DSÖ GENEL DİREKTÖRÜ:  "Dünyanın yüzde 90'ı koronavirüse karşı direnç geliştirdi";

DSÖ GENEL DİREKTÖRÜ: "Dünyanın yüzde 90'ı koronavirüse karşı direnç geliştirdi"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya nüfusunun yüzde 90’ının artık Covid-19’a karşı “belli seviyede” direnci olduğunu söyledi, ancak aynı zamanda tehlikeli yeni bir varyantın hala ortaya çıkma ihtimali bulunduğunu vurguladı....

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeterince ihtiyatlı davranılmamasının yeni bir Koronavirüs varyantının ortaya çıkıp küresel olarak dominant olan Omicron’u geçmesine kapıyı açık bıraktığını belirtti.

Ghebreyesus, Koronavirüs ile ilgili olarak, “DSÖ, aşı veya geçmişte geçirilen enfeksiyon sayesinde dünya nüfusunun yüzde 90’ının Sars-CoV-2’ye karşı belirli seviyede bağışıklığı olduğunu düşünüyor” dedi. DSÖ Direktörü, “Pandeminin acil durum safhasının bittiğini söyleyecek noktaya çok yakınız. Ancak henüz o noktaya gelmedik” diye konuştu

 'Pandeminin acil durum safhasının bittiğini söyleyecek noktaya çok yakınız. Ancak henüz o noktaya gelmedik'  diyen Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus;"Test, filyasyon ve aşılamadaki boşluklar yeni bir varyantın ortaya çıkması için muhteşem şartlar oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, yeni bir varyantın daha ölümcül olabileceğini de sözlerine ekledi.DSÖ’nün verilerine göre dünya genelinde 640 milyondan fazla Corona virüsü vakası görüldü ve 6 milyon 600 binden fazla insan virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığından hayatını kaybetti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum