"Öğrencilerimizi özgürleştirmeyi hedefliyoruz";

"Öğrencilerimizi özgürleştirmeyi hedefliyoruz"

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdür Hasan Gümüş, özel bireylerin terapi aldığı Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi'ni ziyaret etti. İl Müdürü Gümüş açıklamasında; " Hipoterapi ile özel öğrencilerimizi özgürleştirmeyi hedefliyoruz" dedi....

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, eğitmenler ve özel çiftliklerde yetiştirilmiş at, atla terapi uzmanı, 'yan yürüyücü' olarak adlandırılan destek ekiple birlikte özel çocuklara atla terapi verilen Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Gümüş'e Şube Müdürü Vedat Terlemez, Daday İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Şirin, Şube Müdürü Doğan Yıldız eşlik etti. Ziyaretle ilgili açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; "Atların terapist olarak kullanıldığı, onların çok boyutlu hareketleri ve davranışlarıyla özel çocuklarımızı özgürleştirmeyi ve normal hayatlarını sürdürmeye dair birçok şey öğretmeyi amaçlayan bir tedavi yöntemi olan hipoterapinin bazı hastalıklarda gözle görülür bir iyileşme sağladığı yapılan araştırmalarca kanıtlanmıştır. Hipoterapi ile özel öğrencilerimizi özgürleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İl Müdürü Gümüş, Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi çalışanlarına kolaylıklar dileyerek teşekkür etti.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum