Arama
Arama Sonuçları
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Ruslar Batı Karadeniz’i çok sevdi
Son yıllarda Türkiye ve Rusya arasında son yıllarda artan ekonomik ve siyasi gibi alanlardaki iş birlikleri, turizmde yüzleri güldürdü.
"MHP, toplumsal maliyeti çok az olan bir hareket"
Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresine katılan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş: " Toplumsal maliyeti çok az olan bir hareketin mensuplarıyız biz. " dedi.
"Adam bürokraside tıkanmış, samimiysen buyur çöz"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'ye eleştirilerini sürdürüyor. Merkez İlçe Başkanı Urganioğlu açıklamasında Ballıdağ hastanesi önündeki bürokrasi engeli olduğunu vurgulayarak; " Adam bu projesinde bürokraside kitlenmiş kalmış. Buyur çöz. Kastamonu'ya döviz gelsin ve sağlık üssü olsun diyorsan ve samimiysen ilk görevin Ballıdağ’ın önündeki bürokrasi engelini kaldırmandır. Bende bunun Memleket Partisi olarak takipçisi olacağım. Bu hazır işi de çözemezsen karnen sıfırla tescillenecek" dedi.
Özel öğrenciler, Kastamonu'yu gezdi
Düzce Müftülü düzenlediği programla engelli öğrencileri, aileleri refakatinde dini ve tarihi değerlerimizi yerinde ve manevi atmosfer içerisinde anlatmak adına Kastamonu ve Safranbolu’yu gezdi.
Kastamonulu sunucu, kansere yenik düştü
Çatalzeytinli sunucu Hülya Nur Özdemir Alişoğlu, yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.
ITD’den kırtasiye malzemesi yardımı
Hepkebirler Mahallesi’nde bulunan Irak Türkmenleri Derneği'nde (ITD) yetim çocuklara kırtasiye yardımı gerçekleştirildi. Kastamonu’da bulunan yetim çocuklara yönelik silgi, kalem ve defter dağıtımı gerçekleştirildi.
“Gidemiyoruz”
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrası şehirlerarası otobüs fiyatları da tavan yaptı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala otobüs bilet fiyatlarına zam geldi. Otobüs firmaları yaşanan zamlardan dolayı öğrenciler isyan etti. Bilet fiyatlarında yaşanan değişimi en çok hisseden öğrenciler, tatillerde, bayramlarda, vize ve final haftası sonrasında memleketlerine gidemediklerini dile getiriyor.
Aralarında Kastamonu da var!
Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İşe Alım Alanında Resmi Gazete'de yayımladığı duyurularla, kendi bünyesinde faaliyet gösteren il müdürlüklerine atanmak üzere 25 ilde mesleki uygulama sınavı ile 25 tercüman istihdam edeceğini duyurdu.
İçişleri Bakanlığı 3.546 sözleşmeli personel alacak
İçişleri Bakanlığı personel alımına nasıl başvurulur? İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında çeşitli kadro ve unvanlarda 3.546 sözleşmeli personel istihdam edecek. Peki İçişleri Bakanlığı personel alımı ne zaman? İçişleri Bakanlığı hangi pozisyonlarda alım yapacak? MSW personeli için işe alım koşulları nelerdir? İçişleri Bakanlığı'ndan sözleşmeli personel alımı şartları nelerdir? İşte kamu personeli alımına ilişkin detaylar.
İçişleri Bakanlığı, Kastamonu'da 33 personel alacak (şoför, temizlik görevlisi, büro personeli)
İçişleri Bakanlığı, 3546 sözleşmeli personel, alacak. Başvurular 17 Haziran'da başlayıp 21 Haziran'da tamamlanacak. Bu kapsamda da Kastamonu'da ise toplamda 33 kişi istihdam edilecek.
'Dünya'nın sayfa değiştirdiği bir dönemdeyiz'
AIPA Başkanı Hemşehrimiz Zafer Küçükşabanoğlu, günümüzde mevcut mesleklerin yüzde 47'sinin 25 yıl içerisinde yok olacağına dikkat çekerek, yapay zekayla birlikte 21 milyon yeni iş kolunun devreye gireceğini ön gördüklerini kaydetti.
"Dedem Türkiye hayranıydı"
“Çırpınırdı Karadeniz” şarkısı ile Türk dünyasını birbirine kenetleyen Azerbaycan’ın Milli Şairi merhum Ahmet Cevat’ın torununu, Cevat Ahunzadeh, dedesinin 130’uncu doğum yıldönümünün, onun çok sevdiği kardeş Türkiye’de kutlanmasını çok istediğini söyledi.
Kastamonu Adliyesi Personel alımı yapıyor
Adalet Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere farklı branşlarda toplam 12 bin 823 personel temini gerçekleştirilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, aralarında Kastamonu'nun da olduğu iller için personel alımı başvuruları için beklenen tarihi duyurdu.
Jandarma, garson, veteriner ve tercüman alacak
Jandarma Genel Komutanlığı'na 4 unvanda 104 sözleşmeli personel alınacak.
Engelli bireyler doyasıya eğlendi
Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Dal Jimnastik koordinesinde Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, özel bireyler ve görme engelliler doyasıya eğlenme fırsatı buldu.
“Mehmet Akif, insanların vicdanlarına tercüman olmuştur”
Anadolu’nun çeşitli yerlerinde verdiği vaazlarıyla Milli Mücadele’ye önemli katkılarda bulunan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bu vaazların en önemlilerinden birisini Kastamonu’da Nasrullah Camii’nde verdiği vaazıydı
Futbola ve gençliğe adanmış bir hayat: Dr. İlker Dilek
İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. İlker Dilek, kulübü ve projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Adliyesi tercüman alacak
Kastamonu Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından tercüman alımı yapılacak