"Çözüm yok!" denildi: “KEAH BAŞARDI”;

"Çözüm yok!" denildi: “KEAH BAŞARDI”

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Kalp Damar Cerrahi Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin ve uzman ekibi başarılı bir “biyolojik aort kapak değişimi” operasyonuna imza attı...

42 yaşındaki Nazik Çallı, 2011 yılında Ankara'da özel bir merkezde aort kapak değişim operasyonu geçirdi. Ancak ameliyat sonrasında beklenen rahatlama yaşanmadı; çabuk yorulma, günlük aktivitelerini yapamama gibi şikayetler devam etti. Şikayetleri artan hasta, tekrar ameliyat olduğu merkeze başvurdu, ancak bu sefer de bir çözüm bulunamayacağı belirtildi.

Çaresiz durumda kalan hasta, başvurduğu merkezde yardım bulamayınca, umut kapısını bir kez daha çaldı ve bu kez Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin’e başvurdu.

Hastanın yapılan incelemelerinde, daha önce takılan iki yaprakçıklı mekanik kapakta bir yaprakçığın çalışmadığı ve kan akışının bu nedenle zorlandığı tespit edildi. İkinci ameliyatların genellikle yüksek risk taşıdığı göz önüne alındığında, bu riskler hastaya detaylı bir şekilde anlatılarak ameliyata karar verildi.

Kalp Damar Cerrahi Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin ve uzman ekibinin gerçekleştirdiği ameliyat sırasında, mekanik kapaktaki bir yaprakçığın hiç açılmadığı ve altında oluşan bir halkanın kan akışını ekstra engellediği tespit edildi. Eski kapak çıkarılarak yerine sığırlardan elde edilen dikişsiz, son teknolojiyle üretilmiş biyolojik kapak yerleştirildi.

Nazik Çallı, 2 günlük yoğun bakım sürecinin ardından beşinci gününde sorunsuz bir şekilde taburcu edildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum