Kastamonu Hayvan Pazarı açıldı, DSYB başkanı uyardı!;

Kastamonu Hayvan Pazarı açıldı, DSYB başkanı uyardı!

‘Şap’ hastalığı sebebiyle bir süredir kapalı olan Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, yarın itibariyle hizmete başlarken; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan da, gazetemiz aracılığıyla çiftçilere hayati uyarılarda bulundu....

Kurban bayramı öncesinde ‘şap’ hastalığının yayılması durumunda kurban fiyatlarının da etkilenebileceğini ve çiftçilerin de bu konuda dikkatli olması gerektiğini kaydeden Başkan Pehlivan, birlik olarak hayvan pazarındaki ilaçlama ve kireçleme işlemlerini gerçekleştirerek; pazarı açılmaya hazır hale getirdiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz hafta itibariyle Kastamonu’da iki köyde şap hastalığı tespit edilirken, bu sebepten ötürü de kuş uçuşu uzaklık baz alınarak 10 kilometre çaptaki köylerde karantina uygulanmaya başlamıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararıyla hayvan pazarı tekrar açılırken, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan; pazardaki gerekli tedbirleri aldıklarını fakat çiftçilerin de dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Hayvan alacakların mutlaka kontrollerini gerçekleştirmesi ve eğer işletmelerindeki alan yeterliyse aldıkları hayvanları belli bir süre karantina altına tutmaları gerektiğine vurgu yapan Pehlivan, ‘’ Bu şekilde hastalık varsa yayılmasına engel olunabilir. Kurban bayramı öncesinde buna dikkat etmemiz lazım. Hayvan pazarında vatandaşın ayakkabısında bile kalsa; bu virüs yayılır ve kurban bayramı öncesinde de çiftçilerimiz açısından ciddi sıkıntılar meydana gelebilir ve kurban fiyatları da olumsuzlara sebep olabilir. Biz, birlik olarak gerekli tedbirleri aldık, çiftçilerimiz de bu konuda hassasiyet gösterirse, olası bir yayılmanın önüne hep birlikte geçeriz’’ dedi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum