Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'daki zamla ilgili açıklama:"OLMAYACAK"
Asiltur Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Öğrenci ve Personel Servisi Yönetim ve Denetim Kurulu adına Başkan Niyazi Simsar, bir açıklama yaptı.
Kastamonu eğitimine yeni ve aktif soluk...
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son zamanlarda gösterdiği aktif çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
Gurur gününde buruk kutlama: 'Meslek onurumuzu geri istiyoruz'
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Eğitim İş Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Tevfik Bal, önemli açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Bal açıklamasında; "Bugün bizim için bir gurur günü olduğu kadar aynı zamanda burukluğun da günüdür. Eğitim emekçisine ne kadar değer verdiklerini  anlatacaklar. Gerçeklerden söz etmeyecekler. Ama biz, gerçekleri anlatacağız! Meslek onurumuzu geri istiyoruz" dedi.
Ara tatiller kalkıyor mu? Bakan açıkladı!
AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatilin kaldırılmasına ilişkin olarak son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Tekin'in açıklamasından sonra gözler ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağına çevrildi. İşte 2023 ara tatilde son duruma ilişkin merak edilenler...
Türkiye birincilerinden İl Müdürü Gümüş'e ziyaret
2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Türkiye birincileri Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü ziyaret etti.
Onun ismi taşıyan Anaokulu eğitime başladı
Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete başlayan ve adını 11 Ağustos sel felaketinde yaşamını yitiren anaokulu öğretmeni Duygu Çelikel'in ismini taşıyan anaokulunu ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Atak da eşlik etti.
Kastamonu'da genç yazarların imza günü...
Hanönü ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Hanönü Belediyesi Eğitim Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 12 genç yazar tarafından kaleme alınan kitap basıldı. Hanönü Belediyesi tarafından imza günü yapıldı.
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Öğretmen alımında mülakat nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Mülakatla ilgili kamuoyunda çok fazla tartışma var. Bu konu gündemimize 2015 yılından itibaren girmeye başladı. Öğretmen atama süreci revize edilmeli." dedi.
"128 alanda öğretmen ataması yapıyoruz"
Bakan Tekin, öğretmen atama sistemine ilişkin, "Mülakatla ilgili kamuoyunda çok fazla tartışma var. Bu konu gündemimize 2015 yılından itibaren girmeye başladı. Öğretmen atama süreci revize edilmeli." değerlendirmesinde bulundu.
Azdavay'da İlköğretim Haftası coşkusu...
Azdavay ilçesinde İlköğretim Haftası kutlandı. Hükümet Konağı Atatürk büstüne çelenklerin bırakılmasının ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Artan faizler bile durduramadı! Artık kredi kartıyla geçiniyoruz
Kredi kartı gecikme faizi ve nakit çekme faizleri artmaya devam ederken, yükselen enflasyon ve alım gücündeki gerileme ile kartlı harcamalar rekor kırdı.
Kastamonu için 20 personel alımı! Başvurular bugün başladı
İl Özel İdaresi Bünyesinde 200, Kaymakamlıklara 295, Aile Bakanlığı 250, Kültür Bakanlığı 191 işçi olmak üzere toplam 936 işçi alımı için ilanlar yayımlanarak başvurular bugün başladı.
Başkan Kavaklıgil, İlköğretim Haftası'nı kutladı
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yeni eğitim öğretim yılını kutladığı bir açıklama yayımladı. Başkan Kavaklıgil açıklamasında; "Türk eğitim sisteminin iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak gelecek nesillerin yetişmesini amaçladığı İlköğretim Haftası kutlu olsun" dedi.
Denetimler sık aralıklarla devam edecek
2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Cide Kaymakamı Tuncay Karataş koordinesinde İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Polis ekiplerince okul servislerine denetim yapıldı.
Çocuklarınızın güvenliği için Emniyet'ten 'Altın Tavsiyeler'
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların güvenliği için ailelere tavsiyelerde bulundu.
"Öğrencilerimizi sanal dijital dünyaya da esir yapmayacağız"
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası Kastamonu’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama programında konuşan Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş: " Bizler öğrencilerimizi yetiştirirken dijital dünyanın, dijital gerçekliklerinden faydalandıracağız. Fakat sanal dijital dünyaya da esir yapmayacağız." dedi.
"Altın kural: Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma!"
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası Kastamonu’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama programında öğrencilere seslenen Vali Meftun Dallı: " Sevgili gençler dünyanın neresine giderseniz gidiniz bütün inançlarda, bütün kültür sistemlerinde evrensel bir kural var. Buna İngilizcede "golden rule" diyorlar. Türkçesi altın kural. Nedir o altın kural? Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma. Bu tek başına her insanın hayatını doğru şekilde yaşamasına yetecek bir kural."dedi.
"Kastamonu'da çok güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz "
Okullarda yeni eğitim-öğretim yılı başladı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı açılışı ve İlköğretim haftası kutlama programı kapsamında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Kastamonu Polisi, ‘güvenli eğitim’ için teyakkuzda
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ana güzergahlarda ve okul çevrelerinde tedbirlerini üst seviyede artırırken, okul servisleri de sıkı şekilde denetleniyor.