Arama
Arama Sonuçları
Koca’dan "eris varyantı" açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 9 kişide görülen koronavirüsün eris varyantıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Koca, eris varyantıyla ilgili olarak "Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil'' ifadelerini kullandı.Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla dünyayı tedirgin eden eris varyantının Türkiye'de de 9 kişide görüldüğünü duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir açıklama geldi. Koca, "Eris varyantı sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil" dedi.
Artık Türkiye’de! İşte ‘Eris’ varyantının belirtileri
Koronavirüsün alt varyantlarından olan Eris varyantı, Türkiye'de ve dünyada sosyal medyada birçok kişinin gündemindeki merak ettiği konular arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.
Koca’dan ‘Eris Varyantı” hakkında açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Eris varyantı Türkiye’de var mı? güncel durum açıklandı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi.
Korona virüs yeniden mi yayılıyor?
Korona virüsün, aşıların ve bağışıklık sisteminin müdahale ettiği kısım olan başak proteininde 30'dan fazla mutasyon bulunan yeni bir alt varyant türü tespit edildi. Bilim insanları "Bir kez daha maske takma zamanı gelmiş gibi görünüyor” diyerek uyardı.
ERİS VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü dünyanın gündeminde. İngiltere'de rastlanan bu varyantla ilgili olarak uzmanlar açıklamalarında; Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediğini bildiriyor. Gelen haberlerle beraber "Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var?" soruları yanıt aramaya başladı. Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkedeki COVID vakalarının sayısının arttığını duyurdu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var? İşte detaylar.
Koronavirüs tarih mi oluyor? tüm varyantlarını etkisiz hale getiren antikor keşfedildi
Dünya genelinde yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne neden olan Covid-19 yakın bir zamanda tarih olabilir. Bilim insanları, Omicron da dahil olmak üzere yeni tip corona virüsün (Covid-19) bilinen tüm varyantlarını etkisiz hale getirebilen son derece güçlü antikorlar keşfetti. Araştırmacılar, bu antikorların Covid-19'un yanı sıra, diğer hayvan corona virüsleri ile de savaşabildiğini ve gelecekteki bir pandemiyi önleyebileceğini açıkladı.
113 farklı mutasyona sahip korkutan koronavirüs varyantı
Bilim insanlarına göre Asya'da bulunan yeni bir Covid varyantı, virüsün şimdiye kadarki en mutasyona uğramış versiyonu.
DSÖ GENEL DİREKTÖRÜ: "Dünyanın yüzde 90'ı koronavirüse karşı direnç geliştirdi"
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya nüfusunun yüzde 90’ının artık Covid-19’a karşı “belli seviyede” direnci olduğunu söyledi, ancak aynı zamanda tehlikeli yeni bir varyantın hala ortaya çıkma ihtimali bulunduğunu vurguladı.
1 kişi, 19 kişiye bulaştırıyor
Koronavirüste yeni dalgaya giren Türkiye'de vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası yeni varyantla beraber hastalığın bulaşıcılık oranının Omicron'a göre iki kat arttığı uyarısında bulundu. AHESEN Bilim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ersin Akpınar; “Şimdiye kadarki en bulaşıcı Covid varyantı ile karşı karşıyayız. Covid olan bir kişi yaklaşık 19 kişiye hastalığı bulaştırabiliyor” dedi.
Maske hayatımızdan tamamen mi çıkıyor?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yaptı.
Kastamonu vaka oranında rekor üstüne rekor kırdı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen 05 – 11 Şubat 2022 tarihleri arasındaki haftalık vaka oranlarını açıkladı.
Kastamonu Vaka'da rekor kırdı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen 29 Ocak- 4 Şubat 2022 tarihleri arasındaki haftalık vaka oranlarını açıkladı.
Metin Çelik, Covid 19'a yakalandı
AK Parti Milletvekili Metin Çelik, korona virüse yakalandı.
“Önümüzdeki hafta daha da yükselecek”
Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıda ilimizdeki Koronavirüs vaka durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“649, haftaya tatlı bir mazi olarak kalacak”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarının yer aldığı insidans haritasını yayınladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan durumunu açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya adresinden dün yaptığı paylaşımda eşi Emine Erdoğan ile birlikte yaptırdıkları Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Başkan Erdoğan sosyal medya adresinden bugün yaptığı paylaşımda ise olumsuz bir durum olmadığını ve hafif atlattıklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüse yakalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda eşi Emine Erdoğan ile birlikte yaptırdıkları Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.
Hasta sayısında ciddi artış!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Covid-19 vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor. Hafta başında toplam tedavi gören hasta sayısı 105 iken, bu rakam 4 Şubat Cuma günü itibariyle 137'ye yükseldi.
Vaka oranında ciddi artış
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen 15-21 Ocak 2022 tarihleri arasındaki haftalık vaka oranlarını açıkladı.
'Kastamonu, virüste rahat'
Vali Avni Çakır, ilimizdeki koronavirüs vaka sayılarındaki son durum hakkında bilgilendirme yaptı.
Günlük vakaların yarısı İstanbul’da
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Günlük vaka sayılarının halen yarısı İstanbul kaynaklıdır. Ülkemizde son bir haftada görülen vakaların yüzde 13’ü 12-19 yaş aralığında, yüzde 34’ü 20-34 yaş aralığında, yüzde 29’u 35-49 yaş aralığında, yüzde 16’sı 50-64 yaş aralığında ve yüzde 8’i 65 yaş üzerindedir" dedi.
KEAH, neredeyse yoğun bakımları kapatacak!
Omicron varyantının ilimizde de görülmesiyle vatandaşların endişesi artarken, varyantın etkisi henüz ne vaka sayılarında ne de hastaneye yatışlara yansımadı.
Kastamonu'da vaka oranı geçen haftaya göre yükselişte
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen 25-31 Aralık tarihleri arasındaki haftalık vaka oranlarını açıkladı.
Kunduracılar Odası'nda Kalyoncuoğlu güven tazeledi
Kastamonu Kunduracılar Odası Olağan Genel Kurulu Kastamonu Esnaf Odaları Birliği (KESOB) Toplantı Salonu’nda yapıldı.
"Vakalar artıyor"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan Omicron varyantı ve vaka sayılarındaki artış hakkında açıklamalarda bulundu.
Kastamonu'da, vaka oranında büyük düşüş
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen 18-24 Aralık tarihleri arasındaki haftalık vaka oranlarını açıkladı.
Düşüş bitti yükseliş başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen 11-17 Aralık tarihleri arasındaki haftalık vaka oranlarını açıkladı.
Omicron'a karşı 5 maddelik tedbir
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından Omicron Tedbiri kararını açıkladı. Açıklamada "Belirlenmiş aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız hatırlatma dozunu olabilirler" dedi.
Omicron Türkiye'de
Güney Afrika'da tespit edildikten sonra başta Nu varyantı denilen fakat Dünya Sağlık Örgütü tarafından Omicron olarak adlandırılan Koronavirüs varyantı, Türkiye'ye de sıçradı.