Kastamonu’da hibe destekli seralar kuruluyor;

Kastamonu’da hibe destekli seralar kuruluyor

Proje kapsamında 21 çiftçiye toplam 5,25 dekar sera kurulumu yapılacak....

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen, bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu 2023 yılı bütçesi 'bireysel hibeler' kapsamında gerçekleştirilen 250 metrekare sera kurulumları hızla tamamlanıyor. Her bir çiftçiye 250 metrekare büyüklüğünde plastik örtülü, damla sulamalı modern sera kurulumlarının yapılması ile yetiştiricilerin üretim sezonunu uzatarak pazara sürekli ürün çıkarmalarını sağlamak ve birim alandan elde edilen gelirlerini artırarak küçük ölçekli çiftçilerin refah ve direncini yükseltmek amaçlanıyor.


21 ÇİFTÇİYE 2,5 MİLYON TL

Proje kapsamında 21 çiftçiye toplam 5,25 dekar sera kurulumu yapılacak. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında başvurusu onaylanarak hibe desteğine hak kazanan Ağlı, Araç, Daday, Devrekani, Merkez, Taşköprü ve Tosya İlçesinden 21 çiftçiye toplam 2 milyon 520 bin TL hibe desteği sağlanacak. Projenin toplam tutarı ise KDV hariç 3 milyon 600 bin TL.

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Bölge Koordinatörü Murat Demirbük, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi tarafından kurulumu tamamlanan seraların kontrolleri yapılarak hibe ödeme işlemleri başlatıldı. 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum