Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Memleket Partisi İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama!
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama geldi!
Sürücülere müjde!.. İndirim göründü
Geçtiğimiz ay, 76-77 dolar arasında dalgalanan Brent Petrol, 5 ayın en düşük seviyelerine gerileyerek aralık ayında da 80 doların altında. Petrol fiyatlarındaki bu düşüş, Benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu.
Kastamonu Üniversitesi yükseliyor
Kastamonu Üniversitesi, 2023-2024 URAP Türkiye sıralamasında sıralamaya giren 188 üniversite arasında 81’inci sıraya yükseldi. Tıp Fakültesi olmayan 101 üniversite arasında yapılan sıralamada ise Kastamonu Üniversitesi, 26’ncı sıraya yerleşti.
Vali Dallı: "Orada bir problem var belli"
İnebolu Terminal Köprüsü, Vali Meftun Dallı başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) toplantısında bir kez daha gündeme geldi.
Kastamonu Rehberlik Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Rehberlik Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
Dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi! Tarih verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayın programında vatandaşlara vergi müjdesi verdi. Yılmaz, doğrudan vergilerin artacağına belirterek "Gelir düzeyine göre vergi alınmasını hedefliyoruz" dedi.
Izoprosis ürünleri, Uzunlar farkı ile Kastamonu’da…
Kastamonu’da inşaat sektörünün, özellikle de yalıtım/izolasyon alanında en önemli tedarikçilerinden olan Uzunlar Ltd. Şti., bünyesine yeni aldığı ‘Izoproris’ marka ürünleriyle sektörün ihtiyaçlarını karşılamada bir adım daha attı.
Çatal’dan Erbilgin’e: ‘Kirli siyasetini git memleketinde yap’
"Benim Kastamonumda kirli siyaset yapma. Kastamonulu hemşehrilerimi birbirlerine düşürme."
Erdoğan’dan yerel seçim mesajı: 'Koçbaşlarını belirleyip yola öyle devam edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimde nasıl hareket edeceklerini açıkladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in çağrısını değerlendirdi.
Kastamonu’da hibe destekli seralar kuruluyor
Proje kapsamında 21 çiftçiye toplam 5,25 dekar sera kurulumu yapılacak.
Erdoğan'dan ‘sivil anayasa’ çağrısı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “85 milyonun tamamının sahipleneceği ve 'İşte benim Anayasam' diyerek baş tacı edeceği bir metni artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor" dedi.
İnternet kullananların oranı yüzde 87,1'e çıktı
Türkiye’de bu yıl 16-74 yaş grubundaki kişilerin internet kullanım oranı yüzde 87,1’e ulaştı. Ülke genelinde internet erişim imkanına sahip hanelerin oranı yüzde 95,5’e çıktı. Mal veya hizmet satın alan ya da sipariş verenlerin yüzde 75,5’i giyim, ayakkabı ve aksesuar satın aldı.
"Kırsal ekonomi ve sosyal hayat ivmemizi daha da yükseltmenin derdindeyiz"
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Serap Ekmekçi ile Halil Uluay " Köy köy, hane hane, gönül gönül merhaba diyeceğiz" sloganıyla köy ziyaretlerini sürdürüyorlar.
"Eğitimde dünya markası olmaya devam edeceğiz"
2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bahçeşehir Koleji yeni eğitim dönemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz; "Eğitim bir ekip işidir. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi.
Dikkat!.. Kredi kartı faizleri fırladı
Referans faiz oranı aylıkta yüzde 2,26’ya yükselirken kredi kartı gecikme faizi de aylıkta yüzde 2,81’e, yıllıkta yüzde 40,1’e yükseldi.
Çatalzeytin Belediyesi ödülünü aldı
Çatalzeytin Belediye Başkanlığı 100. Yıl Ekonomi ve Proje Ödülleri ödül töreninde, 100 yılın en başarılı Altyapı ve Üstyapı Proje Belediyeciliği ödülünü aldı. Ödül törenine katılan Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir; " Gerçekten böyle bir ödüle layık görülmek tek başına mümkün olmuyor. Bizlerle beraber yürüyen teşkilatıma ve tüm Çatalzeytinli hemşehrilerime bu ödülü armağan ediyorum. Huzurun başkenti Çatalzeytin'e de herkesi bekliyorum" dedi.
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti!
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.
Memur-Sen, yüzde 70 talep zam etti
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "Yarın, aileleriyle birlikte 25 milyon kamu görevlisi ve emeklisini mutlu edecek ve Memur-Sen’e imza attıracak teklifi bekliyoruz." dedi.
"Bize bahaneler üretilmesin"
Memur-Sen 81 ilde eşzamanlı olarak Kamu İşveren Heyeti’nin kamu görevlilerine sunduğu teklifi kabul etmediklerini belirterek eylem gerçekleştirdiler. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen eylemde Memur-Sen İl Başkanı İrfan Bakır; “Enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir adım için ‘refah payı’ uygulaması artık şarttır. Kamu işvereninden gerçekçi revizeler bekliyor, memurun refahının yükseltilmesini istiyoruz. Bize bahaneler üretilmesin” dedi.
Rıza Kandemir: İnşaat Sektörünün Lideri ve Girişimci İş Adamı
Rıza Kandemir adı günden güne daha popüler bir hale geliyor.
Pilot aday adayları için THY’den iş ilanı
Türk Hava Yolları (THY), büyüme hedefleri doğrultusunda ikinci pilot aday adayları için iş ilanı açtı.
Erdoğan: Ekonomik zorlukların biz de farkındayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Kabine toplantısı sona erdi.