Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun bisiklet yoluna, büyük ayıp!
Kastamonu’nun bisiklet yolu, şimdilerde gelişigüzel yazılan duvar yazılarıyla çevrilmiş durumda. Yolda bisiklet haricinde her türden motosiklet ve otomobil geçse de, bölge ilgi bekliyor.
Başka il uyardı, Kastamonu yandı!
Bugün Kastamonu'da ormanlık alanda çıkan yangının sebebi belli oldu.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
İstanbul Milletvekili; Kastamonu’yla dertlendi!
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya; Kastamonu’da yaşanan olay sonrasında sorular yöneltti.
Kastamonu'da orman yangınlarıyla stratejik mücadele
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, İhsangazi Orman İşletme Müdürlüğü'nde, orman yangınlarına karşı etkin mücadele stratejilerini geliştirmek amacıyla önemli bir tatbikata ev sahipliği yaptı.
İtfaiyeciler, elektrikli araçların karışabileceği kazalara tatbikatlarla hazırlanıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal: "Teknolojiye ayak uydurmaya çalışarak bu alandaki gelişmeleri takip ediyoruz"
Kastamonu'nun komandolarına 'yangın' eğitimi
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda kahraman komandolar, yangın eğitimlerini tamamladı.
‘Kundakçı bekçi’ gözaltında!..
Hem yangın çıkardı hem de söndürme çalışmalarına katıldı
Mamatlar'da selin izleri silindi...
11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel afetinden etkilenen Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Mamatlar Mesire alanındaki gölet, yapılan çalışmalar neticesinde tamamen eski haline döndürülerek yeniden doğaya kazandırıldı.
Ünlü'den yangınzedelere 'yanınızdayız' mesajı...
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, merkeze bağlı Halaçlı ve Keremli köylerinde çıkan yangınlarda zarar gören yangınzede aileleri ziyaret etti. Doğan Ünlü devletin vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak; "Yaralarının sarılması için tüm kurumlarımız gereken çalışmaları yerine getirmektedir" dedi.
Genel Müdür'den ahşap vurgusu: 'Kullanımını artırmalıyız'
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kastamonu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda ahşap üretimi konusuna değindi. Karacabey açıklamasında; "Ahşabı en yüksek katma değerli ürün olarak kullanmamız gerekiyor. Ayrıca ahşap sektörünün planlı büyümesini takip ve kontrol etmemiz lazım. Ayrıca bütün dünyada artık yaygın olarak kullanılan ahşabı ülkemizde daha çok kullanmamız gerekiyor" dedi.
Yumaklı; "Türkiye; Avrupa'da 1'nci, dünyada 4'ncü ..."
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında; “Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise dördüncü sırada. Bundan gurur duymamız gerekir. Dünyadaki dördüncü sıradan üst sıralara çıkarmak da bizim ayrıca diğer bir hedefimiz” dedi.
Bakan'dan yangınzedelere söz: "Tüm zararlar telafi elecek"
Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde çıkan yangında 10 ev ve 3 ahır yanarak kullanılmaz hale geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya ve Kastamonu'daki yangınlar ile ilgili yaptığı açıklamada: “Devletimiz her daim olduğu gibi yine vatandaşlarımızın yanındadır, tüm zararlar telafi edilecektir” dedi.
"İnsanlar afetlerden kaçmak için yer değiştirecek"
Bugün saat 10.00'da Kastamonu Park Dedeman Konferans Salonunda yapılan toplantıda Kastamonu için planlanan kentsel dönüşüm projesi detaylı bir şekilde konuşuldu.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Bu KOZALAK'lar konuşuyor...
Enerjisa Enerji destekleyicisi olduğu girişimlerden biri olan orman yangın erken tespit sistemi 'KOZALAK' ile orman arazilerindeki yangınlarının erken tespiti hedefliyor. İlk olarak Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde pilot olarak uygulanmaya başlayan KOZALAK yangın erken tespit sistemi sayesinde on binlerce metrekarelik bölge olası yangınlara karşın korunacak.
Mavi Ay nedir? Mavi ay ne zaman, saat kaçta?
Mavi Ay'ın gerçekleşeceği tarih, doğa olaylarını yakından takip edenler tarafından sorgulanıyor. Astroloji tutkunlarının heyecanla beklediği Mavi Ay, gökyüzü görsel bir şölen oluşturacak. Yılın en parlak ayı olarak adlarılan bu nadir doğa olayı ikinci Dolunay olarak da tanımlanıyor. Peki Mavi ay ne zaman, saat kaçta? Mavi Ay nedir? İşte ayrıntılar...
Batı Karadeniz’e orman yangınlarına karşı bir helikopter daha…
Karabük'te, orman yangınlarıyla mücadele için helikopter konuşlandırıldı.