Kastamonu o dönemleri anlattı...;

Kastamonu o dönemleri anlattı...

Kastamonu'da ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği günün üçüncü yıl dönümünde Kastamonu halkından o dönemlerde neler yaşadıklarını ve varsa hatırladıkları bir anısını bizlerle paylaşmalarını istedik. Detaylar haberimizde......

Kastamonu'da 16 Mart 2020 tarihinde ilk koronavirüs vakası görüldü. Sokağa çıkma yasağı, entübe, pandemi gibi terimleri kelime haznemize ekledik. Bizler de Kastamonu'da ilk vakanın görülmesinin üçüncü yıl dönümünde, Kastamonu halkından o dönemlerde yaşadıklarını bizlerle paylaşmalarını istedik.


"SIKINTILARLA GEÇTİ O DÖNEM"
Eşi ve kendisinin o dönemde koronavirüse yakalanmadıklarını belirten Raif Uçar; "Allah'a şükür eşimle ben yakalanmadık. Tedbirlerimizi aldık. Çok sıkıldım evde. Sıkıntılarla geçti o dönem. Dışarı çıkamama, alışveriş edememek, gezememek, eş dostla görüşememek, misafir kabul edememek veyahut misafirliğe gidememek... Bunlar bizi baya sıkıntıya soktu."

"SOKAĞA ÇIKMAK İÇİN LİSANS ÇIKARDIM"

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci; "Zordu o süre. Evden eğitim kolay değildi. Dışarı da çıkamıyorduk. Evde sürekli sıkılıyorduk. Sırf pandemide dışarı çıkmak için lisans çıkartmıştım. O şekilde dışarı çıkabiliyordum. Soran olursa da antrenmana gidiyorum diyordum."

"HER GÜN PAZAR GİBİYDİ"

Kastamonu'da bir esnaf; "Evlere kapandık hayat kısıtlandı. Biz esnaf olarak esnaflar odasından destek görmedik. Aç mısınız tok musunuz diyen olmadı. Esnaflar büyük bir sıkıntı çekti. Belki memurlar bunu hissetmemiş olabilir ama bizler çok sıkıntı yaşadık. Pandemide bütün esnaf arkadaşlarımız, dükkanlarını kapatıyordu, ben yalnız kalıyordum. Korku filmi sahneleri olur ya onun gibi sessizdi, her gün pazar gibiydi, iş disiplininden kopmuştuk. Bunu hiç unutmuyorum. Umarım bir daha yaşanmaz" dedi.

"AĞLAYARAK TOPRAĞA BASTIĞIMI HATIRLIYORUM"

Lütfiye Üzümcü isimi bir diğer vatandaş; "Psikolojik olarak çok etkiledi. Ellerimizi dezenfekte etmekten ellerimde lekeler oluştu. Sonrasında insanlarımız biraz daha alışmaya başladı. Evlere kapandık, toprağa basamadık. Bu süreçten sonra ailemle dağa gittik orada toprağa ağlayarak bastığımı hatırlıyorum. Gerçekten çok sıkıntılı bir dönemdi. Ama o kadar da abartmamak gerekiyormuş, bizler çok abarttık" ifadelerine yer verdi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum