"Birilerinin bunlara dur deme vakti geldi";

"Birilerinin bunlara dur deme vakti geldi"

Türkiye, depreme ağlarken bir yandan da yağmacılarla mücadele etmeye çalışıyor. Gaziantep'in Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde Hatay'ın merkezinde İskenderun'da Kahramanmaraş'ta birçok ayrı yerde yağma ihbarları geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kararının Meclis'ten geçmesinden sonra bu olaylara direkt olarak müdahale edileceğini belirtmişti. Peki, market ve boş evlere girip hırsızlık yapan, Türkiye'nin dört bir yanında gönderilen yardımların toplandığı tırların önünü kesen yağmacılar hakkında Kastamonu halkı ne düşünüyor? Detaylar haberimizde......





"BU YAPILANLAR İNSANLIK DIŞIDIR"

İsmini vermek istemeyen vatandaş konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti; "Halkın gönderdiği yardımları sabote ettiler ve bu devlete yapılan düşmanlıktır. İnsanlık dışı bu kesinlikle yapılmaması gereken bir şey. Şu anda savaş halinde olduğumuz Yunanistan bile yardımda bulunuyorsa ve bu ülkenin insanları bunu yapıyorsa bunlarda vidan kalmamıştır. Bunların en ağır şekilde cezalandırılması lazım."

YAĞMACILAR DAYAK YEMEĞİ HAK EDİYORLAR"

Ülke bu haldeyken yapılan bu davranışın vatana yapılan bir hainlik olduğunu söyleyen ismini vermek istemeyen bir vatandaş; "Yakalanan yağmacılar dayak yiyorlar ve bunu da hak ediyorlar. Bu vatana yapılan bir hainliktir. Millet orda sıkıntıdayken o devletin sorunu polisler koysunlar deprem yerlerine ve yollarına anca o şekilde giderirler. Başka yapabilecek bir şey demiyorum" dedi.

"ÖZÜ VE KÖKÜ TÜRK OLAN BUNU YAPMAZ"

İsmini vermek istemeyen bir diğer vatandaş ise;"Yağmacılara en büyük cezayı basacaksın. Binlerce depremzede var hepsi enkaz altında ve hepsi aç ve susuz. Bu yetmezmiş gibi şimdi de gönderilen yardımlara el koyuyorlar. O insanların malları çalınır mı? Bir sürü mülteci var Türkiye'de öncelikle onları yollasınlar. Özellikle bu yağmacılığı mülteciler yapıyor. Özü ve kökü Türk olan bunu yapmaz. Türkiye mültecilere kapısını açtı. Başlarda gel gel dediler şimdi de git git diyemiyorlar. Burada haddinden fazla yağmacı var. Ben deprem bölgesinden geliyorum. Evimi eşyamı bırakıp geldim ve eminim ki yağmacılar oraya da gitmiştir" diye konuştu.

KORKMAZ; "YAĞMACILARA DUR DEMEK LAZIM"

Bu yağmaları yapanların çoğunluğunun yabancı uyruklu olduklarını öne süren Zekeriya Korkmaz; "Böyle bir şey olamaz. Herkes her şeyi paylaşmak zorunda. Yağmacılara dur demek lazım. Askeri , polisi, jandarması herkes gitti. Yapanlar kim diye soracaksanız bence Suriyelilerdir. Onları buraya aldılar , yağmacılık yapan onlar. Yüzde 30 'u Türk ise yüzde 70'si ise Suriyeli ve diğer yabancı uyruklardır" dedi.

"DEPREMZEDELERİN RIZKINA GÖZ DİKENİN YAŞAMA HAKKI YOKTUR"

Bir başka vatandaş da; "OHAL varken vur emri de var. Orda yardıma ihtiyacı olan binlerce kişi var. Rızkına göz dikenin yaşamaya hakkı var mı? Bu son sözüm. Onların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Birilerinin bunlara dur deme vakti gelmiştir. Suriyeliler ve yabancı uyruklar ülkemizden atılsın" şeklinde konuştu. 







Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum