“Önümüzdeki hafta daha da yükselecek”;

“Önümüzdeki hafta daha da yükselecek”

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıda ilimizdeki Koronavirüs vaka durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu....

Vali Yardımcısı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmasında; “Azda olsa Kovid-19’dan vefatlar devam ediyor. İlimizde maalesef vaka oranları artıyor, diğer illerde de artıyor. Pandemi sürecinden beri en yüksek rakamları gördük. Bu haftada yükseliş devam ediyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak rakamlar daha yüksek olacak. Muhtemelen sonraki haftada açıklanacak rakamda daha yüksek olacak” ifadelerine yer verdi.

“İNŞALLAH TEDBİRLERE UYARSAK, BUNU ATLATACAĞIZ”

Vali Yardımcısı Yılmaz, Kastamonu’ya Turkovac aşıların geldiğini hatırlatarak; “İlimizde üç farklı aşı da var. Hangisini istiyorsanız, onu olabilirsiniz. Eksikleri olanlar aşılarını tamamlansınlar. Kendi sağlıkları için, sevdiklerinin sağlıkları için, çevrelerindeki insanların sağlıkları için. Dünyada ve ülkemizde etkili olan bir Omicron Varyantı var. Bu önceki varyantlardan biraz daha farklı. Bulaşma hızı yüksek, hastalık kişilerde hafif seyrediyor ama bu aşılı kişilerde hafif seyrediyor. Omicron devam ettikçe, hastalık kendini kendi içinde etkisiz hale getirmesi bekleniyor ama yarın başka bir varyanta dönüşmeyeceğinin bir garantisi yok. İnşallah tedbirlere uyarsak, bunu atlatacağız. Azda olsa Kovid-19’dan vefatlar devam ediyor. İlimizde maalesef vaka oranları artıyor, diğer illerde de artıyor. Pandemi sürecinden beri en yüksek rakamları gördük. Bu haftada yükseliş devam ediyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak rakamlar daha yüksek olacak. Muhtemelen sonraki haftada açıklanacak rakamda daha yüksek olacak” şeklinde konuştu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum