Arama
Arama Sonuçları
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
"Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Tabiat Turizmi Çalıştayı start verdi: 3 gün sürecek...
Kastamonu Üniversitesi’nde “Batı Karadeniz Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı” devam ediyor.
Kadın kooperatiflerinin desteklenmesinde güçlü iş birliği
Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması hedefiyle yürütülen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” yenilenerek 5 yıl daha uzatılacak.
Akgül, Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Mehmet Akgül, Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı.
Kadına Yönelik Girişimcilik ve Markalaşma eğitimi düzenlendi
Daday’da, Kastamonu Üniversitesi (K.Ü.) Ormancılık ve Tabiat Turizmi Koordinatörlüğünde, Kastamonu Teknokent ve Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu (MYO) iş birlikleri ile Kadına Yönelik Girişimcilik ve Markalaşma Eğitimi düzenlendi.
ATO 100 YAŞINDA
“Asırlık Geleceğini Yüzyıllık Geleneği”Nden İlham Alan Cumhuriyetle Yaşıt Ankara Ticaret Odası, Yönetim, Meclis Ve Organ Üyelerinin Katılımıyla 100. Yıl Programını Gerçekleştirdi.
Kırsaldaki ürünlerin pazar payı bulmasına katkı sağlanacak
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yerel eylem gruplarına yönelik teknik destek projesinin açılış toplantısı yapıldı
600 metrelik uçurumdaki salıncak nefes kesecek
Pınarbaşı ilçesinde bulunan ve dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak kabul edilen Valla, üzerine 600 metre yükseklikte uçurum salıncağı kuruldu. Türkiye’de bir ilk olan salıncağın maceraperestlerden büyük ilgi görmesi bekleniyor.
"Bu projeyi herkese anlatmaya hazırım"
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi Kariyer Sohbetleri etkinliğinin bu hafta konuğu Fatih Köse oldu.Uzun zamandır üstünde çalıştığı ve sosyal medyada “Daha İyisi Mümkün Kastamonu” adıyla kurduğu YouTube kanalında kamuoyu ile paylaştığı “Metropollerden Anadolu’ ya Kesin Dönüş: Pilot İl Kastamonu” adlı projesinin detaylarını Birlik Vakfında paylaşan Fatih Köse;“ Türkiye’ye de örneklik edebileceği, bütüncül bir kalkınma hamlesi ancak bu proje ile olabilir. Bu şehre bir şeyler katmak isteyen bütün STK’lara ve hatta bütün siyasi partilere bu projeyi anlatmaya hazırım” dedi.
Cide’nin artık “Turistik Harita İllüstrasyonu” var
Cide Belediyesi’nin girişimleriyle Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2022 Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Teknik Destek Programı’ndan hibe alınarak, Cide ilçesine Turistik Harita İllüstrasyonu kazandırıldı. Sosyal medya hesabından bu gelişmeyi duyuran Cide Belediey Başkanı Mehmet Eşref Mutlu; “İlçemizin tarihi, doğal ve turistik alanlarının resmedildiği bu harita ile bölge turizmine ve tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.
‘Potansiyelimizi değerlendiremiyoruz’
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetlerinde “Kastamonu’da ve Aile Şirketinde Markalaşma ve İnovasyon” konulu panelin konuşmacısı Ünallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal oldu.
Kariyer Sohbetleri’nin konuğu Metin Ünal
Ünallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, ilimizin tanınmış iş adamlarından Metin Ünal, Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi’nde “Markalaşma ve İnovasyon” başlığıyla düzenlenecek programda konuşacak.
FINDIKOĞLU: “MERMER, KASTAMONU’NUN ÖNÜNÜ VE UFKUNU AÇACAK”
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, mermerin Kastamonu’nun önünü ve ufkunu açacağını söyledi.
Teknik yardım çalışmaları başladı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan “Sinop'ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” teknik yardım çalışmaları başladı.
Yılmazlar’dan görkemli açılış
Yılmazlar Ticaret bünyesindeki NG Kütahya Seramik Kastamonu Mağazası, tören hizmete başladı. Düzenlenen açılışa Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Kastamonu için tarihi gün!
Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) bugün başlıyor. Kastamonu ile birlikte Batı Karadeniz’i de dünyaya açacak olan Türkiye’nin en büyük bölgesel fuarı TRADEF, saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreniyle birlikte kapılarını açacak.
“Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu” tescillendi
Gençlerde girişimcilik yetkinliklerinin artırılması amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından uygulanmakta olan “Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu”nun marka tescili yapılarak koruma altına alındı.
Tatlıcı “Zafer Usta” yeni dükkanında
Meşhur Devrekani Cırık tatlıcısı zafer usta yeni yerinde hizmet vermeye başladı.
Karavan adına dev zirve
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından organize edilen Karavan Turizmi Zirvesi, KUZKA konferans salonunda gerçekleştirildi.
Seyahat acentelerini ağırladık
Zengin mutfak kültürü ve yöresel ürün çeşitliliğiyle gastronomi kenti olmayı hedefleyen Kastamonu, düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu” çerçevesinde gastronomi odaklı ulusal seyahat acentelerini ağırladı.
Kadın girişimci adaylarına markalaşma eğitimi
Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği’nin 2022 yılı bütçesinden finanse edilen, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. tarafından üniversitenin ihtisaslaşma misyonu doğrultusunda gerçekleştirilen, markalaşma eğitimi tamamlandı.
TRADEF, Eylül’de Kastamonu’da
Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) 21-24 Eylül 2022 tarihleri arasında Kastamonu Kuzeykent Fuar alanında gerçekleştirilecek. Orta Doğu ülkelerinden gelecek satın almacılar ile Türk firmaları bir araya getirecek etkinlik, Batı Karadeniz’de uluslararası katılımcıların olacağı ilk karma ticaret fuarı olacak.
“Tam bağımsız Türkiye için Ekonomik Milliyetçilik“
Türkiye Değişim Partisi Kastamonu İl Başkanı Ender Karahasanoğlu, yazılı bir basın açıklaması yayınlandı.
'Tüm zamanların en iyi rakamı'
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlıkta düzenlenen toplantıda, Ocak ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı.
Ilgaz Dağı, dört mevsim turist çekecek
Çankırı ve Kastamonu illerinin ortak değeri ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Ilgaz Dağı’nda turizm çeşitliliğinin ve rekabetçiliğinin artırılması kapsamında oluşturulan “Ilgaz Dağı Turizm Ortak Vizyon” belgesini temel alan “Ilgaz Dağı Dağ Turizm Eylem Planı” uygulamaya geçiyor.
"Gelecek ve turizm konsepti Kastamonu'nun lehine"
25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMİTT) Fuarında ilimizin temsili ve gerçekleştirilecek etkinlikler ile Kastamonu 2022 Turizm Eylem Planı konularının görüşüldüğü Emitt Fuarı Katılımı, Turizm Eylem Planı Toplantısı AFAD Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Tarihi istiklal yolu ve kampüs dijital müzesi geliyor
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Proje Başvuruları kapsamında kabul edilen ve proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Avcı’nın yaptığı “Tarihi İstiklal Yolu ve Kampüs Dijital Müzesi” paydaş ve proje yürütücüleri toplantısı Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.