Arama
Arama Sonuçları
İşte Kastamonu’daki ‘resmi’ Suriyeli sayısı
Göç idaresi, Karadeniz Bölgesi’ndeki yabancı sayılarını açıkladı
"Toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar!"
Zafer Partisi Kastamonu Kurucu İl Başkanı Özcan Büyükşen, Suriyeliler Suriye’ye Platformu Kurucusu Eray Ertürk'ün ve sığınmacı ile düzensiz göçe yönelik haber yapanların gözaltına alındığını vurguladığı açıklamasında, sığınmacı ve düzensiz göç sorununa dikkat çekti. Büyükşen açıklamasında; "Seçim öncesi biz de göndereceğiz diyen hükümet bugün göndermeyeceğiz diyor. Toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar. Görüyoruz! Korkmuyoruz! Vatanımızı ve ailemizi savunacağız" ifadelerine yer verdi.
"Toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar!"
Zafer Partisi Kastamonu Kurucu İl Başkanı Özcan Büyükşen, Suriyeliler Suriye’ye Platformu Kurucusu Eray Ertürk'ün ve sığınmacı ile düzensiz göçe yönelik haber yapanların gözaltına alındığını vurguladığı açıklamasında, sığınmacı ve düzensiz göç sorununa dikkat çekti. Büyükşen açıklamasında; "Seçim öncesi biz de göndereceğiz diyen hükümet bugün göndermeyeceğiz diyor. Toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar. Görüyoruz! Korkmuyoruz! Vatanımızı ve ailemizi savunacağız" ifadelerine yer verdi.
Suriyelilerle ilgili haberlerin izleyiciye etkisi araştırıldı: 'Kutuplaşma yok'
Yaşar Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Melek’in TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde desteklenen, “Suriyeli sığınmacılara ilişkin haberler, ağ gündem belirleme, yönelim ihtiyacı ve kamuoyu: Türkiye’den bulgular” adlı projesinin sonuçları paylaşıldı.
Anket sonucu... İşte Türk halkının en büyük korkusu
Yoksulluk yanıtının sıralamasının dikkat çektiği sonuçlarda vatandaşların önemli bir oranının da milli güvenlik problemleri ile ilgili endişelere sahip olduğu görüldü.
MSB, Türkiye’nin KFOR Komutanlığı'nı devralacağını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı: "Kosovo Force (KFOR) Komutanlığı Ekim ayından itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır."
İşsiz Türk aileye Almanya’dan 3 bin Euro maaş
Berlin yardıma muhtaç olanlara verilen ücretleri artırdı. Üç çocuklu, işsiz bir ailenin aldığı aylık yardım 3 bin Euro’ya çıktı. Buna eğitim ve vergi ödemeleri eklenebiliyor.
Sayı açıklandı! Hangi ilde kaç Suriyeli yaşıyor? İşte il il Suriyeli sayısı...
Mülteciler Derneği'nin 13 Temmuz 2023 verilerine dayanarak yayımladığı rapora göre, Türkiye'de 1 milyon 751 bin 551'i erkek, 1 milyon 577 bin 965'i kadın olmak üzere toplam 3 milyon 329 bin Suriyeli kayıt altına alındı. 15-24 yaş aralığındakilerin oluşturduğu genç nüfusun sayısı 631 bin 211. 10 yaşının altında ise 997 bin 727 Suriyeli yaşıyor
Suriyeliler kayıtlı oldukları illere dönecek! Dönüş için süre verildi
İstanbul'da bulunan Suriyelilerin, kayıtlı oldukları illere dönüşü için karar alındı. İstanbul Valiliği, dönmesi gereken geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılara 24 Eylül 2023'e kadar süre verdi.
"Türkiye Yüzyılı’nın en mağdur kesimiyiz"
Toplum Yararına Program (TYP) çalışanları sözcüsü Mehmet Erol, Güne Bakış programında konuştu. Erol, “Bizim derdimiz evimizin kirasını ve faturaları ödemek. Bizim için de bir çalışma olsun ve mücadele verilsin. Türkiye Yüzyılı'nın en mağdur kesimiyiz” sözlerini dile getirdi.
Erdoğan'dan kaçak göç talimatı: Vatandaş olmak zorlaşacak
Kaçak göçle etkin mücadele için talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk vatandaşlığına geçişin kolaylaşması ve suistimal edilmesinin kamuoyunda rahatsızlık yaratmasından dolayı, bu konuda da gerekli adımların atılmasını istedi.
MSB duyurdu, 8 yılda 40 bine yakın terörist!..
Milli Savunma Bakanlığı, bu yıl etkisiz hale getirilen terörist sayısının 813’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 156’ya ulaştığını açıkladı.
MSB duyurdu: Tam 794 terörist!..
Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan bu yana terörle mücadelede 19'u büyük çaplı 320 operasyon düzenlendiğini, 794 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
İşte Kastamonu’daki Suriyeli nüfusu…
Türkiye’de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin sayısı 3 milyon 258 bin 813’e yükselirken, Kastamonu’da ise kayıtlı Suriyeli sayısı bin 856 olarak açıklandı.
554 bin Suriyeli ülkesine geri döndü
Türkiye’de geçici koruma statüsünde bulunan Suriyelilerin gönüllü geri dönüşleri sürüyor.
'Araplaşmış bir Türkiye mi olacağız?'
28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar;" Şimdi ne yapmamız gerekiyor? AK Partililere, MHP’lilere ve sandığa gitmeyenlere şunu söyleyeceğiz; İkinci yüzyıla Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’yle mi devam edeceğiz yoksa şu an sayıları 13 milyon olan 2050 yılında sayıları 50 milyon olacak olan Suriyelilerle, Araplaşmış bir Türkiye mi olacağız? Bunu anlatmamız lazım" ifadelerine yer verdi.
‘28 Mayıs’ta gerçeğin iktidarını kuracağız’
28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferansa Salonu’nda Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
Özdağ'ın Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri gündem oldu
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Ümit Özdağ'ın geçen sene 'Kılıçdaoğlu kazanırsa iç savaş çıkar' sözleri yeniden gündem oldu.
Suriyeliler için yapılan 240 bin konutun ilk etabı tamamlandı
Katar Kalkınma Fonu ve AFAD iş birliğinde Suriye’de 9 ayrı bölgede 1 yıldır planlaması devam eden ve projelendirilen, 1 Milyon insanın yaşayacağı 240 bin konutun ilk etabının temel atma törenini gerçekleşti.
"Kılıçdaroğlu kazanırsa iç savaş çıkar"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Ümit Özdağ'ın geçen sene 'Kılıçdaoğlu kazanırsa iç savaş çıkar' sözleri yeniden gündem oldu.
‘Millet, devletin anahtarını Bay Kemal’a verecek’
CHP GRUPBAŞKAN VEKİLİ ALTAY KASTAMONU'YA GELDİ...
Kastamonu'da Suriyeli mülteci sayısı şaşırttı
TÜRKİYE’DE SURİYELİ MÜLTECİ ORANI
"Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için çalışacağız"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimleri sonrasında ilk kez açıklama yaptı.
Baltacı, Tosya'dan başladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, adaylığının kesinleşmesinin ardından ilk ilçe ziyaretini Tosya’ya gerçekleştirdi.
Hem işsiz hem evsiz kaldılar
Kastamonu'dan her bahar döneminde mevsimlik işçi olarak Bursa'ya getirilen vatandaşlar, bu yıl büyük bir mağduriyet yaşadı.
60 bin Suriyeli ülkesine geri döndü
Türkiye'yi sarsan depremler sonrası 60 bin civarında Suriyelinin gönüllü olarak ülkesine döndüğünü açıklayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hudutlardan herhangi bir kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi.
"Birilerinin bunlara dur deme vakti geldi"
Türkiye, depreme ağlarken bir yandan da yağmacılarla mücadele etmeye çalışıyor. Gaziantep'in Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde Hatay'ın merkezinde İskenderun'da Kahramanmaraş'ta birçok ayrı yerde yağma ihbarları geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kararının Meclis'ten geçmesinden sonra bu olaylara direkt olarak müdahale edileceğini belirtmişti. Peki, market ve boş evlere girip hırsızlık yapan, Türkiye'nin dört bir yanında gönderilen yardımların toplandığı tırların önünü kesen yağmacılar hakkında Kastamonu halkı ne düşünüyor? Detaylar haberimizde...
“Türk siyasetine meydan okuyanlar haddini bilsin”
Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Özcan Büyükşen, Türkiye'de yaşayan bazı Suriyelilerin, 12-17 Eylül tarihleri arasında çalıştıkları işyerinde iş bırakma eyleminde bulunacaklarını öne sürdü. İl Başkanı Büyükşen Kastamonu’da 18 bin sığınmacı bulunduğuna dikkat çekerek; “Bilinmesini isteriz ki her birini ülkelerine gönderene dek mücadelemiz Millet adına sürecektir! Ülkemizde bizi tehdit edip devlete, millete ve Türk siyasetine meydan okuyanlar haddini bilsin!” ifadelerine yer verdi.
“3 yıl içinde ülkelerine göndereceğiz”
İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Katar, iki gün süren il başkanları toplantısı için Ankara’daydı.
Meydanda Suriyeliler kavgaya tutuştu: 1 yaralı
Cumhuriyet Meydanı'nda meydana gelen olayda bir Suriyeli yaralandı.