Arama
Arama Sonuçları
İlla birileri daha mı ölmeli?..
Kastamonu’da sadece Şehir Parkı’nda yer alan gençlerin hayallerini süsleyen kaykay pisti, yetenekli gençlerin sorunu haline geldi. Kaykay pistinin dışında kaykaylarını süren gençler, sorunlarını dile getirerek pistin düzeltilmesini istedi.
Kastamonu’daki tehlike 600 yıllık yarışa engel oldu
Kastamonu’da “tehlikeli durum” olarak adlandırılan kurak geçen kış ayları sadece çiftçiyi değil 600 yıllık geleneksel kızak yarışlarını da etkiledi. 600 yıllık geleneksel kızak yarışları kar yağmadığı için bu yıl yapılamadı.
Kastamonu’da 302 personel alınacak!.. Başvurular başladı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde alımını yapacağı 27 bin sözleşmeli personelin 302’sinin ilimize atanacağını kaydetti.
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
Kastamonu Havalimanı, en hareketli günlerini yaşıyor
Kastamonu Havalimanı, 2024 yılına hareketli başladı. Yeni yılın ilk ayında sömestr tatilcilerinin yanı sıra, tarifeli seferler, umre ve eğitim uçuşlarının gerçekleştiği Havalimanı, son yılların en parlak Ocak ayını geride bırakmış oldu.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’nun kanatsız meleği! Bu sesleri duyun
Kastamonu’da ikamet eden ve beş yaşında Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığına sahip olan minik Çınar Berk, Kastamonu’ya kısılan sesini duyurmak istiyor. Çınar Berk’in ailesi, yaşanan sıkıntıları, ellerinden tutulmayışını Açıksöz Gazetesi’ne anlatarak Kastamonu’ya seslendi.
Kastamonulunun buzla imtihanı!.. Düşen düşene
Kastamonu'da buz pistine dönen yollarda vatandaşların buzla imtihanı cep telefonu görüntülerine yansıdı.  
Kastamonu Havalimanı'nda endişeli anlar!
Şiddetli fırtına Kastamonu Havalimanı'na inmek isteyen uçağa zor anlar yaşattı.
"Öğrencilerimizi özgürleştirmeyi hedefliyoruz"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdür Hasan Gümüş, özel bireylerin terapi aldığı Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi'ni ziyaret etti. İl Müdürü Gümüş açıklamasında; " Hipoterapi ile özel öğrencilerimizi özgürleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
‘Kastamonu’dan neden Arda Güler çıkmasın?’
Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, bu yıl eğitime başlayan Kastamonu Spor Lisesi öğrencileriyle buluştu
En Güzel Kişilik Testleri
Kişilik testi, bireylerin kişilik özelliklerini değerlendirmek, anlamak ve ölçmek için kullanılan bir psikolojik değerlendirme aracıdır.
Aile içi problemler, çocukta okula gitme isteğini olumsuz etkiliyor
Okul kaygısının çocuğun okula gitmeye dair aşırı endişe ve korku yaşadığı bir durum olduğunu belirten uzmanlar, okul kaygısı belirtilerinin farklı şekillerde görülebildiğini söylüyor.
Eğlenmek isterken felaketi yaşadı!
Iraklı Lara Ali Turki Aljanabad (15), tatil için geldiği Antalya'da ölümden döndü. Eğlenmek için go-kart aracına binen Lara'nın uzun saçı, sürüş halindeyken aracın tekerlerine dolandı. Lara'nın başından sıyrılan saçlı derisi, saatler süren ameliyatla yerine dikildi. Kaza anını hatırlamadığını belirten Lara, "Kask takmadılar bana, bir anda saçım açıldı ve motora dolanıp çekildi. Büyük acı yaşadım. Eğlenmek amacıyla ilk defa bindim bu araca, ne olduğunu öğrenmek istemiştim. Olan oldu" dedi.
Şerife Bacı adına 6. kez düzenlendi
6. Geleneksel Şerife Bacı Koşusu, 75. Yıl Hipodromu’nda Kastamonu Valiliği himayesinde düzenlendi.
CHP'li vekiller Togg fabrikasını gezdi, övgüler yağdırdı
Türkiye yollarında boy göstermeye başlayan Togg T10X, hem sürüş performansı hem de teknolojik özellikleriyle muhalefet vekillerinden de tam not aldı.
Türkiye Eskrim Şampiyonası Ankara’da başlıyor
Eskrimde yeni sezonun ilk yurt içi organizasyonu 'Büyükler Eskrim Türkiye Şampiyonası', 1-3 Eylül tarihlerinde Ankara ev sahipliğinde düzenlenecek.
İş makinesi izleme sebebimiz işte bu! Aklınıza bile gelmeyecek sebepler
Toplum olarak iş makinesi izlemekten keyif aldığımız yadsınamaz bir gerçek. Bu sadece Türkiye’de değil, İtalya’da da yaygın bir durum. Peki iş makinesini izlemeyi neden seviyoruz? İşte tüm detaylar
Sporun kalbi Kastamonu'da atacak
Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile birlikte Spor Lisesi için incelemelerde bulundu.
Ömerul Faruk Darende Huzurevi törenle açıldı
Darende ailesinin inşasını gerçekleştirip işletmesini Kastamonu Belediyesi'ne bağışladığı Ömerul Faruk Darende Huzurevi'nin açılışı törenle gerçekleşti.
Amatör ligdeki Sinop’un yeni stadı, komşularını kıskandırıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sinop Dokuzoğlu Stadı'nın yerine 33 milyon TL yatırım ile yeni ve modern bir stat kazandırıldı. 2019 yılında inşaatına başlanılan stadyum, 10 bin seyirci kapasitesine sahip.
KEAH'da Geriatri Okulu açıldı
Yapılan başarılı ameliyatlarla,sağlık üniteleriyle hocalarıyla, bölgede haklı olarak sesini yükselten Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi (KEAH) sağlıklı yaş alma birimi Geriatri Okulunu açtı. Hastanenin poliklinikler katı E blokda, hizmet vermeye başlayan okula 65 yaş üstü hastalar sağlıklı bir yaşam sürmeleri için danışılan hekimler tarafından çok yakından takip edilecek.
Sarımsak hasadı başladı, ‘kene’ vakaları arttı
Taşköprü sarımsağının hasadının başlamasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kene, vatandaşlar için risk oluşturmaya devam ediyor.
İşte Kastamonu’nun görkemli doğa hazinesi: Ilgaz Dağları Milli Parkı
Kuzey Anadolu'nun muhteşem güzelliklerinden biri olan Ilgaz Dağları Milli Parkı, hem doğa severlerin hem de macera arayanların vazgeçilmez bir adresi. Bu yazımızda, bu eşsiz parkın iç yüzünü keşfedeceğiz. Peki Ilgaz Dağları Milli Parkı nerede, nasıl gidilir? Ilgaz Dağları Milli Parkında neler yapılır?
Bakan Fidan’dan Galiçya Türk Şehitliği’ne ziyaret
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan'da Galiçya Türk Şehitliği'ne ziyarette bulundu. Bakan Fidan, Galiçya Türk Şehitliği'nde şehitlik özel defterini imzaladı.
Yeme suçluluğu nedir? nasıl üstesinden gelinir?
Günümüzde çoğu insan beslenme alışkanlığı ya da tükettiği yiyeceklerden dolayı suçluluk duyuyor. Peki neden bazı yiyecekleri yedikten sonra suçlu hissediyoruz? Bu duyguyla nasıl başa çıkabiliriz?