Candaroğulları İlkokulu öğrencilerinden örnek etkinlik "Recycling Effect";

Candaroğulları İlkokulu öğrencilerinden örnek etkinlik "Recycling Effect"

Candaroğulları İlkokulu 2/A sınıfının öğretmeni Hilâl Tıraş önderliğinde öğrenciler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çevre bilincini artırmak amacıyla harekete geçti. "Recycling Effect" adlı eTwinning projesi kapsamında düzenlenen etkinlik, salı pazarı yürüyüş yolunda gerçekleşti....

Etkinlik boyunca, öğrenciler ve 12 veli, atık toplama faaliyetine katılarak çevrelerini temizledi. Toplamda 5 poşet plastik ve kağıt atık toplandı. Gözlemlere göre, plastik atıkların diğerlerine göre daha fazla olduğu belirlendi. Bu atık toplama etkinliği, öğrencilere geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandırmayı hedefledi.

Etkinlik sırasında, renkli ve eğlenceli görüntüler ortaya çıktı. Öğrenciler ve veliler, bir arada çalışırken hem eğlenceli vakit geçirdi hem de çevrelerine karşı duyarlılık sergiledi. Ayrıca, etkinlik çevredeki halkın da ilgisini çekti ve olumlu geri bildirimler aldı.

Candaroğulları İlkokulu'nun bu çevre dostu etkinliği, öğrencilerin sadece okulda değil, günlük yaşamlarında da çevrelerini koruma ve temiz tutma konusunda bilinçlenmelerine katkı sağladı. Hilâl Tıraş ve öğrencileri, çevrelerine duyarlılıklarıyla örnek oldular ve çevre bilincinin yayılmasına katkıda bulundular.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum