Kastamonu’da ihracat yarı yarıya azaldı;

Kastamonu’da ihracat yarı yarıya azaldı

Kastamonu’da ihracat, geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 52,1 azaldı....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Haziran ayına ait dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TÜİK tarafından verilen bilgiye göre; Kastamonu’da ihracat, geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 52,1 azaldı.

Kastamonu’nun 2023 yılı Haziran ayındaki ithalatı ise 10 milyon 363 bin dolar ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50,2 azaldığı görüldü.

DIŞ TİCARET HACMİ 28,4 MİLYON DOLAR

Mevcut aydaki ithalat ve ihracat verileri toplanarak hesaplanan dış ticaret hacmi Haziran ayında 28 milyon 426 bin dolar oldu.

Haziran ayında Kastamonu’dan gerçekleşen ihracatın ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 6 milyon 912 bin dolar ile “Materyallerin geri kazanımı” ürün grubu yer almaktadır. Bu ürün grubunu
4 milyon 628 bin dolar ile “Değerli ana metaller ve diğer demir dışı metallerin imalatı” ürün grubu ve 2 milyon 814 bin dolar ile “Kürk hariç, giyim eşyası imalatı” ürün grubu takip etmektedir. Haziran ayında Kastamonu’dan ISIC Rev4 sınıflamasına göre 45 farklı ürün grubunda ihracat gerçekleşti.

İthalat ise 55 farklı ürün grubunda gerçekleşti. İthalatın ilk üç sırasında 3 milyon 74 bin dolar ile “Genel amaçlı diğer makinelerin imalatı” ürün grubu, 1 milyon 434 bin dolar ile “Dokuma” ürün grubu ve 1 milyon 267 bin dolar ile “Sığır ve manda yetiştirilmesi” ürün grubu yer aldı.

İHRACATTA ALMANYA, İTHALATTA ÇİN İLK SIRADA…

Haziran ayında Kastamonu’dan 53 farklı ülkeye ihracat yapılırken, ilk sırada 7 milyon 872 bin dolar ile Almanya yer aldı. En fazla ihracatın gerçekleştiği ikinci ülke 3 milyon 284 bin dolar ile İspanya olurken üçüncü sırada
1 milyon 560 bin dolar ile Birleşik Krallık (İngiltere) bulunuyor.

Haziran ayında Kastamonu’ya yapılan ithalatta ise ilk sırada 2 milyon 239 bin dolar ile Çin yer aldı. İkinci sırada 2 milyon 155 bin dolar ile İtalya ve üçüncü sırada 1 milyon 535 bin dolar ile Hindistan yer aldı. Haziran ayında Kastamonu’ya 32 farklı ülkeden ithalat gerçekleşti. 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum