Kastamonu Hepkebirler Türbesi nerede? Hepkebirler Türbesi'ne nasıl gidilir?;

Kastamonu Hepkebirler Türbesi nerede? Hepkebirler Türbesi'ne nasıl gidilir?

Hepkebirler Türbesi'ne nasıl gidilir? Kastamonu Hepkebirler Türbesi nerede? soruların cevapları haberimizde...

Kastamonu'da bulunan Türbenin konumu, Kastamonu Merkez ilçesine bağlı olup, enlem 41.374836 ve boylam 33.773026'da yer almaktadır. Kastamonu'da ziyaret edilecek en önemli yerlerden biri olan Hepkebirler Türbesi, Hz. Muhammed'in hadislerine ulaşmış olan Kaysül Hemadani Asgar'ın mezarını barındırmaktadır.

Hepkebirler Türbesi nerede? nasıl gidilir?

Hepkebirler Türbesi'ne ulaşmak için çeşitli ulaşım seçenekleri mevcuttur. Türbe, Kastamonu Merkez'de yer almakta ve ulaşımı oldukça kolay. Türbenin adresi, Hepkebirler Mahallesi, Adliye Çarşısı D:16, 37100 Kastamonu Merkez/Kastamonu'dur. Ayrıca, Kastamonu'da doğal güzellikleri korumak için en güzel amaçlardan biri olan Hepkebirler Mahallesi'ne ulaşım için de çeşitli seçenekler mevcuttur.

Hepkebirler Türbesi'ni ziyaret edenler, türbenin yanında yer alan cami ve mezarları keşfedemeyecekler. Türbenin girişinin sol tarafında yer alan dokuz mezardan birinin ortasındaki sanduka, Samur Baba'ya aittir. Ayrıca, caminin kuzey ve batı tarafındaki mezarlar da ziyaret edilebilir. Türbenin GPS koordinatları 41° 22´ 29.4096" enlem ve 33° 46´ boylam olarak kullanılmıştır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum