“CHP, makamında oturan vali istiyor”;

“CHP, makamında oturan vali istiyor”

İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in Vali Avni Çakır’a yönelik yaptığı eleştiriler üzerine açıklamalarda bulundu....

Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, partisinin Merkez İlçe Denetim Kurulu Toplantısı’nda Vali Avni Çakır’a yönelik bir takım eleştirilerde bulunmuştu. İl Başkanı Erbilgin, yaptığı eleştiride, Vali Avni Çakır’ın Cumhur İttifakı’nın İl Başkanı olduğunu ifade etmişti.İGM Başkanı Parçal, bu eleştiriler üzerine meclis salonunda yaptığı açıklamada; “CHP makamında oturan,sadece bayramlarda ortaya çıkan bir vali istiyor. Valimiz de halk odaklı bir vali. Köylere ve diğer yerlere yaptığı ziyaretlerden dolayı rahatsızlık yaratmış olabilir.Çok bilgin olarak kendini göstermeye çalışan Hikmet Erbilgin, Milletvekili Hasan Baltacı ile birlikte Kastamonu’da bütün yapılan hizmetleri, soy ismine yaraşır şekilde baltalamaya devam ediyor” dedi.

“SİYASİ RANT UĞRUNA BU VEBALE GİRMELERİNİ ÇOK TAVSİYE ETMİYORUM”

Konuyla ilgili eleştirilere yanıt veren İGM Başkanı Güray Parçal, İGM şubat ayı olağan toplantılarının son birleşiminin bitiminde, meclis salonunda şu ifadeleri dile getirdi;“Her birimiz aday olduk, ilçelerde seçilerek görev üstlendik. Devletin milleti hükümetin kaynaklarını her birimiz en iyi şekilde ilçelerimizde yararlı hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Milletimiz kimimize iktidar görevi verdi kimimize muhalefet görevi verdi. İktidarın görevi bu hizmetleri en iyi şekilde kaynakları aktararak kullanmak. Muhalefetin görevi de eleştiri ve eksikleri aktarmak. Buna bir itirazımız yok. Ama bizler iş üretmek için mesai harcarken muhalefetin Kastamonu’da bu kadar mesnetsiz ve yanlış beyanlarına sessiz kalmamız da çok mümkün değil. Eleştiri değerlidir ancak bu kadar kirli eleştiri şahsi siyasi menfaatler uğruna yapıldığını şahsım adına düşünmekteyim. Farklı siyasi partilere gönül veren her zaman yan yana yürüyen bu şehrin insanına cenazesinde düğününde beraber olan insanlarımıza yapılan açıklamalarla ayrıştırma çalışması yapılmaktadır. Siyasi rant uğruna bu vebale girmelerini çok tavsiye etmiyorum. Bu şehirde seviyesiz eleştiri olmasının yegâne sebebi Kastamonu bürokrasisini kınamak iş yapamaz hale getirmek cumhur ittifakını ve uyumunu bozmak üzere yapılan bir çalışmadır.

“BÜROKRASİYİ İTİBARSIZLAŞTIRMA KONUSUNDA BÜYÜK BİR ÇABA İÇERİSİNE GİRMİŞLERDİR”

Güray Parçal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kastamonu’da İl Müdürleri, Kaymakamlarımız, Valimiz, Belediyemiz hep beraber bir uyum içinde çalışmaktadır. Bu uyum da belli rahatsızlıklara sebep veriyor. Bu rahatsızlıktan dolayı da devletin makamlarına itibarsızlaştırma konusunda büyük bir çaba sarf ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) masalarında yumruk vurarak kanun çıkarılmasını ve çalışmaları önlemeye çalışanlar,Kastamonu’da da aynen bu şekilde hizmeti tıkamaya çalışıyorlar. Çok bilgin olarak kendini göstermeye çalışan Hikmet Erbilgin, Milletvekili Hasan Baltacı ile birlikte Kastamonu’da bütün yapılan hizmetleri, soy ismine yaraşır şekilde baltalamaya devam edyor.  Bozkurt odaklı afette yapılan çalışmaları, karla mücadeledeki çalışmaları ve saymakla bitiremeyeceğimiz birçok hizmeti baltalamakta başarılı olamayınca Sayın Vali’miz, kaymakamlarımız ve bürokrasiye saldırmaya başlamışlar ve bürokrasiyi itibarsızlaştırma konusunda büyük bir çaba içerisine girmişlerdir. Önceki açıklamalarında bakanlarımıza yaranmakla ilgiliifadelerde bulunmuşlardı. Biz bakanlarımıza yaranıyoruz. Bunun neticesinde de bakanlarımız da İl Özel İdaresi’ne; 8 beka loder, 2 ekskavatör, 3 seyyar kompresör, 3 greyder kazandırdı. Yıllardır kanayan yara olan, mağdur olan 7 aylık işçilerimiz, İl Özel İdaresi’nde 12 aylık kadrolu hale getirerek mağduriyetlerini çözdü. Bunun akabinde köylere hizmet götürme birliklerindeki çalışan operatör şoför arkadaşlarımızı bakanlıktan kadro alarak 12 aylık kadrolu kısma geçirdik. Bunun akabinde daha ileride yazmış olduğumuz yazıyla 50 kişilik kadrolu atölyemizi operatörlerimiz insan kaynaklarımızı kalite standartlarına çıkarma konusundaçalışmalarımıza devam edeceğiz. 2022 yılı içerisinde makine parkurumuzu geliştirerek, Özel İdare’yi daha verimli hale getirerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“VALİMİZ HÜKÜMETİN ETKİSİNDE OLSAYDI, ARAÇ BELEDİYESİ’NİN PROGRAMINA GİTMEZDİ

İGM Başkanı Güray Parçal, Araç’taki programda yaşanan olaya da değinerek, şunları ifade etti;
“Valimiz, Araç Belediyesi’nde bir programa gittiğinde,Milletvekili Hasan Baltacı’ya burada söz verilmediğine ilişkin basında bazı ifadeler yer almış. Bürokrasinin hükümetin etkisi altında kaldığını belirtmişler, eğer böyle bir şey olsaydı Valimiz, şuanda CHP’nin olduğu Araç Belediyesi’nin programına gitmezdi. Programı kendisinin yaptığı ile ilgili Araç Belediye Başkanı’ndan herhangi bir açıklama gelmedi. Yapılan programın kendisininyaptığını beyan etmesi gerekirdi. CHP’nin istediği vali portföyü, makamında otursun, sadece bayramlarda ortaya çıksın şeklinde bir vali. Valimiz de halk odaklı bir vali. Halkla, köylerle istişareli bir biçimde, sorunlara yerinde bakarak çalışmayı seviyor. Köylere ve diğer yerlere yaptığı ziyaretlerden dolayı rahatsızlık yaratmış olabilir. Bizler de İGM’de aldığımız kararları;Ak Parti,MHP ve CHP meclis üyesi arkadaşlarımızla istişareli bir şekilde yapıyoruz. İlçeler bazında da verimli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kastamonu’muzun menfaatleri doğrultusunda mesai gözetmeksizin, gece gündüz çalışarak hep birlikte rahatsızlık vermeyerek görevlerimize devamedeceğiz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum