TFFHGD’den kınama;

TFFHGD’den kınama

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kastamonu Şubesinden geçtiğimiz günlerde oynanan Kastamonu Gücü Spor ve Düzce Kadın Futbol Spor arasındaki müsabakada ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama yapıldı....

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kastamonu Şubesinden yapılan kınama metninde yaşananlara yönelik, “İl Hakem Kurulu Başkanımız Sn. Alper Güner’ e ve Hakem triosuna karşı ağır küfürler savuran, sosyal medyadan seviyesiz ve mesnetsiz bir şekilde açıklama ve paylaşımlar yapan kulüp yöneticilerini ve teknik sorumlusunu kınıyoruz” denildi.

TFFHGD’den yapılan açıklamada, “Kadınlar 2’nci Ligi C Grubunda mücadele eden Kastamonu Gücü Spor-Düzce Kadın Futbol Spor kulüpleri arasında oynanan müsabaka sırasında ve sonrasında Kastamonu Gücü Spor kulüp temsilcisi N.A.Oktay, Kastamonu İl Hakem Kurulu Başkanı Sn. Alper Güner’ e ve Hakem Triosuna karşı kulübün resmi sosyal medya hesaplarından ve şahsi sosyal medya hesaplarından İl Hakem Kurulu Başkanımızı hedef alan hakaret, vatan hainliği, küfür ve aşağılayıcı paylaşımları üzülerek görmekteyiz. Futbol Oyun Kuralları ve Disiplin Kurulu talimatlarıyla ilgili hiçbir bilgisi olmayan tamamen kendi çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda algı operasyonu yaratan, Kastamonu’nun tek kadın takımı olması nedeniyle kulüp yöneticileriyle beraber ayrımcılık yapılmasını isteyen, müsabakayla ilgili tekrar edilen penaltı pozisyonunda kalecinin ileri çıkmasını görmemezlikten gelinmesini isteyen, hakemin yüzüne topu fırlatıp İl Hakem Kurulu Başkanına küfürler savuran bunun akabinde ihraç edilip disiplin kuruluna sevk edilmesini haksız bulan, hakem atamalarına karışmaya ve sorgulamaya çalışan kulüp temsilcisinin Kastamonu Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde Öğretim Görevlisi unvanında uzun yıllar eğitim öğretim için hizmet etmiş bir kişinin bu tür seviyesiz paylaşımları karşısında kol kırılsın yen içinde kalsın atasözüyle bu zamana kadar sessiz kalmamıza rağmen paylaşımlara devam edilmesi nedeniyle  bundan sonra sessiz kalmayacağımızı, İl Hakem Kurulu Başkanımız Sn. Alper Güner ve Hakem triosunun kişilik haklarına varan hakaret, küfür, tehdit ve vatan hainliği söylemleri ve paylaşımları karşısında hakeme karşı hakaretten yönetici U. Berber- TCK’ dan dava açıldığı, İl Hakem Kurulu Başkanımız sn. Alper Güner’e karşı teknik sorumlu N.A.Oktay için ise; Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu tüm kamuoyuna bildiririz” denildi.

“TÜRK HAKEMLİĞİNE HİZMET ETMEK ÜZERE GÖREVİMİZİ CANLA BAŞLA İFA ETMEKTEYİZ”

Açıklamaya şu ifadelerle devam edildi: “İlimizi gerek Profesyonel, gerek BAL, gerekse amatör liglerde başarı ile temsil eden hakemlerimiz; çok cüzi maç başı ücretleri karşılığında haftada 2 gün antrenman, her haftanın perşembe günleri haftanın kritiği, Merkez Hakem Kurulu tarafından zorunlu aylık EPAK İl eğitimi, maç izleme programları ile lig ayırt etmeksizin çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İl Hakem Kurulu Başkanlığında görevli kurul üyeleri bunca faaliyetin karşılığında hiçbir ücret almadan tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak Kastamonu Futboluna ve Türk Hakemliğine hizmet etmek üzere görevimizi canla başla ifa etmekteyiz. Kadınlar Ligi müsabakasında kadın sporcularında ve kadın seyircilerin fazla olduğu ortamda İl Hakem Kurulu Başkanımız Sn. Alper Güner’ e ve Hakem triosuna karşı ağır küfürler savuran, sosyal medyadan seviyesiz ve mesnetsiz bir şekilde açıklama ve paylaşımlar yapan kulüp yöneticilerini ve teknik sorumlusunu kınıyoruz. Fair Play ruhu ile hareket eden kulüplerimize, sporcularımıza ve yöneticilere teşekkür eder, sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Türk sporcusunda yalnız beden gücü ve yetenek değil, aynı zamanda iyi ahlak ve zekanın da bulunmasını istemiş ve bu düşüncesini de; ‘Ben sporcunun zeki, çevik, ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ Sözleriyle dile getirerek bir kulüp temsilcilerinin nasıl bir insan olması gerektiğini kendilerine hatırlatır, ligimizin geri kalan bölümlerinde tüm kulüplerimize ve paydaşlarına başarılar dileriz.”

NE OLMUŞTU                                                    

Kastamonu Gücü ve Düzce Kadın Futbol takımları arasında oynanan müsabakada Kastamonu Gücü teknik sorumlusu Necip Oktay’ın kırmızı kartla oyun dışı kalması ve ardından müsabaka hakemine yönelik söylemlerinden dolayı disiplin kuruluna sevk edilmişti. AFDK tarafından Necip Oktay 2 maç ceza almıştı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum