'Kastamonu, virüste rahat';

'Kastamonu, virüste rahat'

Vali Avni Çakır, ilimizdeki koronavirüs vaka sayılarındaki son durum hakkında bilgilendirme yaptı....

Omicron oranının yüzde 6-7 civarında olduğunu ve son 10 günde sadece bir yoğun bakım hastasının daha tedavi görmeye başladığını söyleyen Vali Avni Çakır, son 2-3 aydır Kastamonu'da rahat bir tabloyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

''ÖNCELİKLİ GÜNDEM OLMAKTAN ÇIKTI''

Koronavirüsün öncelikli gündem olmaktan çıktığını söyleyen Çakır, '' Omicron vakası var. Dünya ve ülkemizin gündemini meşgul eden. Omicron, ilimizde yaygın bir şekilde gözüken bir tür değil. Şuana kadar yaptığımız çalışmalarda yüzde 6-7'leri geçmeyen bir oranda. Dolayısıyla biz de, bu anlamda yaygın bir varyant diyemeyiz. İlimiz yaklaşık 2-3 aydır bu anlamda rahat bir tablo sergiliyor. Rakamlarımız, coğrafyamıza ve yaşlı nüfusumuza göre iyi denebilecek seviyede. Bu anlamda en büyük kozumuz aşımız. Aşılamada yüzde 81 oranlarını geçtik.  Hatırlatma aşılarının önemini de vurguluyoruz. Halkımızın da yaklaşımı son derece iyi.  Hastanede yoğun bakımlarla ilgili durumumuz son derece rahat. Kesin  rakamlar veremiyorum ama son 10  günde yoğun bakımdaki sayımız bir kişi arttı.  Salgının ülke genelinde pik yapmaya başladığı bir dönemi de dikkate alırsak, hastanelerde rakamlarımız rahat seviyede'' dedi.

Çakır, şöyle devam etti;

''Okullarda yarın tatile giriyor. Okulların ilk açıldığında yaşamış olduğumuz vaka sayıları da hızlı bir şekilde ortadan kayboldu. Şuan o anlamda gündem olmaktan çıktı. Kastamonu, vaka sayıları bakımından kriz halinde değil. Şunu memnuniyetle ifade ediyorum; Kastamonu halkı özellikle maske kullanma noktasında hassasiyetli. Vatandaşımız da bilinçli. İnşallah, bu pik dalgasını da el birliğiyle makul sayıda atlatacağız.'' 




Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum