi konusunda ise evhamlı değilim. Bunun giderek azaldığını düşünüyorum. Soğuk havalar geldi ve insanlar mevsimine uygun şekilde giyinmiyorlar.Bundan kaynaklı olarak hastalıkların arttığını düşünüyorum. Her zaman mevsim geçişlerinde bu tür hastalıklarda artış yaşanıyor. Ekstrem bir durumun olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendine göre önlem almalı, havalar artık soğudu işlerimiz dışında çok fazla  dışarıda zaman geçirilmemeli, doğal besinler tüketilmeli,çay yerine ıhlamur içilmeli, mevsimine uygun kıyafetler tercih edilmelidir. Beslenmede çok büyük sıkıntılarımız sürekli olarak ekmek yani karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz, protein ve vitamin ağırlıklı beslensek vücut direncimiz bu kadar düşmez" dedi.



"BÜTÜN HASTANELER KIRILIYOR"

Gezici bir virüs'ün olduğuna vurgu yapan Ali İhsan;"Grip tekrar geriye döndü ama insanlarımız ölüm haberlerini artık çok sık görmediği için umursamaz oldular. Pandemi bitmiş olabilir ama ben hala kapalı ortamlarda maskemi çıkarmıyorum. Kapalı ortamlarda aynı havayı soludukları için bu tür salgınların artması o kadar normal ki şaşırmıyorum. Pandemi süreci kesinlikle bitmedi. Havaların soğuk olmasından kaynaklı değil, gezici bir virüs var. Bu virüse yakalananları yatağa düşüyor, bütün hastaneler kırılıyor.  Herkes çoluk çocuk hastanelerde yatıyorlar. Herkese sesleniyorum; maskenizi takınız, kapalı yerlerde çok fazla durmayın, yemenize içmenize dikkat edin" ifadelerine yer verdi.



"DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN YERLERDE BİRİDE HALK OTOBÜSLERİ"

Salgın hastalıkların yaygınlaşmasını değerlendiren bir diğer vatandaş ise;"İnsanlarım dikkat etmediği sürece covid'de hastalıklarda çoğalır. Özellikle dikkat edilmesi gereken yerlerde biride halk otobüsleri. Halk otobüsleri yolcu sayından fazla yolcu alarak insanlara üst üstte ulaşım sağlıyor. Hal böyle olunca hem hava yoluyla hem de temas yoluyla birbirimize hastalığı bulaştırıyoruz"



"VATANDAŞ OLARAK GELİŞMEK YERİNE 20 SENE GERİSİNE GİDİYORUZ"

Vatandaşlar pandemi süreci bitmiş gibi hareket ettiğine değinen Mustafa Demircioğlu;" Bir yere giderken özelliklede toplu alanlara girerken maske takmakta fayda var. Dikkat etmediğimiz sürece halk dilinde dediğimiz domuz gribi gibi hastalıkların artması çok normal.Vücudumuzun direncini artıracak besinleri tercih etmeliyiz. Eşimize, dostlarımıza giderken maskelerimize kullanmalıyız. Maske kullanmazsak ileride çok büyük sıkıntılar yaşacağız gibi görünüyor. İklimlerimiz değişti, aynı gün içinde dört mevsimi yaşayabiliyoruz. Durum böyle olunca her türlü hastalık kaçınılmaz oluyor. İnsanlarımızda çok değişik, yolda yürürken yere tüküren bir çok insanla karşılıyoruz. Neden yere tükürür ki bir insan? durum böyle olunca mikrobu kapmamak kaçınılmaz oluyor.Bizler vatandaş olarak gelişmek yerine 20 sene gerisine gidiyoruz. Vatandaşlar olarak temizliğimize dikkat etmiyoruz" dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum