Maraş depremini bilen Hollandalı, sıradaki şehri açıkladı;

Maraş depremini bilen Hollandalı, sıradaki şehri açıkladı

6 Şubat'ta 7.8 şiddetindeki büyük Kahramanmaraş depremini yalnızca 3 gün öncesinden tahmin eden Hollandalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets sıradaki şehri söyledi....

6 Şubat'ta 7.8 şiddetindeki büyük Kahramanmaraş depremini yalnızca 3 gün öncesinden tahmin eden Hollandalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets sıradaki şehri söyledi. Açıklama sonrası bölgede büyük korkuya sebep oldu. İşte detaylar...

Her ne kadar azalmış olsa da yine de herkes büyük İstanbul depremini konuşuyor. Fakat İstanbul'dan da önce yıkılması muhtemel olan başka bir şehir var. Maraş depremini bilen deprem bilimci Frank Hoogerbeets, sıradaki şehrin ismini açıkladı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta 2 büyük yıkıcı deprem meydana geldi. Yaşanan depremde 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu depremi 3 gün öncesinde haber veren deprem bilimci Hoogerbeets bir anda en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Aslına bakılırsa, Türk deprembilimciler de bu bölgede büyük bir deprem bekliyordu.

Prof. Dr. Naci Görür iki yıl öncesinde bu bölgede büyük bir deprem olabileceğine dair uyarılarda bulunmuştu. Fakat Hoogerbeets’in depremin yalnızca 3 gün öncesinde bir paylaşım yapmış olması, bu ismi ön plana çıkardı.

Deprem bilimcinin Kahramanmaraş’ın ardından dikkat edilmesini istediği şehir hangisi? Malum şu sıralar herkes İstanbul depremine yoğunlaşmış durumda. Fakat Hooherbeets’e göre İstanbul’dan daha riskli bir şehir var.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Prof. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden hemen sonra Adana’yı uyarmıştı. Bu bölgede de 7’nin üzerinde bir deprem beklediğini söyleyen Prof. Dr. Görür’ü Hollandalı deprem bilimci de onayladı.

Deprem bilimci Hooherbeets’te Adana’da 7’nin üzerinde bir deprem beklediğini açıkladı. Hatta deprem uzmanına göre bu şehirde gerçekleşmesi beklenen deprem İstanbul depreminden daha yakın olduğu ifade edildi.

Hali hazırda herkes sıradaki depremin İstanbul’da gerçekleşmesini bekliyor. Fakat Maraş depremlerinden ötürü, Adana’daki fay hattında stres maksimum seviyeye ulaşmış durumda olduğu açıklandı. Dolayısıyla uzmanlar bu bölgedeki halkın da tedbirli olmasını istiyor.

Elbette şunu unutmamak gerekiyor. Türkiye bir deprem bölgesi ve önümüzdeki süreçte farklı şehirlerde depremler olmaya devam edecek. Bunun için de kimsenin tedbiri elden bırakmaması gerekiyor.

Kaynak: Mynet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum