Arama
Arama Sonuçları
Minare böyle yıkıldı!.. Fırtına komşuda yıkıp geçti
Kastamonu’da ciddi hasara neden olan fırtına, komşu il Çankırı’da da hasara yol açtı. Çankırı’da etkili olan fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. O anlar ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.  
Tahsin Babaş'tan ilk açıklama!
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçimden sonra ilk kez açıklama yaptı. Babaş açıklamasında; "2019 yılında yüzde 30,89 olan oyunumuzu yüzde 36,15'e 19.091 olan oyumuzu ise 23 bin 390'a yükseltmiş bulunmaktayız.  Her bir projemi Kastamonu'nun gelişmesi ve güzelleşmesi adına Hasan Baltacı Bey'e hediye ediyorum. Hasan Baltacı kardeşimi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum"  ifadelerine yer verdi.
Marmara depremi Kastamonu’yu da yıkar!
Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, “Biz sadece merkez üssü Kastamonu olan bir depremden bahsetmiyoruz. Merkez üssü Marmara’da olacak bir deprem de bizleri çok ilgilendiriyor. Marmara’da olacak depremde belki de Kastamonu’daki binaları yıkacaktır.”
'Atıl projeler' cenneti Kastamonu!..
Geçtiğimiz son 10 yılda Ilgaz Tüneli, havalimanı ve yakın zamanda hizmete giren Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi (eski MİEM) gibi çok önemli projelerin hayata geçirildiği Kastamonu'da yıllardır akıbeti belli olmayan bina ve arazilerin ne olacağı halen merak konusu...
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Kastamonu'nun ihtiyacına cevap veren değişim!
Kastamonu'da, eski belediye binasının yerine yapılan otopark projesi hayata geçirilerek şehrin ihtiyaçlarına cevap verdi.
‘Serap Ekmekci, tüm TBMM’yi aydınlatmış’
Kastamonu Belediye Meclis Üyesi Nurten Ciğerci; 10 Aralık Kadın Platformu adına Belediye Meclisi toplantısında konuşma yaptı.
‘Bu başarı bir tesadüf değil’
GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, muhteşem gidişatı değerlendirdi
Saatli bombaya, şeritli önlem
Kastamonu Aktekke Mahallesi'nde, Emniyet Binası'nın yan tarafından bulunan 6 katlı Kafadaroğlu Apartmanı'nın pencereleri söküldü. Söz konusu binada molozlar aşağı düşerken önlem tek taraflı şeritle sınırlı kaldı.
İlla biri mi ölmeli?
Kastamonu’nun Kuyudibi mevkisinde, yıkılma tehlikesi olan ev dar sokak için risk oluşturuyor.
Kastamonulu belediye başkanının sözleri bomba etkisi yaptı
Vergili, "Ben bir tek şunu söylüyorum; AK Partili arkadaşlar bizim bu şehirlerimize elinizi sürmeyin, biz gerekeni yaparız"
Deprem bölgesinde belirsizlik sürüyor
6 Şubat’ta art arda meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen sanayi tesislerinin durumu ile ilgili belirsizlik sürüyor.
Akmescit bir ilke imza atıyor...
Kastamonu'nun mahalle kültürünün yaşatıldığı Kastamonu'daki tarihi konakların bulunduğu Akmescit Mahallesi bir ilke imza atıyor. Tarihinde daha öncesinde hiç kadın muhtar adayı olmayan Akmescit Mahallesi'nde bu seçimlerde Mahalle Muhtarlığı'na Emine Bekiroğlu talip. Bekiroğlu, 37 yıla yakın Akmescit Mahallesi'nde yaşadığını vurgulayarak buranın yerlilerinden olduğunu belirtti. Akmescit'in silkelenip kendine gelmesi gerektiğini dile getiren Bekiroğlu, bunu bir kadın dokunuşuyla yapacağını belirterek; 'Akmescit her şeyin en iyisine layık' dedi.
20 köyü birleştiren köprünün yapılmasını istiyorlar
Taşköprü ilçesinde bağlı Alatarla köyünde vatandaşlar, 2021 yılında yaşanan sel sonrası yıkılan ve 20 köyün geçiş sağladığı köprünün yeniden yapılmasını talep etti.
Depremzedelerin alışveriş kartlarına ilk yüklemeler başlıyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremzedelerin alışverişlerini yapabilecekleri kartlara ağustos ayının 15’inde ilk bakiyelerin yatırılacağını belirtti.
Kastamonu'daki yetkililere seslendi: "Görmüyorlar mı? Allah'a emanet yaşıyoruz"
Küre’den İnebolu’ya taşıyan Maden Kamyoncu sahibi Erdal Atay İkiçay köprüsünün tehlike oluşturduğunu belirterek yetkililere seslendi;
Taşköprü'de ağaçlar yerinden söküldü
Kastamonu genelinde etkili olan fırtına Taşköprü'de ağaçların yerinden sökülmesine neden oldu.
Maraş depremini bilen Hollandalı, sıradaki şehri açıkladı
6 Şubat'ta 7.8 şiddetindeki büyük Kahramanmaraş depremini yalnızca 3 gün öncesinden tahmin eden Hollandalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets sıradaki şehri söyledi.
Kadın futbolunun yeni sponsoru Sürat Kargo
Sürat Kargo, Kadın Futbol Milli Takımları Ana Sponsoru oldu.
"Üniversite mutlaka açıklama yapmalı"
Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Turgut Yılmaz, Kastamonu'nun adeta kanayan yarası haline gelen, ancak yetkililerin itinayla sessiz kaldığı eski Tıp Fakültesi binalarına değindi.
Kastamonu Kent Konseyi, nihayet sessizliğini bozdu
Kastamonu'nun en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kent Konseyi, uzun süren sessizliğini bozdu.
Kastamonu Kent Konseyi, nihayet sessizliğini bozdu
Kastamonu'nun en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kent Konseyi, uzun süren sessizliğini bozdu. Kastamonu Kent Konseyi tarafından, ilimizdeki sorunların ele alındığı bir basın toplantısı düzenlendi.
Depremzedelere 500 bin lira hibe ve kredi desteği
Bakan Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere konutlar için 500 bin lira, iş yerleri için 250 bin lira hibe verileceğini belirtti.
İHH “UrumçiKatliamı”nı unutmadı
Kastamonu İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği’nce 5 Temmuz 2009 yılında Çin yönetimi tarafından yapılan provokatif eylemler sonucunda yaşanan UrumçiKatliamı’nın 14’üncü yıl dönümü nedeniyle Nasrullah Meydanı’nda basın açıklaması düzenlendi.
Bakan Özhaseki’den TOKİ paylaşımı… Kastamonu’ya da dikkat çekti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından TOKİ eliyle yapılan konutlar ile ilgili bir video yayınladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar
Toplantı sonrası konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde...