“649, haftaya tatlı bir mazi olarak kalacak”;

“649, haftaya tatlı bir mazi olarak kalacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarının yer aldığı insidans haritasını yayınladı....

Vali Avni Çakır açıklanan vaka sayısı üzerine yaptığı değerlendirmede; “Göreve başladığım günden beri hiç görmediğim rakamları görmeye başladım. Haftaya, 649 tatlı bir mazi olarak kalacak, çünkü bu sayıyı geçeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“HASTANEDE YENİ SERVİSLER AÇMAYA BAŞLADIK”

Açıklanan güncel insidans haritasına göre Kastamonu’da vaka sayısı geçtiğimiz haftaya göre daha da artış göstererek 649 sayısına ulaştı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Avni Çakır, şu ifadeleri dile getirdi; “Göreve başladığım günden beri hiç görmediğim rakamları görmeye başladım. Haftaya, 649 tatlı bir mazi olarak kalacak, çünkü bu sayıyı geçeceğiz. Hastanede yeni servisler açmak durumunda kaldık. Öncelikle yatan hasta sayılarımızda da entübe ve yoğun bakımdaki hasta sayılarımızda da bir artış yaşanmaya başladı. Bugün itibariyle okullarımız da açıldı. Artık geri dönüş yok. Tüm dünya artık bununla yaşamayı hedef olarak kendisine koydu. Çünkü artık hastalıktan kurtulamayacağımızı anladık. Buradaki tek şansımızın aşı olduğunu tüm dünya farkına vardı. Bununla alakalı bilim adamları her gün açıklamalar yapıyor. Dolayıyla biz ilme bilime güvenen insanlarız. BU konuda aşı olmayan vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.”

“ÇOK DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR”

Vatandaşlardan hassasiyet bekleyen Vali Çakır;“Belki bunu söylemekten çok bıktık ama maske mesafe ve hijyene en fazla ihtiyacımız olduğu dönemler bu dönem. Çünkü virüs çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Omicron varyantı da ilimizde çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Dolaysıyla bu konuda özellikle kronik rahatsızlığı olan ve belli bir yaş üzerinde olan vatandaşlarımızı bira daha fazla etkiliyor bu da bir gerçek. Sokakta sağlam gezip de virüsü taşıyan birçok vatandaşımız var. Çünkü bu virüs gençlerde çok fazla semptom vermiyor, dolaysıyla güçlü semptom olmayınca da insanlarımız test vermiyor. Bununla alakalı çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Vakaların çok hızlı arttığı bu günlerde vatandaşlarımızı dikkatli olmaya, aşısını olmayan vatandaşlarımızın aşılarını olmaya, hatırlatma dozu gelen vatandaşlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmaya davet ediyorum” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum