‘Kastamonu’dan neden Arda Güler çıkmasın?’;

‘Kastamonu’dan neden Arda Güler çıkmasın?’

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, bu yıl eğitime başlayan Kastamonu Spor Lisesi öğrencileriyle buluştu...

Bu yıl eğitime başlayan Kastamonu Spor Lisesi öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ile bir araya geldi. Öğrencilere ziyaret esnasında Okul Müdürü Muhammed Ercan Irgat, GMG Kastamonuspor As Başkanı Erkan Yılmaz ve GMG Kastamonuspor Kulüp Müdürü Nuri Dinç de eşlik etti.

Kastamonu’da yıllardır bir spor lisesinin olması için çalışıldığını hatırlatan İl Müdürü Asrak, bu hayalin gerçekleşmesinin Kastamonu açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Spor altyapısının akademik eğitimle Spor Lisesi sayesinde daha da destekleneceğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak şu ifadeleri kullandı: “Kastamonu için spor lisesi büyük önem taşıyor. Spor ile bir yerlere gelmiş çocuklarımızın eğitimlerini yine spor kökenli bir okulda sürdürmeleri onların gelecekte daha iyi yerlere gelmelerine zemin hazırlayacak. Öğrencilerimizin tabi bu bilinçle yetenekli oldukları spor branşlarına dört elle sarılmaları lazım.”


“ÜLKE ÇAPINDA BÜYÜK PRESTİJ KAZANDIRACAK”

Asrak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Örnek olarak Arda Güler İspanya’ya gitti. Türkiye’nin gururu oldu. Neden Kastamonu’dan da böyle örnekler çıkmasın? Neden Uluslararası arenada ya da Olimpiyatlarda alacakları derecelerle bizleri gururlandıracak sporcularımız olmasın? Bunların olmaması için hiçbir neden yok. Yeterli hayal edelim, çalışalım, gayret gösterelim. İstediğimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda çalıştığımız müddetçe başarılamayacak hiçbir şey yok. Kastamonu, spor bazında geçmişe oranla çok gelişti. Spor Tesisleri yenilendi. Yeni Spor Tesisleri yapıldı. Spor tesisi olmayan ilçemiz kalmadı. Şimdi de Türkiye’nin göz bebeği olacak Kastamonu Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi ilimize kazandırılıyor. Bizim arzumuz Spor Lisesi’nin gelecekte burayla entegre olması. Çünkü içerisinde 3 ana branşa ait spor salonu, 500 kişi kapasiteli kongre merkezi, IAAF onaylı atletizm pisti, konaklama merkezi, fitness salonu, minder sporları salonu ve sağlık merkezi tesisimizde hizmet verecek. Spor Lisesi’nin de Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi ile entegre olması okulumuza ülke çapında büyük prestij kazandıracak.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum