'Tüm zamanların en iyi rakamı';

'Tüm zamanların en iyi rakamı'

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlıkta düzenlenen toplantıda, Ocak ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı....

Ocak ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar oldu. Bakan Muş, bu rakamın tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamı olduğunu söyledi. Geçen ay 28 milyar dolarlık ithalat yapılırken, Türkiye'nin ocak ayı dış ticaret açığı 10,4 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Bakan Muş'un açıklamaları şöyle:

"İhracatımız daha güçlü ve çeşitli bir yapıya ulaşmıştır. Ocak ayı ihracat rakamı tüm zamanların en yüksek rakamıdır. Ocak ayında enerji ithalatı 9 milyar dolar, enerji hariç bakıldığında ithalat 19 milyar dolar seviyesinde. Ukrayna ile yarın yeni nesil serbest ticaret anlaşması imzalayacağız. Ocakta ihracatın ithalatı karışlama oranı enerji hariç %88,3 olarak kaydedilmiştir. Ocakta yıllık bazda ülkemiz güçlü bir ihracat performansı ortaya koydu, 2022'de güçlü performansın süreceğine inancımız tam.

TEŞVİKLER SÜRÜYOR

Muş, şöyle devam etti; ''İhracatçılarımızın ihtiyaçlarına özel destek mekanizmaları kurgulamaya ve ihracatımızın önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak ihracatçılarımızı çağın gerektirdiklerine hazırlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede markalaşma potansiyeline yüksek ürün gruplarına teşviklerimizi sürdürmekteyiz.''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum