Kastamonu’nun kanatsız meleği! Bu sesleri duyun;

Kastamonu’nun kanatsız meleği! Bu sesleri duyun

Kastamonu’da ikamet eden ve beş yaşında Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığına sahip olan minik Çınar Berk, Kastamonu’ya kısılan sesini duyurmak istiyor. Çınar Berk’in ailesi, yaşanan sıkıntıları, ellerinden tutulmayışını Açıksöz Gazetesi’ne anlatarak Kastamonu’ya seslendi....

Kastamonu’da yaşayan ve beş yaşında DMD hastalığı ortaya çıkan 12 yaşındaki minik Çınar Berk, Kastamonu’dan beklediği desteği alamıyor. Çeşitli imkanlar arayan Çınar, Kastamonu’nun onu fark etmesini bekliyor.

“SESİMİZİN DUYULMASINI İSTİYORUZ”

DMD hastalığı bulunan minik Çınar Berk’in babaannesi, Açıksöz Gazetesi muhabirine konuşarak şu sözlerini dile getirdi; “Çınar Berk benim torunum. Çınar Berk, DMD kas hastasıdır. Biz Çınar Berk için sesimizi duyurmak istiyoruz. Ben üç defa Hindistan’a gittim. Sağlık Bakanlığı bize onay vermemekle birlikte, ben mecburen çocuğumuzu yaşatmak için Hindistan’a gittim. Burada Çınar Berk’e Hidroterapi gerekiyor. Ama Kastamonu’da Fizyoterapist bulunmadığı için çocuğumuz yeterli desteği göremiyor. Biz sadece DMD hastası olan çocuklarımızın fark edilmesini istiyoruz. Ayrıca benim çocuğum da vefat etti. Çınar Berk’e biz bakıyoruz. Ben her türlü elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yurt dışına gitmesini istiyorum kök hücre için, Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Ancak, Sağlık Bakanlığı bu talebimizi reddetti. Çınar Berk, günden güne eriyor ve her geçen saat zararına işliyor. Ben Çınar Berk gibi bütün DMD hastalarının duyulmasını istiyorum.”

ÇINAR BERK’İN ANNESİ: “OĞLUMU YAŞATMAK İSTİYORUM”

DMD hastası minik Çınar Berk’in annesi Tuğçe Akar, Açıksöz Gazetesi’ne Çınar Berk’i yaşatmak istediğini dile getirerek, “Ben Çınar Berk’in annesiyim. Eşimi toprağa verdiğimizden bu yana kadar, büyük sıkıntı çekiyoruz. Bizi neden görmezden geliyorlar? Doktorlar daha hastalığı bilmiyorlar. Kastamonu’da çocuk nörolojisi bulunmuyor. Benim en yakın hastaneye gidebilme gibi bir imkanım yok. Benim çocuğumun yaşaması için, vaat edilen hiçbir şey yok.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“BENDE DİĞER ÇOCUKLAR GİBİ…”

“Çınar Berk, bize bende çocuklar gibi parka gitmek istiyorum diyor. Onlar gibi koşmak, yürümek istiyorum diyor. Bacakları eridi, günden güne tüm vücudu eriyor. Ne kolu tutuyor, ne de bacakları. Biz sadece görülmek istiyoruz. Çocuğumuzu yaşatmak istiyoruz. Çocuğum için her şeyi yapmaya hazırım.” Dedi.

ÇINAR BERK’TEN MESAJ VAR

12 yaşındaki minik DMD hastası Çınar Berk, tüm Türkiye ve Kastamonululara seslendi; “Ben Çınar Berk Akar, DMD kas hastasıyım. Düşene destek olun…”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum