ITD’den kırtasiye malzemesi yardımı;

ITD’den kırtasiye malzemesi yardımı

Hepkebirler Mahallesi’nde bulunan Irak Türkmenleri Derneği'nde (ITD) yetim çocuklara kırtasiye yardımı gerçekleştirildi. Kastamonu’da bulunan yetim çocuklara yönelik silgi, kalem ve defter dağıtımı gerçekleştirildi....

Dağıtımın ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ITD Başkanı Mohammed Al-Windawi; “Giyim, gıda, zekat gibi her ne olursa olsun tüm yardımları yetimlerimize ulaştırıyoruz. Bugün burada 135 yetim çocuğa defter, kalem, silgi verdik. Allah razı olsun Kastamonu halkından. Bizlere yardımcı oldular. Bizler burada her zaman yetimlere destek veriyoruz, yardımcı oluyoruz. Giyim, gıda, zekat gibi her ne olursa olsun tüm yardımları yetimlerimize ulaştırıyoruz. Tercümanlarımız da var, bu sayede tüm yetimlerimize ulaşıyoruz. Bu derneği açalı 6 sene oldu. Kastamonu’dan da çok memnunum. Yardım edenlerden de Allah razı olsun.”

“ÇOK ZOR DURUMDAYIZ”

Yardım almaya gelenlerden Afgan asıllı İran vatandaşı Hanife Camşidi; “Ben Afganım, ancak İran’dan geldim. 5 senedir Türkiye’deyim. Çocuğum olduğu için çalışamıyorum, geçimimi sağlayamıyorum. Hava çok soğuk, param yok, defter lazım, çanta, bez, süt lazım ama hiçbir şey yok. Çok zor bir durumdayız. 6 çocuğum var, Türkiye’de hiç yakınım yok. Yardımcı olmalarını ve destek vermelerini bekliyorum” dedi.

Kırtasiye desteği almaya gelen 7’nci sınıf öğrencisi Meryem Muhammedi ise; “Ben Afganistan’dan geldim, 3 senedir Kastamonu’dayım. Bu dernek sağolsun bizlere yardımcı oluyor. Kitap, defter, silgi gibi kırtasiye malzemeleri dağıtımı gerçekleştiriyorlar” diye konuştu.

6’ncı sınıf öğrencisi Hüseyin Maliki de şu ifadelere yer verdi; “Ben 6’ncı sınıfa gidiyorum. Bu tarz destekler bizler için iyi oluyor. Kalem silgi defter dağıtıyorlar. Güzel oluyor, bizlere yardımcı oluyorlar. Teşekkür ediyorum her birine. Bazen biz alamıyoruz, bazen de bizlere veriyorlar.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum