Genel Müdür'den ahşap vurgusu: 'Kullanımını artırmalıyız';

Genel Müdür'den ahşap vurgusu: 'Kullanımını artırmalıyız'

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kastamonu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda ahşap üretimi konusuna değindi. Karacabey açıklamasında; "Ahşabı en yüksek katma değerli ürün olarak kullanmamız gerekiyor. Ayrıca ahşap sektörünün planlı büyümesini takip ve kontrol etmemiz lazım. Ayrıca bütün dünyada artık yaygın olarak kullanılan ahşabı ülkemizde daha çok kullanmamız gerekiyor" dedi....

"TOPRAK KAYBIMIZ, 1970'Lİ YILLARDA 500 MİLYON TON İKEN, GÜNÜMÜZDE 113 MİLYON TONA DÜŞÜRDÜK"

Karacabey açıklamasında, yaptıkları orman faaliyetleriyle  erozyon sonucu  toprak kaybını azalttıklarını ve daha da azaltmak için faaliyetlerine devam edeceklerini vurgulayarak;  "Yaptığımız ormancılık faaliyetleri ile erozyonla kaybettiğimiz toprak miktarı 1970'li yıllarda 500 milyon ton iken, günümüzde 113 milyon tona düşürdük.Bu rakam da çok fazla. Bunu düşürmek için çalışmalarımızı Bakanımızın destekleriyle devam edeceğiz" dedi.   


"7,5 MİLYON ORMAN KÖYLÜMÜZE İŞ İMKANI SUNDUK"

Konuşmasında orman köylüsüne değinene Karacabey; "7,5 milyon orman köylümüze iş imkanı sunduk ve refah seviyelerini arttırılması için çalışmalarımızı gerçekleştirdik inşallah bundan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Odun dışı orman ürünleri üretimi iptal ve çeşit olarak arttırarak ülke ekonomisine de toplum sağlığına katkılar sunmaya gayret ediyoruz. Orman yangınları ile mücadelede asıl unsur olan yetişmiş insan gücünü teknolojinin tüm imkanları destekleyerek dünya ülkeleri arasında örnek gösterilen bir ülke haline geldik. Ormanların iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin ortadan kaldırmadaki rolünü ormanların iklim değişikliğine uyumunu birlikte alıp tedbirler geliştirdik. Tüm bu çalışmaları 1917'den beri planlı bir şekilde dünyada bu alanda rol almış ülkelerle birlikte gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.


"ÜLKEMİZDE YAŞAM ALANLARINDA AHŞAP KULLANIMINA DAHA FAZLA YER VERMEMİZ GEREKİYOR"

Bundan sonra yapılacaklar için de açıklamalarda bulunan Karacabey; "Ormanların miras olmaktan ziyade emanet olduğunu unutmadan çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Ahşap hammaddesi ihtiyacının endüstriyel ağaçlandırmalarla temin etmenin gayreti içerisinde olup doğal ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmak çalışmalarını artırarak devam etmemiz gerekiyor. Burada ahşap kullanımına önem vererek bütün dünyada artık yaygın olarak kullanılan ahşabı ülkemizde daha çok kullanmamız gerekiyor. Ahşabı en yüksek katma değerli ürün olarak kullanmamız gerekiyor. Ahşap işleyen sektörün planlı büyümesini takip ve kontrol etmemiz gerekiyor. Bizim en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi olan, olmazsa olmazlarımızdan olan orman köylümüzün yerinde kalkınması ve refah seviyesinin artırılmasına yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettirmeliyiz. Ahşabın en sağlıklı ve dayanıklı malzemesi olduğu gerçeğinden hareketle yaşam alanlarında ahşap kullanımına daha fazla yer vermemiz gerekiyor. Ormandaki ağacın gölgesinin gövdesinden daha kıymetli hale geldiği gerçeğinden hareketle acil ahşap hammaddesi gözüyle bakmamamız gerekiyor. Bütün bu çalışmaları hep birlikte bu konunun bütün taraflarıyla birlikte bunları hayata geçirerek ülkemiz ormancılığına daha fazla katkıda bulunacağımıza kendimize ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı gerçekleştirmiş olacağız inşallah" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum