Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
Kastamonu-Kayseri didişirken, onlar pastırmayı tescilletti  
Sivas, coğrafi işaret tescili ile pastırma savaşına son noktayı koydu. Bazı iller arasında pastırmanın kendi bölgelerinde daha iyi yapıldığı tartışmaları yaşanırken, Sivas pastırma için 2022 yılında coğrafi işaret tescili aldı.
Bir lezzet çekişmesi: Kastamonu’nun pastırması m? Kayseri mi? (ANKET)
Pastırma konusunda iddialı olan 2 il Kayseri ve Kastamonu pastırması vatandaşı seçim yapmakta zorlarken bazı vatandaşlar “yan yana bile gelemez!” diyor. İki ilin kendine has yaptığı lezzetli pastırmaları vatandaşlar oyluyor
"Alişan'a Kastamonu Pastırması'nı tanıttık"
TRT'de yayınlanan Alişan İle Hayata Gülümse programı için Kastamonu'ya gelen Alişan, Kastamonu'nunymresel lezzeti Kastamonu Pastırması'nın tanıtımını, Erdem Sepetçioğlu Nasrullah Şubesinde yaptı. Erdem Sepetçioğlu firmasının sahibi Adem Bodur, "memleketimizin güzide lezzetlerinden olan 'Kastamonu Pastırması'nın tanıtımını yaptık" dedi.
AK Partili Ünlü'den bol 'özeleştirili' konuşma
Kastamonu Kalkındırma Derneği tarafından “Cumhuriyetimizin 2.asrında zirvedeki Kastamonu” temalı toplantıya; AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün açıklamaları dikkat çekti. Adeta bir muhalefet partisinin il başkanı gibi açıkça özeleştiride bulunan AK Partili Ünlü, Kastamonu genelinde gerçekleştirdikleri projelerin bir kısmından kısaca bahsederek, önümüzdeki sürece dair de açıklamalarda bulundu.
Kastamonu’ya dair her şey Canlılar Pastırma’da
Canlılar Pastırma, yeni şubesini Kastamonu Nasrullah Meydanı’nda açtı. Açılışa Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu da katılım sağladı. Açılışla ilgili açıklamalarda bulunan Canlılar Pastırma’nın sahibi Gökhan Karaosmanoğlu; “Kastamonu Pastırmasını tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kastamonu’da akla gelebilecek her şey tek bir noktada buluşuyor. Kastamonu’yu küçük bir dükkana sığdırmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi.
Artık rekabete Sivas da dahil
Sivas Ticaret Borsası tarafından 2020 yılında Sivas pastırmasına yönelik başlatılan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alımı süreci tamamlandı. Kayseri ve Kastamonu arasında pastırma tartışmaları devam ederken, Sivas pastırmanın tescilini almış oldu.
Pastırma ve sucukta Erdem Sepetçioğlu imzası
Kastamonu’nun eşsiz lezzetlerinden biri olan çekme helvada yıllardır tercih edilen markaların başında gelen Erdem Sepetçioğlu, Kastamonu’nun önemli yöresel ürünlerinden biri olan pastırma ve sucuk sektörüne de hızlı bir giriş yaptı.
“Erdem Sepetçioğlu’nda pastırma sucuk dönemi başladı”
Çekme Helva denildiğinde ilk akla gelen marka olan Erdem Sepetçioğlu, yeni sektörle de adını duyurmayı ve markalaşmayı hedefliyor. Pastırma alanında lezzetiyle öncü olmayı hedefleyen Erdem Sepetçioğlu, damaklarda tat bırakan eşsiz lezzetiyle müşterilerine kaliteli hizmet sunuyor.
TÜRSAB üyelerinden Kastamonu mutfağına tam not
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın’ın başkanlığındaki heyet, UNESCO Gastronomi Yenilikçi Şehirler Ağına adaylık çalışmalarını sürdüren Kastamonu mutfağında incelemelerde bulundu.
Pastırma ve sucuk tartışmasına Kayserili esnaf da dahil oldu
Son günlerde Kayseri ile Afyonkarahisar arasında yaşanan 'pastırma ve sucuk kimin' tartışmasına Kastamonulu üreticilerin de dahil olmasına Kayserili esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi.
Pastırma ve sucuk tartışmasına Kastamonu da katıldı
Son günlerde Kayseri ile Afyonkarahisar arasında yaşanan pastırma ve sucuk kim tartışmasına Kastamonulu üreticiler de dahil oldu. Kastamonulu pastırma ve sucuk üreticileri, önemli olanın en fazla üretimden önce lezzet olduğunu belirterek doğal pastırma ve sucuğun üretiminin sadece Kastamonu’da yapıldığını söyledi.
Meşhur pastırmanın mevsimi
Kastamonu’da pastırma mevsimi gelmesi ile beraber yapımına başlandı.
Kastamonu hangi yemekleri ile tanınır ? Kastamonu’nun meşhur yemekleri
Kastamonu’ya uğrarsanız mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizinle paylaşacağız Kastamonu’nun meşhur yemeklerinden sizlere bahsedeceğiz Karadeniz Bölgesi'nin Batısında yer alan Kastamonu ilimiz ülkemizin birçok tarihi ve organik zenginliği taşıyan yerlerden biridir. Yaz aylarında yeşilliğin doyumsuz keyfinı çıkarabileceğiniz, kışın ise ortamı sıcacık ısıtan soba eşliğinde keyifli anlar yaşayabileceğiniz Kastamonu yemekleriyle de dillere destan oluyor. Peki Kastamonu'da ne yenir? Kastamonu ilimizin neyi meşhurdur? Gelin beraber inceleyelim...