Kastamonu Üniversitesi; ilk defa yer aldı…;

Kastamonu Üniversitesi; ilk defa yer aldı…

......

Kastamonu Üniversitesi; ilk defa yer aldı…

Yüksek öğrenim hakkında güncel haberler veren ve dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarını yayınlayan Times Higher Education (THE), 2024 yılının dünya üniversite sıralama sonuçlarını yayınladı.

Dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), uluslararası alanda belirli bir standardı yakalayan 1.904 üniversitenin verileriyle ortaya konulan “Dünya Üniversite Sıralaması 2024”ü (World University Rankings 2024) açıkladı. Üniversitelerin akademik olarak 5 farklı temel ölçüte göre değerlendirildiği sıralamada Kastamonu Üniversitesi dünyanın en başarılı yükseköğretim kurumları arasında ilk defa yer aldı.

TÜRKİYE’DE 36. SIRADA, DÜNYADA 1501+ BANDINDA YER ALDI

Dünya genelinde 100’den fazla ülkeden toplamda 1904 üniversitenin yer aldığı Times Higher Education dünya sıralamasında Kastamonu Üniversitesi 1501+ derecesi ile dünyadaki en seçkin üniversiteler arasında yer aldı. Kastamonu Üniversitesi Türkiye'de sıralamaya giren 75 Üniversite arasından 36’ncı sırada yer aldı. QS 2024 Dünya Üniversiteleri Bölgesel sıralamasında sahip olduğu başarısını sürdüren Kastamonu Üniversitesi Dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından olan THE 2024 Dünya Üniversite sıralamasında da ilk defa yer almayı başardı.

 “KALİTE STANDARTLARINI VE BAŞARI GRAFİĞİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Akademik ve idari personel ile öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla Kastamonu Üniversitesi’nin THE Dünya Üniversite sıralamasında ilk defa yer aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kalite standartlarını ve başarı grafiğini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Rektör Topal,, kalite standartları ve uluslararasılaşma noktasında teşvik ve desteklerinden dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine şükranlarını iletti.

THE DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMASI 2024

Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması, araştırma odaklı üniversiteleri tüm temel misyonları (eğitim öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi ve uluslararası görünüm) açısından değerlendiren bir performans göstergesidir. Üniversitelerin son 5 yıldaki performansları üzerinden değerlendirme yapan kuruluş; öğrenciler, akademisyenler, üniversite yönetimleri, iş dünyası ve hükümetler tarafından itibar edilen en kapsamlı analizlerden birini gerçekleştirmektedir.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum