“3 yıl içinde ülkelerine göndereceğiz”;

“3 yıl içinde ülkelerine göndereceğiz”

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Katar, iki gün süren il başkanları toplantısı için Ankara’daydı....

Toplantının ilk gününde Genel Başkan Meral Akşener, İl Başkanlarından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.İYİ Parti Güvenlik Politikaları Başkanlığı tarafından hazırlanan “Göç Doktrini ve Eylem Planı” tanıtım toplantısına katılan Ahmet Katar, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın’ın Suriyelilerin Kararlı ve Planlı Geri Dönüşü üzerine yaptığı sunumu dinledi.İl Başkanı Katar, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, göçmen sorunu hakkında şunları kaydetti; “Suriyeli göçmenlerin sosyo-ekonomik yapımızda meydana getirdiği olumsuzları gidermek ve ülkelerine geri dönüşlerini sağlamak hepimizin görevi. Biz bunu planlı bir şekilde 3 yıl içinde yaparak, göçmen sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.”


KATAR; “TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR PROBLEMİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Katar; “Milli Güvenlik Politikaları Başkanlığımız tarafından hazırlanan eylem planı, Cumhuriyetimizin 100. yılında iktidara talip olan partimizin göç sorununu çözmedeki kararlı iradesinin bir göstergesidir.Biz İYİ Parti olarak; kararlı, samimi ve akılcı politikalarla Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir problemi olmadığını düşünüyoruz. Suriyeli göçmenlerin sosyo-ekonomik yapımızda meydana getirdiği olumsuzları gidermek ve ülkelerine geri dönüşlerini sağlamak hepimizin görevi. Biz bunu planlı bir şekilde 3 yıl içinde yaparak, göçmen sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu sorun ortadan kalkmadığı müddetçe şu an her aile için ortalama 5 bebek doğum oranı dikkate alındığında, 2053 yılında ülkemizde 50 milyon göçmen olacağı hesaplanmaktadır. Milli kimliğimiz için bu durum son derece tehlikeli ve kabul edilemezdir.

İYİ Parti, Türk milli devlet yapısı ve Türk milli kimliğini tehdit eden her türlü unsura mücadeleyi kendine görev bilmiştir. Partimizin yayınlamış olduğu ‘Suriyeli ve Diğer Ülke Uyruklu Sığınmacılar ile Kaçak Göçmenler: Mevcut Durum ve Çıkış Yolu Öneriler Milli Göç Doktrini’ başlıklı kitapçığın çok iyi idrak edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu derece kapsamlı bir çalışma iktidar yolculuğumuzdaki kararlığımızın bir nişanesidir. Biz laf değil, proje üretiyoruz. Bütün Genel Başkan Yardımcılarımız kendi alanlarıyla ilgili konulardaki hazırlanmış çalışmaları kamuoyu ile paylaşıyorlar.Türkiye izlediği açık kapı politikası ile dünyanın en çok sayıda sığınmacı ve kaçak göçmen barındıran ülkesi olmuştur. Geldiğimiz noktada bu göç akımları ülkemizin milli güvenliğinin tehdit eder hale gelmiştir. Milli güvenliğimiz İYİ Parti’nin kırmızı çizgisidir. Sınır içinde ve sınır ötesinde milli güvenliğimizi tehdit eden bütün unsurlarla mücadele etmek için gerekli tüm politikaları üreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum