Kunduracılar Odası'nda Kalyoncuoğlu güven tazeledi;

Kunduracılar Odası'nda Kalyoncuoğlu güven tazeledi

Kastamonu Kunduracılar Odası Olağan Genel Kurulu Kastamonu Esnaf Odaları Birliği (KESOB) Toplantı Salonu’nda yapıldı....

Genel kurulda seçimlere tek liste olarak giren mevcut başkan Mehmet Kalyoncuoğlu, tekrardan seçilerek güven tazeledi.

Divan Başkanlığını Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, Yardımcılığını KESOB Başkan Vekili Fehmi Yılmaz ve Katip Üyeliklerini de İzzet Kıkırdak, Necati İsmailoğlu ve Süha Baltacı’nın Kastamonu Kunduracılar Odası Olağan Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını Kastamonu Kunduracılar Odası Başkanı Mehmet Kalyoncuoğlu ve Kunduracılar ile ilgili konuşmayı da Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan yaptı.

Genel Kurula Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Yücel Gedik, Bakanlık Temsilcileri Gürol kayıkçı ve İbrahim Kel ile Kunduracılar Odası üyeleri katıldı.

Genel Kurulda Gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Mehmet Kalyoncuoğlu başkanlığı’nda yönetim kurulu asil üyeliğine, Mehmet Sait ataulusoy, Ahmet İdrisoğlu, Ömer Faruk Livan, Zafer Muratoğlu, Abdullah Akmehmetoğlu ve Burhan Karakaş.

Denetim Kurulu asil üyeliğine de Nejat Mehmet Çelik, Mustafa Başçı ve Mustafa Küçük seçildi.

KALYONCUOĞLU: ''KASTAMONU'DA KAN KAYBEDEN ODALARIN BAŞINDA GELİYORUZ''

Genel kurulda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kunduracılar Odası Başkanı Mehmet Kalyoncuoğlu, gerçekleştirdikleri faaliyetlere değinerek; “Basit Usul vergiye tabi 29 üyemizin basit usul muhasebe kayıtları odamızda muntazam bir şekilde tutulmakta ve beyannameleri yetkili muhasebeci tarafından imzalanmaktadır. 2018 yılı Olağan Genel Kurulumuzdan bu yana odamıza 27 yeni üye kaydı yapılmış olup; 22 üyemizin de terk işlemi yapılmıştır. Odamız üyelerinin Esnaf Kefalet Kooperatifi kanalı ile kullandıkları kredilerinde yardımcı olunmuş, gerekli evraklarının tanzim ve tasdiki yapılmıştır. Bakanlık-Federasyon ve bağlı bulunduğumuz birliğimizden gelen genelgeler vb. uyarılar anında odamız mesaj sisteminden üyelerimize duyurulmuştur. Geçtiğimiz yıllarda Bursa ve İstanbul’da düzenlenen fuarlara katılım sağladık. Ancak Koronavirüs nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. İnşallah önümüzdeki günlerde pandemiden kurtulursak bu fuar gezilerine devam edeceğiz. Bu konuda fuar gezilerinin finansını karşılayan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan ve Yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Odamız Kastamonu’da kan kaybeden odaların başında gelmektedir. Bilindiği üzere üye sayısı 100’ün altına düşen odaların kapatılması söz konusudur. Bu sebeple üye sayımızı 100'ün altına düşürmemek için büyük çaba sarf edilmiştir. Yine bu konuda da hassasiyet göstererek bize devamlı destek olan KESOB Başkanımız Dursun Ergin ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz. Sayın üyelerimiz yönetime geldiğimiz günden beri sizlere hizmet etmeye çalıştık. Yönetim kurulumuz bundan sonrada sizlerin sorunlarıyla ilgilenmeye aynı şevk ve heyecanla devam edecektir” dedi.

AYDAN: ''CİDDİ SIKINTILAR YAŞAYAN BİR MESLEK GRUBUYUZ''

Genel kurula katılım gösteren Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan; “İyi bir mesleğe sahibiz ama son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşayan bir meslek grubuyuz. 2018 Haziran ayında Federasyon Başkanı oldum. Ağustos ayında büyük firmaların konkordato ilan etmesiyle ciddi anlamda Türkiye’de büyük sıkıntı yaşadık. Türkiye’deki üretici kesimimiz ciddi anlamda sıkıntılar yaşadı. Çünkü ürettiği malın parasını alamadılar. Şimdide birçok üretici arkadaşımız yok olup gitti. Çünkü biz sermaye olarak iç piyasaya çalışan, öz sermaye ile çalışmayan insanlarız. Öz sermayemiz yok bizim. O dönemde çek ve senetler havada uçuşuyordu. 20 ay, 24 ay, 30 aylık çeklerle iş yapıyorduk biz. Konkordato ilan edildiği gün birden peşin paraya döndü işler. Dünyada senetler 6 ayı geçmez, en çok uzun çalıştığınız bir firma ise, belki bu süreyi 7 ay yapar. Biz o sisteme döndük. Aslında dönmemiz gerekiyordu. Çünkü hiç ayakkabıyla ilgisi olmayan insanlar, ayakkabıcı oldu bu ülkede. Çünkü paraya ihtiyaç yok, sermaye ihtiyaç yok, ‘Kağıtla iş yapıyorum, bende bir firma kurayım, bende birkaç usta bulayım, bununla ayakkabıcılık yapayım’ diyerek ayakkabıcılığa başladılar. Sonuç hüsran. 2019 yılında tam düzelirken, dünyanın başına bir felaket geldi. Pandemi hepimiz mahvetti. Bu süreçte ciddi uğraşlar verdik. Hükümetimizden esnaf için taleplerde bulunduk. Alabildiğimiz ölçüde, destek aldık. Esnaf Kefalet Kooperatiflerin ciddi destekler verdik. Bu destekler 25 bin TL ile başladı, bugün üst limiti 275 bin TL olan krediler veriyoruz. O dönemde verdiğimiz bu desteklerle o dönem kapanan dükkanlar ve işi bozulan esnaflar hiç değilse hayatlarını idame ettiler. Şimdi yeni yeni dükkanlarımızı açıyoruz, iş yapmaya başlıyoruz ama Omicron diye bir zıkkım dünyayı sardı. Vaka sayısında ciddi anlamda artış var. Bu yıl bu hastalıktan kurtularak, işlerimizin güzel bir yere gelmesi amacımız” dedi.

''HERKES EKMEĞİNİ YEMELİ''

Sektörün önde gelenleri ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Aydan; “Sektör için ne yapabiliriz, nereye getirebiliriz diye konuştuk. Ayakkabıcılık sektörü ile ilgili yeni fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz. Özellikle üzerinde çok durduğumuz bir konu var. Büyük mağazalarda ayakkabı satışları konusunda 1 yıldır uğraşıyoruz. Bir kanun hazırlığı var ve bu kanun hazırlığı Meclis’e geldi. Meclis’ten bu kanun geçtiğinde, bazı mağazalarda 29,90 TL’ye, 39,90 TL’ye ayakkabı satışı kalkacak. Ayakkabıyı ayakkabıcı satacak. Biz pandemi de kapandık, karşımızdaki mağaza açıldı. Hem peynir sattı, hem ayakkabı sattı. Biz buna karşıyız. Böyle sistem olmaz. Herkes ekmeğini yemeli. Benim ekmeğimi bir başkası, benim malımı bir başkası satarak, ekmek kazanmamalı. Ben evimde oturacağım, dükkan açamayacağım, o mağaza gece 10’a kadar çalışacak, benim satacağım ayakkabıyı satacak, benim ekmeğimle oynayacak. Biz buna Türkiye’nin her yerinde karşı çıkarız. Biz bunu Cumhurbaşkanımıza kadar anlattık, o da biz hak verdi. Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor. Kısa zamanda bunları size duyuracağız. Biz sizin adınıza gereken çalışmaları yapıyoruz. Ayakkabıcılık ciddi ülkemizde hem ihracatta, hem de üretimde ciddi anlamda büyüme gösteren bir sektördür. Biz ayakkabı ihracatında Aralık sonunda 1 milyar doları bulduk. Bunu daha da yukarıya çıkarmalıyız. Bizi pandemi engelledi. İhracatımız daha da arttıracağız. Dünyada internet satışı yapmayan yok. Bizim mağazalarımızda internet satışına geçmesi gerekiyor. Biz bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Bizimde gelişen dünyada buna uyum sağlamamız gerekiyor. Bunu engelleme şansımız yok. Ayakkabı dikimi için sayacı yetiştirmemiz lazım. Bazı bölgelerde kurslar açmaya başladık. Başka noktalarda da açacağız” ifadelerini kullandı. 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum