Kastamonu'da orman yangınlarıyla stratejik mücadele;

Kastamonu'da orman yangınlarıyla stratejik mücadele

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, İhsangazi Orman İşletme Müdürlüğü'nde, orman yangınlarına karşı etkin mücadele stratejilerini geliştirmek amacıyla önemli bir tatbikata ev sahipliği yaptı....

İhsangazi - Daday ilçeleri arasında ulaşım yolu olarak kullanılabilecek olan yolun, aynı zamanda yangın durdurma zonu olarak işlev görmesi için çeşitli önlemlerin alındığı tatbikatta, ışıklandırma çalışmaları, yanıcı madde stokunun azaltılması ve yangın önleme tesisleri kurulumu konularında pratik adımlar atıldı.

Yapılan tatbikatta, özellikle yolun her iki tarafında 25 metrelik bantta ara ve alt tabakanın kesilerek yangın önleme tesisinin nasıl oluşturulacağı uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca, orman emvalinin standardizasyon esaslarına uygun olarak 5 santim ve üstündeki emvallerin ayrılması, değerlendirilemeyen ince materyallerin cips makinesinde parçalanması ve ekonomik değerlendirme konusunda detaylı bir çalışma gerçekleştirildi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "İnşallah orman emvalinin en ince parçasını dahi ülke ekonomisine katkı sağlamadı sonucuna ulaşabiliriz" denildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum