İstanbul Milletvekili; Kastamonu’yla dertlendi!;

İstanbul Milletvekili; Kastamonu’yla dertlendi!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya; Kastamonu’da yaşanan olay sonrasında sorular yöneltti....

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 2022 yılında 11 evin yandığı, 2023 yılında da Yağcılar Köyü’nde yaklaşık 50 evin alevlere teslim olduğu yangınlar sonrasında; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sorular yöneltti.

 

Tosya’daki yangınlara atıfta bulunan Milletvekili Nimet Özdemir, vatandaşlara verilen hizmetler, yapılan yardımlar ve yapılması planlanan projeler hakkında soru önergesi verdi.

 

Milletvekili Özdemir’in yönelttiği sorular şu şekilde:

‘’Gövrecik ve Yağcılar köylerinde evi yanan vatandaşlarımıza ne kadar geçici konteyner tahsis edilmiştir? Konteyner tahsis edilmeyen vatandaşlarımıza yönelik ne gibi hizmetler verilmiştir?

Söz konusu köylerde mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza AFAD ve Kaymakamlık tarafından nakdi yardım yapılmış mıdır? Yapılmış ise hane başına miktarı ne kadardır?

‘Adı geçen köylerdeki vatandaşlara kalıcı konut yapılması yönünde bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Var ise bugüne kadar tamamlanan, inşaatı devam eden veya yapımı planlanan kaç konut vardır?’’

www.tosyahaberleri.com’a açıklama yapan İYİ Partili Milletvekili; ‘ “Bizler sadece İstanbul milletvekili olarak İstanbul’un sorunlarını gündeme getirmeyeceğiz. Kastamonu ilimizin şirin ilçesi Tosya’da geçtiğimiz yıl ve bu yıl yaşanan iki büyük yangının son durumu hakkında sizlerle de istişare ettikten sonra konuyu bir soru önergesi ile İçişleri bakanlığımıza yazılı cevaplanması için bir önerge verdik. Bugün itibarı ile önergeyi TBMM Başkanlığı’na sunmuş bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek adına soru ve sorunlarını ilgiyle takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum