Ömerul Faruk Darende Huzurevi törenle açıldı;

Ömerul Faruk Darende Huzurevi törenle açıldı

Darende ailesinin inşasını gerçekleştirip işletmesini Kastamonu Belediyesi'ne bağışladığı Ömerul Faruk Darende Huzurevi'nin açılışı törenle gerçekleşti....

Kastamonu Taşköprü Yolunda yapılan Huzurevi, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Ömerul Faruk Darende’nin ismini taşıyor.


Yıllar önce Malatya'nın Darende İlçesinden Kastamonu'ya taşınan Darende ailesi, yaptıkları hayır işleriyle biliniyor.  Merhum Ömerul Faruk Darende’nin projesini başlattığı Huzurevinin yapımını Kastamonu Belediyesi'nin katkılarıyla kızları Esra Sertkaya, Feyza Darende, Merve Darende Önder ve Kastamonu'daki işlerin sorumlusu Metin Şirin devam ettirdi.

62 yatak kapasitesi, uzman kadro(Doktor, hemşire, fizyoterapist, psikolog, kuaför, diyetsyen), aylık aktivite programları, egzersiz salonları, etkinlik odaları ve 5 öğün yemek hizmeti verecek olan Ömerul Faruk Darende Huzurevi'nin açılışı bugün saat 14.30'da yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Açılışa; Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, STK Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.


Açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

İlk konuşmayı Darende ailesi adına yapan Ömerul Faruk Darende’nin kızı Esra Sertkaya: Bu açılışta bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor derin muhabbetlerimizi ailem adına sunuyorum. Bugün burada olmamızın sebebi yapımını tamamladığımız huzurevinin açılışını gerçekleştirmek. Keşke rahmetli babamız Ömür Faruk Darende olsaydı burada bu konuşmayı o yapıyor olsaydı.

Babamızı temsilen burada olmaktan ve bu konuşmayı yapmaktan onurlu ve mutluyuz. Hayır işlerimizi ailecek elimizden geldiğince devam ettiriyoruz. Fakat bu babamın son bağışıydı. Yaşından dolayı insanların geleceği son duraklarında yaşlıların huzurlu ve mutlu olabilecekleri sıcak bir yuvaları olsun istiyordu.

Sayın Belediye başkanımız Galip Vidinlioğlu beyefendiye baştan beri projenin içinde bizimle beraber olduğu için Kastamonu Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Burada belediye başkanları ile projeyi yürüten Metin Şirin beyefendiye teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese aile adına Darende ailesi adına teşekkür ediyorum.

Son sözlerimi şöyle söylemek isterim; varlıklı olmakla var olmak arasındaki farkı bugün görmüş olduğumuzu düşünüyorum babam aramızda yok ama  eserler her zaman var olacaktır. İnşallah başkalarına da ilham kaynağı olur ve bu eserler bu projeler çoğalır." dedi.

 Hemen ardından kürsüye çıkan ve yaklaşık 15 ay kadar önce Huzurevinin startını verdiklerini belirten Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu: "Bugün huzurevinin açılışında birlikteyiz. Elbette ki çok mutluyuz. Özellikle yaşlılar için çok mutluyuz. Özellikle yaşlılar bizim kıymetlimiz. Onları en iyi şartlarda, en güzel şartlarda burada misafir etmekten büyük bir kıvanç duyacağız, büyük bir onur duyacağız. Tabii bu projede başından beri özellikle desteğini hiç esirgemeyen Darende ailesine huzurlarınız da çok teşekkür etmek istiyorum. İsim babası gördüğünüz gibi Ömer'ül Faruk Darende. Ömrü vefa etmedi bu projenin bitişini göremedi ama varisleri buradalar ailesi burada. Mekanı cennet olsun. Cenabı Allah peygamber efendimize komşu eylesin."dedi


"DÜNYA NÜFUSU GİBİ ÜLKEMİZİN NÜFUSU DA HIZLA YAŞLANIYOR"

Törene katılanları selamlayarak sözlerine başlayan Vali Meftun Dallı: "Dünya nüfusu gibi ülkemizin nüfusu da hızla yaşlanıyor. Verilere göre dünya nüfusunun 9.8'i Türkiye'nin de 9. 7'si yani neredeyse birebir aynı 65 yaş üzeri. 50-60 yıl içerisinde de bu rakamlarla şu an 10 kişiden biri 65 yaş üzeri iken önümüzdeki 50-60 yıllık dönemde her 4 kişiden birinin 65 yaş üzeri olacağı tahmin ediliyor. Bunu niye söyledim? Biliyorsunuz 3 kuşak bir arada yaşıyorduk yaşlıların bakımının nasıl olacağını herkes birbirinden öğrenerek  en güzel şekilde yaşlarına bakıyordu ve devam ettiriyordu. Ama zaman değişiyor zamanla birlikte pek çok şey gibi bu da değişiyor. Modern zamanda hala anne babasına evinde bakabilen herkesin tabii ki ellerinden gözlerinden öpüyoruz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır ancak günün şartları gereği böyle kurumların da ne kadar gerekli olduğu biliniyor. Ülkemiz bu konuda kesinlikle dünya standartlarının üzerinde.

Burada Kastamonu'muzun büyüklerine en güzel şekilde hizmet verilecek. Ben Ömerül Faruk Daren'de beyefendiyi ve onun ailesini kutluyorum tebrik ediyorum. Ömerül Faruk Darende abimizi rahmetle, minnetle, şükranla buradan yad ediyoruz. Allah mekanını cennet eylesin. Allah ailesine sağlık huzur afiyet versin emeği geçen herkese teşekkür ediyor tebrik ediyorum. İnşallah yaşlılarımız sağlık huzur afiyet içerisinde ömürlerinin son dönemlerini toplumdan kopmadan güzel bir şekilde geçirirler." diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum