Arama
Arama Sonuçları
Ete kocaman zam!
Et ve Süt Kurumu(ESK), et fiyatlarına zam yaptı.
Kastamonu Teknokent’in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Kastamonu Teknokent’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Çay boyunu istila ettiler!
Aylardır çözüm bulunamayan sığırcık kuşları Kastamonu merkezde yaşamın akışını olumsuz etkiliyor.
"Çözüm yok!" denildi: “KEAH BAŞARDI”
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Kalp Damar Cerrahi Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin ve uzman ekibi başarılı bir “biyolojik aort kapak değişimi” operasyonuna imza attı
Bir lezzet çekişmesi: Kastamonu’nun pastırması m? Kayseri mi? (ANKET)
Pastırma konusunda iddialı olan 2 il Kayseri ve Kastamonu pastırması vatandaşı seçim yapmakta zorlarken bazı vatandaşlar “yan yana bile gelemez!” diyor. İki ilin kendine has yaptığı lezzetli pastırmaları vatandaşlar oyluyor
20 milyon Avro’luk hibe için başvurular başladı
TKDK'nın 16 Ağustos tarihinde açıkladığı, 20 milyon avro hibe bütçeli 13. çağrısının başvuru süreci 4 Eylül 2023 itibarıyla başladı.
Kuduz nedir? belirtileri kaç günde çıkar? Kuduz tedavisi nedir?
Viral bir enfeksiyon hastalığı olan kuduz, hem insanda hem de hayvanda ciddi sağlık problemleri oluşturur. Gerekli önlem ve tedaviler gerçekleşmezse ölümle sonuçlanabilen kuduz hastalığı hakkında merak edilenler gündemde. Peki, kuduz hastalığı belirtileri nedir ve nasıl bulaşır?
TKDK İl Koordinatörlüğü'nden bilgilendirme ziyaretleri
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü, KATSO ve Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti.
Kastamonu'nu dikkatine! 20 Milyon Avro’luk Hibe için başvurular başlıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 16.08.2023 tarihinde 20 milyon avro hibe bütçeli 13. proje başvuru çağrısını ilan etti.
Tüm Türkiye'de avı tamamen YASAKLANAN türlerin listesi açıklandı!
Merkez Av Komisyonu'nun 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren listesinde, avlanmasına izin verilen 31 kuş ve 4 memeli türü de yer alıyor....
Kastamonu’yu ve birçok ili doğrudan etkiliyor
Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene ısırığı vakalarına ilişkin dünyadan korkunç bir uyarı geldi. Ülkemizde en çok Çorum, Sivas, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve İstanbul'da rastlanan kenelere yönelik vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Belirtilene göre, kene ısırıkları insan vücudunda "kırmızı et alerjisi" veya "kene ısırığı et alerjisi" olarak bilinen bir sendroma neden oluyor. Kene ısırığına maruz kaldıktan sonra et tüketmek alerjiyi tetikleyebiliyor.
Kastamonu’da ihracat yarı yarıya azaldı
Kastamonu’da ihracat, geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 52,1 azaldı.
Cide şivesi yarışmaya döndü
Kastamonu’nun Cide İlçesinde gerçekleşen 28. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Cide Şivesiyle Konuşma ve Mani Atışması Yarışması düzenlendi.
Katil kenelere dikkat!
Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasıyla birlikte, yeşil alanlarda geçirdiğimiz zaman artıyor.
Kurban nasıl kesilir, nasıl niyet edilir?
‘Kurban nasıl kesilir?’ sorusu 2023 Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlar tarafından merak edilen sorular arasında yer aldı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen Müslüman vatandaşlar bu konuda hem bilinçlenmek hem de uygulama kısmında sünnetlere uymak için araştırmalarda bulunuyor. Peki kurban nasıl kesilir, nasıl niyet edilir? Kurban keserken nelere dikkat etmek gerekir? İşte soruların yanıtları.
Alıcı da satıcı da memnun
KASTAMONU HAYVAN PAZARLARINDA KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ...
Kurbanlığa 70 milyara yakın para ödeyeceğiz
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu yıl yaklaşık 785 bin büyükbaş, 2 milyon 600 bin küçükbaş olmak üzere toplamda 3 milyon 385 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Kastamonu'da 2023 yılı kurbanlık fiyat tarifesi açıklandı
Kastamonu sınırları içerisinde üreticilerin 2023 yılı kurbanlık satışı canlı kilogram birim fiyatının belirlenmesi için Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Damızlık Koyun keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı; ortak bir karar aldı.
Kastamonu Hayvan Pazarı’nda teyakkuz
Yaklaşan kurban bayramı öncesinde Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı’nda da olası bir bulaşıcı hastalığın yayılmaması için önlemler alınıyor.
Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı nerede? Canlı Hayvan Pazarına nasıl gidilir?
Canlı Hayvan Pazarına nasıl gidilir? Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı nerede? soruların cevapları haberimizde
Kırmızı et üretiminde ciddi artış
Kırmızı et üretimi 2022 yılında yüzde 12,3 artarak 2 milyon 191 bin 625 ton oldu.
Kastamonu hayvan pazarında ‘Şap hastalığı’ hareketliliği
Bir süredir şap hastalığı sebebiyle kapalı halde olan Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izniyle yarın tekrar vatandaşların hizmetine açılacak.
Kastamonu Hayvan Pazarı açıldı, DSYB başkanı uyardı!
‘Şap’ hastalığı sebebiyle bir süredir kapalı olan Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, yarın itibariyle hizmete başlarken; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan da, gazetemiz aracılığıyla çiftçilere hayati uyarılarda bulundu.
‘Tüm iş dünyasının sözcüsü olacağım’
AK Parti Kastamonu 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, meslek odalarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada; “İşveren ve işçi kesimleriyle birlikte iş dünyasının TBMM'de sözcüsü olacağım. Meslek odalarımızın devam eden ve hedefledikleri projelerinin gerçekleşmesi için üyeleri gibi çalışacağım” dedi.
Şap aşısı, 4,5 milyon hayvana ulaşacak
Bakan Kirişci, şap hastalığı virüsü olan SAT-2 serotipine karşı 37 günde aşı üretimi yapıldığını belirterek, "Bugün akşama kadar 12 milyon aşımız üretilmiş olacak, aşılanan hayvan sayımız bugün itibarıyla 4,5 milyonu bulmuş olacaktır." dedi.
15 projeye 40,4 milyon TL destek
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Batı Karadeniz Kalkınma Programı (BAKAP) çerçevesinde Sinop’ta yürütülen 4 projenin toplam bütçesinin 23 milyon 117 bin TL olduğunu söyledi.
Kırmızı ette, kara günler!
2 yıl boyunca koronavirüs pandemisinin ardından bir de 6 Şubat’ta meydana gelen şiddetli depremlerin darbe vurduğu hayvancılık sektöründe et fiyatları son bir ayda yüzde 30 arttı. Son günlerde ortaya çıkan şap salgınının da artışı daha fazla tetiklemesinden endişe edilirken Tarım ve Orman Bakanlığı et ithalatı için düğmeye bastı.
Hayvancılıkta ‘şap’ paniği
Ocak ayı sonundan bu yana Türkiye'nin farklı illerinde görülen SAT-2 tipi şap virüsü, Tarım ve Orman Bakanlığını alarma geçirdi. İthalat, ihracat ve kesim amaçlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri il dışı ve il içi de dahil olmak üzere yasaklandı.