Arama
Arama Sonuçları
Salman'dan İl Başkanı Karabacak'a kınama!
2018-2021 yılları arasında CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı yapan Hakime Salman, CHP Kadın Kolları görevine getirilen Sema Akıncı'yı tebrik etti. Salman açıklamasında, İl Başkanı İlke Karabacak'ı yeni Kadın Kolları Başkanı'nı açıklarken, önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Devrim Ezgi Şahin'in ismini geçirmemesini kınadı.
Kuzeykent'te VAHŞET!
Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde vahşet! Ayaklarıyla ezerek öldürdü...
Erbakan; "D60 projesi şart!"
Tosya İlçe Başkanlığı'nda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Filistin İsrail arasında geçen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan konuşmasında D60 projesinin önemine dikkat çekerek Müslüman Ülkelerin birleşmesi gerektiğini dikkat çekti. Erbakan açıklamasında; "D60'ın İslam birliğinin yek vücut bir şekilde bu zulümlere karşı koyması gerekir" dedi
Bakanlıktan GKRY’deki cami saldırısına kınama
Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii’ne yapılan kundaklama saldırısını şiddetle kınadı. Açıklamada, "Bu konu hakkında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı tümüyle destekliyoruz" denildi.
Yüksel Aydın’a bir kınama da CHP Gençlik Kolları’ndan
Aydın’ın sözlerine CHP il yönetimi ve ilçe başkanlarının ardından bir tepki de CHP Gençlik Kolları’ndan geldi.
Veterinerlerden travesti şiddetine tepki!
LGBT mensubu travesti tarafından saldırıya uğrayan veteriner hekim Ceren Eroğlu'na meslektaşlarına destek geldi.
Kastamonu Gücü’nden kınamaya kınama!
İlimizi Kadınlar Futbol 2’nci Ligi’nde temsil eden Kastamonu Gücü Spor Kulübü, geçtiğimiz günlerde TFFHGD Kastamonu Şubesi tarafından yapılan açıklamalara yanıt verdi.
TFFHGD’den kınama
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kastamonu Şubesinden geçtiğimiz günlerde oynanan Kastamonu Gücü Spor ve Düzce Kadın Futbol Spor arasındaki müsabakada ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama yapıldı.
Araştırma görevlilerine isteğe bağlı kadro imkanı
Sözleşmeli araştırma görevlilerinin kadroya alınmasını da içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
‘Herkes alın terinin karşılığını alacak’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Enflasyonu hedeflediğimiz şekilde 2023 sonunda yüzde 20'ler seviyesine, 2024'te tek haneli rakamlara düşürmek için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın” dedi. Erdoğan ayrıca, 6 yaşında evlendirilen kıza istismar iddialarının tam bir facia olduğunu belirterek, "Reşit yaşa ulaşmadan evlilik gibi hususlardaki hassasiyetimizi kimseye sorgulatmayız" dedi.
"Bu rezaletlere onay verenlerin yakasını bırakmayacağız"
Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek cinsel istismara uğraması olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başesgioğlu yaptığı açılmasında; "Biz haberleri açtığımızda bu rezaletleri artık duymak istemiyoruz. Artık gençlerimizin özgürce yaşayabileceği, çocukken istismara uğramaktan korkmayacağı bir gelecek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz"
Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği’nce Doğu Türkistan’daki hak ihlalleri sebebiyle Nasrullah Meydan’ında basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, Çin'de yapılan zulme dikkat çekilerek; "Hiçbir soykırım elbette unutulmasın ve insanlık ailesi bir daha asla soykırımlarla yüz yüze kalmasın duasıyla Çin’in bu zulmüne karşı; ulusal ve uluslararası kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.
"Türkiye'den yükselen çığlıklara, Kastamonu'dan eşlik ediyoruz"
Kastamonu'daki hayvanseverler, ortak bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasında Konya’da hayvan barınağında yaşananları kınayarak, olaya tepki gösterdi. Ortak basın açıklamasını okuyan Kastamonu Sokaktaki Canlılarımız İçin El Ele Derneği Başkanı Özden Neval Türkmen, barınakta yaşanan olaya değinerek; "Tüm Türkiye’den yükselen çığlıklara Kastamonu’dan eşlik ediyoruz. Konya’da vuku bulan olayı gerçekleştirenlerin, bu çalışanlara bu cüreti veren yöneticilerin insanlıkla uzak yakın ilişkisi bulunmamaktadır. Bu olayı gerçekleştirenlerin en üst dereceden hüküm giymelerinin sağlanmasını talep ediyoruz. Bu canilerin hiçbir yaptırımla karşılaşmadan toplum içinde ellerini kollarını sallayarak dolaşmaları insanlarımız için de güvensiz bir ortam yaratarak toplum huzurunu zedeleyecektir" dedi.
Yazar Çarboğa’dan Fransa'ya kınama
X-Ünlü yazar Fransa'yı protesto amacıyla Sayfaları boş Fransız Kahramanlık Tarihi'isimli kitabını farklı dillerde yayınlanacağını açıkladı.
‘Milletin değerleriyle bu kadar kavga edilir mi?’
Türkiye Ortadoğu Ticaret Fuarı'nın (TRADEF) açılışına katılmak için ilimize gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, açılış öncesi bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Sarıgül'den genel af talebi
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kastamonu ziyareti kapsamında cezaevi önünde partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek ‘genel af’ çağrısında bulundu.
"Adayımız belli kararımız net"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Sivas'ta düzenlenen "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" mitinginde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında; "Bizim adayımız belli kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hedefimiz Sayın Erdoğan'ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesidir" ifadelerini kullandı. Miting yapacağı iller arasında Kastamonu da bulunuyor.
“Sen yoksan bir eksiğiz”
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, Memleket Partisi’nin Kastamonu il merkezi ve ilçelerdeki örgütlenmelerini tamamladığını ve seçime hazır bir parti olduğunu vurguladı. İl Başkanı Başesgioğlu, açıklamasında vatandaşlara seslenerek; “Bu şehrin makus talihini hep beraber yenelim. Başarabiliriz. Kendinize ve ülkenin geleceğine olan evlatlarınıza oylarınıza güvenin. Algılara sahte anketlere, parayı verenlerin şişirme reklamlarına ve yalanlarına kanmayın. Anket sokakta, anket pazarda, anket tencerede. Sen yoksan bir eksiğiz” ifadelerine yer verdi.
MEB şikayet üzerine harekete geçti
Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığına yönelik şikâyetler geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığına yönelik şikâyetler üzerine 65 okulda inceleme başlattı.
Şiddete karşı tek yumruk
7-8 Temmuz’da greve gitme kararı alan doktor ve sağlık çalışanları KEAH önünde tepkilerini dile getirdi. Tüm sağlık örgütleri bir araya gelerek, ‘sağlıkta şiddete karşı omuz omuzayız’ mesajı verdi.
“Vidinlioğlu yapan değil, satan taraftadır”
CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Nisan ayı Belediye Meclisi toplantısında MHP ve CHP arasında yaşanan gerginlikle ilgili Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nu eleştirdi.
Mehmet Feyzi Efendi'yi binler andı...
Türk İslam Aleminin son dönem alimlerinden Mehmet Feyzi Efendi'nin ölümünün 33. Yılı münasebetiyle Kastamonu Belediye Başkanlığı, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı, Kutlu Bilgi Araştırma ve Dayanışma Derneğinin katkılarıyla anma töreni Gümüşlüce Mezarlığında gerçekleştirildi.
“CHP, makamında oturan vali istiyor”
İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in Vali Avni Çakır’a yönelik yaptığı eleştiriler üzerine açıklamalarda bulundu.
'Kastamonu'dan milletvekilimiz olacak'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve parti yöneticileri; Kastamonu'ya gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. İlimizde basın açıklaması gerçekleştiren İnce, Kastamonu'dan beklentisini; ''
Eğitim-Sen’den ‘sürgün’ tepkisi
Eğitim-Sen Kastamonu Şubesi Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, sendika üyesi İnebolu Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Çiğdem Beğen’in, sadece sokak hayvanlarını beslediği için kendi isteği dışında Kastamonu Taş Mektep Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne atandığı iddia edildi.
“Kastamonu, Türkiye’nin ta kendisidir”
Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, TV100 haber kanalının konuğu oldu.