Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu zirvede ama...
TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Açıklanan haritaya göre Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin bulunduğu TR82 bölgesi, yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge oldu.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Koca’dan "eris varyantı" açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 9 kişide görülen koronavirüsün eris varyantıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Koca, eris varyantıyla ilgili olarak "Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil'' ifadelerini kullandı.Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla dünyayı tedirgin eden eris varyantının Türkiye'de de 9 kişide görüldüğünü duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir açıklama geldi. Koca, "Eris varyantı sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil" dedi.
Korona virüs yeniden mi yayılıyor?
Korona virüsün, aşıların ve bağışıklık sisteminin müdahale ettiği kısım olan başak proteininde 30'dan fazla mutasyon bulunan yeni bir alt varyant türü tespit edildi. Bilim insanları "Bir kez daha maske takma zamanı gelmiş gibi görünüyor” diyerek uyardı.
Bakan Koca: “Health Türkiye'yi tüm dünyaya duyuracağız”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Özbekistan’ın Semerkant kentinde TDT Sağlık Bakanları Toplantısı’ndan sonra Türkiye – Özbekistan 2'nci Sağlık İş Forumu’nda konuştu. Bakan Koca konuşmasında 'Health Türkiye' markasını tüm dünyaya duyurmaya devam edeceklerini vurguladı.
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
Afetlerin Valisi Avni Çakır'a veda...
17 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kastamonu Valiliği görevine atanan Vali Avni Çakır, 3 yılı aşkın bir süredir devam ettiği görevine veda ediyor. Yeni yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Muş Valiliği'ne atanan Vali Çakır, görev yaptığı kısa sürede içerisinde Kastamonu halkının sevgisini ve teveccühünü kazanması dolayısıyla güzel hatıralarla anılacak.
ERİS VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü dünyanın gündeminde. İngiltere'de rastlanan bu varyantla ilgili olarak uzmanlar açıklamalarında; Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediğini bildiriyor. Gelen haberlerle beraber "Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var?" soruları yanıt aramaya başladı. Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkedeki COVID vakalarının sayısının arttığını duyurdu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var? İşte detaylar.
Paranızı geri almayı unutmayın! İade süreci başladı
Kimi maske takmadığı kimi 'sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için ceza yemişti. Pandemi sürecinde yenilen cezalarla ilgili para iade süreci başladı. Peki, o dönemde ceza alıp, ödeme yapanlar paralarını nasıl geri alacak? İşte detaylar...
Koronavirüs tarih mi oluyor? tüm varyantlarını etkisiz hale getiren antikor keşfedildi
Dünya genelinde yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne neden olan Covid-19 yakın bir zamanda tarih olabilir. Bilim insanları, Omicron da dahil olmak üzere yeni tip corona virüsün (Covid-19) bilinen tüm varyantlarını etkisiz hale getirebilen son derece güçlü antikorlar keşfetti. Araştırmacılar, bu antikorların Covid-19'un yanı sıra, diğer hayvan corona virüsleri ile de savaşabildiğini ve gelecekteki bir pandemiyi önleyebileceğini açıkladı.
113 farklı mutasyona sahip korkutan koronavirüs varyantı
Bilim insanlarına göre Asya'da bulunan yeni bir Covid varyantı, virüsün şimdiye kadarki en mutasyona uğramış versiyonu.
7 ayda 300 bin kedinin ölümüne neden olan hastalık Türkiye'de…
Güney Kıbrıs'ta bu yıl yaklaşık 300 bin kedinin ölümüne neden olan FİP hastalığı Türkiye'de de yayılıyor.
Uygulama başlıyor! Cezaevine kim dönecek, kim dönmeyecek?
Koronavirüs iznindeki hükümlüler, 20 Temmuz'dan itibaren durumlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.
8 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
8 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 8 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 8 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 8 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
Salgında kesilen cezalarla ilgili karar
AK Parti'den salgında kesilen cezalarla ilgili açıklama geldi.
Fas ve Kastamonu'yu birleştiren hikaye...
Aslen Faslı olan ve Kastamonu'ya eğitim amacıyla gelen Saida Boulaalam , koronavirüs döneminde yaşadığı sıkıntılı süreci atlatmasında yardımcı olan Kastamonulu aileyi, Kurban Bayramı'nda ziyaret etti. Boulaalam, Kastamonu insanlarını yardımsever olarak tanımlayarak; " Beni hiç yalnız bırakmadılar. Ailem gibi oldular. Bu bayram staj nedeniyle ülkeme gidemedim. Ailem burada değil ama Emine teyzem burada ona gideyim ve bayramlaşayım istedim" dedi. Boulaalam, Kastamonulu aileyle tanışma hikayesini anlattı.
Konut tercihinde yeni rota Ege ve Karadeniz
Gayrimenkul satış fiyatları ve konut fiyatlarındaki artışlar alım yapacakların satın alma ve kiralama faaliyetlerinde köklü değişikliklere neden oldu.
Hacı adaylarına müjde! Sınırlama kalktı
Koronavirüs salgını döneminde hacılara getirilen yaş ve sayı sınırlaması bu yıl uygulanmayacak.
Kadir Şeker tahliye oldu
10 yıl 10 ay hapis cezası onandıktan sonra tekrar tutuklanan Kadir Şeker (22) cezaevinden izinli olarak tahliye edildi.
Korkulan rüya sona erdi!
Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 salgınının küresel bir sağlık acil durumu olmaktan çıktığını duyurdu.
‘Evliyalar Haftası’ bu yıl da yok!
İKİ YIL PANDEMİ, GEÇEN YIL DA KÜLLİYEDEKİ RESTORASYON NEDENİYLE İPTAL EDİLMİŞTİ, BU KEZ DE SEÇİM VE DEPREM ENGEL OLDU
Maliyeti 104 milyar dolar
Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremin yol açtığı zarar 104 milyar doları buluyor" açıklamasında bulundu.
Kastamonu o dönemleri anlattı...
Kastamonu'da ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği günün üçüncü yıl dönümünde Kastamonu halkından o dönemlerde neler yaşadıklarını ve varsa hatırladıkları bir anısını bizlerle paylaşmalarını istedik. Detaylar haberimizde...
Kastamonu, Sinop ve Çankırı başı çekiyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ölüm rakamlarını açıkladı. Buna göre ölüm sayısı 2019'da 435 bin 941 iken 2020'de yüzde 16,5 artarak 507 bin 938'e çıktı. Bu sayı 2021'de ise yüzde 11,4 artarak 565 bin 594'e yükseldi. Kaba ölüm hızının en yüksek olduğu il, 2020 yılında binde 11,3 ile Sinop oldu. Bu ili binde 10,9 ile Çankırı, binde 10,7 ile Kastamonu, binde 9,5 ile Artvin izledi.
Hac başvuruları bugün sona eriyor
Hac ibadeti için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecekler için bugün son gün.
Anadolu, sağlık şehidi Gök’ü andı
22 Aralık 2020 tarihinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Vedat Gök’ün vefatının ikinci yılı nedeniyle Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde anma töreni düzenlendi. Sağlık şehidi Dr. M. Vedat Gök için Kuran-ı Kerim’in okunduğu anma törenine Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Dinler, Hastane Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ertan Şahbat, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.
Görüntüler kan dondurdu
6 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüsle mücadele hız kesmeden devam ederken, salgının başladığı dönemden itibaren izlediği "Sıfır Covid-19" politikasından vazgeçen Çin'den kan donduran görüntüler gelmeye başladı. Chongqing'teki bir krematoryumda çekilen videoda, günde 30'dan fazla kişinin yakıldığı odanın her yerinin cansız bedenlerle dolu olduğu görülüyor. Yetkililer, "Çok yoğunuz ve morgda naaşları tutacak yerimiz kalmadı" isyanında bulundu.
Soğuk hava değil, kapalı ortam hasta ediyor
Kastamonu'da kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre yüzde 100'e yakın artış meydana geldi. Grip vakalarında yaşanan artışların soğuk havadan kaynaklanmadığını ifade eden Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Gün, "Genel olarak bu enfeksiyonlar özellikle kış aylarına girerken halk tarafından soğuklardan dolayı olduğu biliniyor. Fakat, tam tersi soğuklardan değil, soğuk dönemlerde daha çok sıcak ortamlara girildiği için bulaşma riskini daha fazla görüyoruz" dedi.