Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Şehidimiz, Tosya'da anıldı
Şehit Hava Pilot Teğmen Yavuz Eracar, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kabri başında anıldı.
Kastamonu'da biri bizi gözetliyor!
Kastamonu'nun önemli turizm merkezlerinden biri olan Pınarbaşı ilçesinde bulunan Ilgar Mağarası'nın fotoğrafı, büyük beğeni aldı. Turizmci Adem Salcıoğlu'nun 'Doğanın gözü' diyerek paylaştığı fotoğrafı simetrik görüntüsüyle birlikte yeniden düzenleyen Erdal Başaran, ortaya muhteşem bir görsel çıkardı. Fotoğraf Kastamonu'da büyük beğeni topladı.
Taşköprü’deki kaya mezarından ‘bal’ akıyor
Taşköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık kaya mezarlarının bulunduğu bölgede yeni bir kaya mezarı daha keşfedildi. Henüz kayıtlarda bulunmayan kaya mezarının, üst kısmındaki kayalarda yabani arıların yaptığı ballara ulaşamayan köylüler ise bakmakla yetiniyor.
Ayıdan korunmak için ilginç öneri!..
Kastamonu'da jandarma ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde artan ayı saldırılarına karşı vatandaşları uyardı.
Ayıların inadı pahalıya mal oldu
Ayılara karşı sınav veren vatandaş: "Ayıyla komşu gibi olduk” 
Define için deprem mezarlığını talan ettiler
Tosya ilçesinde 1943 yılında meydana gelen depremde vefat eden yaklaşık 800 kişinin defnedildiği mezarlık, defineciler tarafından tahrip edildi. 
Define için deprem mezarlığını talan ettiler
Tosya ilçesinde 1943 yılında meydana gelen depremde vefat eden yaklaşık 800 kişinin defnedildiği mezarlık, defineciler tarafından tahrip edildi. 
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
‘Vatandaşımızın, beceriksizliğimizden kaynaklanan şaka yaptığını düşünüyoruz’
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu…
Dünyanın en eski şehirleri açıklandı: Türkiye'den 2 şehir listede yer aldı
İnsanoğlunun tarih sahnesine çıktığı andan itibaren, topraklar üzerinde iz bırakmaya başladığı gerçeği, arkeologların keşifleriyle gün yüzüne çıkıyor.
"Korkmayın eski mezarlara dokunulmayacak"
Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi'ne mezarlık alanı için çalışmaların başladığını duyurdu.
Esrarengiz kazı gizemini koruyor!
BOLU'nun Mudurnu ilçesinde Zonguldak’tan gelen maden işçilerinin yer aldığı, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen esrarengiz kazıyla ilgili, kazının yapıldığı Kovucak köyündeki vatandaşlar konuştu.
Petra Antik Kenti Ne Zaman İnşa Edildi? Petra Antik Kenti Nerede?
Petra antik kenti tarihi MÖ 400 yılına uzanan içerisinde tapınak ve tiyatro gibi yapılar bulunan yerleşim yerlerindendir. Kum taşından oyulan kaya bloklar ile inşa edilen tapınakları ve büyük amfi tiyatrosu olan antik kent 100 kilometrelik alana yayılır. Tarihin tozlu sayfalarında kalan Pera antik kenti nerede, hangi ülkede, Petra’da hangi kavim yaşadı sorularının tüm yanıtları tarih severlerin oldukça ilgisini çekiyor.
Mezarlıkta buruk bayramlaşma
Kahramanmaraş’ta Kurban Bayramı öncesi depremde hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezarlıkta buruk bayramlaşma ziyaretleri yapılıyor.
Dualarla anıldı
Çatalzeytin'de Arife günü münasebetiyle Kuran'ı Kerim tilaveti okundu
Bir ‘merdiven’ bu kadar mı zor?!
Kastamonu Şehitliği'nin üst tarafında bulunan mezarlıkta merdiven olmaması dolayısıyla mezarlığı ziyarete gelen vatandaşlar sıkıntı yaşıyor.
Araç ilçesinde; mezarlıklarda yeni dönem
Araç Belediyesi tarafından, vefat eden vatandaşların mezar konumunun yakınları tarafından sorgulanabildiği mezarlık bilgi sistemi oluşturuldu.
2 bin 700 yıllık kaya mezarı bakımsızlıktan yok oluyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
600 yıllık camiyi talan ettiler
Cide ilçesinde çatısı dahil birçok yeri yıkılan ve atıl vaziyette kalan 600 yıllık tarihi cami ile caminin bahçesinde bulunan mezarlar, defineciler tarafından talan edildi.
Kastamonu Ev Kaya Mezarları nerede? nasıl gidilir?
Kastamonu Ev Kaya Mezarlarına nasıl gidilir? Kastamonu Ev Kaya Mezarları nerede? soruların cevapları haberimizde
Ayılar mezarlara dadandı
Bir köyde bitkilerin köklerini yemek isteyen ayılar mezarları kazdı.
Kastamonu İsa Dede Türbesi nerede? İsa Dede Türbesi'ne nasıl gidilir?
İsa Dede Türbesi'ne nasıl gidilir? Kastamonu İsa Dede Türbesi nerede? soruların cevapları haberimizde
Kastamonu Hepkebirler Türbesi nerede? Hepkebirler Türbesi'ne nasıl gidilir?
Hepkebirler Türbesi'ne nasıl gidilir? Kastamonu Hepkebirler Türbesi nerede? soruların cevapları haberimizde
Kastamonu Saraçlar Cami nerede? Saraçlar Cami'ne nasıl gidilir?
Saraçlar Cami'ne nasıl gidilir? Kastamonu Saraçlar Cami nerede? soruların cevapları haberimizde
Mergüze’den İhsangazi’ye
Ilgaz Dağı’nın kuzey yamaçlarına (eteklerine) kurulan Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Kastamonu’ya bağlı 384 kilometrekare yüz ölçümüne sahip bir ilçe olan İhsangazi’nin serüveni...
İnebolu'da ‘toplu mezar’ bulundu
"İnebolu, Bozkurt ve Abana İlçeleri Yüzey Araştırması Projesi" hakkında bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi H. Asena Kızılarslanoğlu, "Kastamonu'nun yüzey araştırması çalışmaları çerçevesinde öncelikli olarak inebolu, Bozkurt ve Abana'yı seçtik. Bu bölgeyi seçmemizin sebebi hem Sinop'a yakın olması hem de liman varlığının olması, antik dönemlerde o bölgelerin aktif olması sebebiyle bu bölgeyi seçtik. Dikili mevkiinde adlandırılan bir yer ve yedi tane farklı odalardan oluşan bir mezar kompleksiyle karşılaştık. Kaçak kazı nedeniyle üstündeki toprak tamamıyla kaldırılıyor. Mezarlar tamamen açılmış, iskeletler saçılmış bir vaziyette tespit ettik. Bu bölgenin kültür varlığı kimliği saklı durduğundan dolayı tescilini önerdik. Şu anda burasının tescilli yapıldı. Kurtarma kazısı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Bu kazılar ve etrafındaki yoğun duvar örtüsü ile bu bölge tamamen turizme açılabilecek bir potansiyele sahip olacak” dedi.