Mehmet Feyzi Efendi'yi binler andı...;

Mehmet Feyzi Efendi'yi binler andı...

Türk İslam Aleminin son dönem alimlerinden Mehmet Feyzi Efendi'nin ölümünün 33. Yılı münasebetiyle Kastamonu Belediye Başkanlığı, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı, Kutlu Bilgi Araştırma ve Dayanışma Derneğinin katkılarıyla anma töreni Gümüşlüce Mezarlığında gerçekleştirildi....

Düzenlenen program da günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Başkanı Hamdi Özden yaptı.

ÖZDEN: '' BÜYÜK MİLLETLER BÜYÜK İNSANLAR YETİŞTİRİRLER''

Hamdi Özden yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi, “TÜRKAV Kastamonu Şubesi tarafından, Kastamonu Belediyesi ve Kutlu Bilgi Derneği’nin katkılarıyla hazırladığımız M. Feyzi Efendi’yi anma ve anlama programını merhum Mehmet Feyzi Efendi Hazretleri’nin ölümünün 33. Yılında da bugün gerçekleştiriyoruz.Büyük milletler büyük insanlar yetiştirirler, o büyük insanlar da milletlerine yol gösterirler, yön verirler, örnek olurlar. Toplumlarının değer verdiği o kişiler, mensubu olduğu milletinin değer yargılarını benimseyen, yaşayan ve onlara katkıda bulunan kişilerdir. O insanlar inandıkları kutlu davalarında her türlü zorluğa rağmen istikametten sapmadan milletlerinin sosyal problemlerine çözüm bulurlar ve gelecek nesiller için fikir üretirler. Şanlı Türk Milletinin yetiştirdiği o büyük insanlardan biri de; Kitabı, kainatı, kendini okuyabilen öncü şahsiyet, şehrimizin son dönem yetiştirdiği medarı iftiharı, Türk Milliyetçiliği fikir sisteminin manevi mimarı, büyük mütefekkir ve alim Mehmet Feyzi Efendidir'' dedi.

Özden, şöyle devam etti;

''Mehmet Feyzi Efendi’nin, günümüzde önemi daha da iyi anlaşılan fikir ve görüşlerinin, şanlı milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için ortaya koyduğu reçetelerin Kastamonu’yu aşarak tüm Türk-İslâm alemine anlatılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kan ve göz yaşının oluk gibi aktığı, zulüm ve haksızlığın kol gezdiği, islam aleminin ve insanlığın içinde bulunduğu şu buhranlı günlerde O’nun ortaya koyduğu teşhis ne kadar isabetlidir; “ İnsan bozulmadıkça alemin nizamı bozulmaz. M.Feyzi Efendi, insanlığın bugün ihtiyaç duyduğu nebevi dili konuşan, nebevi dille konuşan, nebevi hayatla yaşayan, inancını hayat haline, hakikat haline dönüştürerek yaşamış, numune-i imtisal yani örnek şahsiyetlerden biridir. Hayatı ve fikirleri her dem taze, her dem yeni, her dem yenilenen ve her dem yenileyen taptaze bir ruh üflemektedir yüreklerimize. O, çağın bilgesi ve yeniden dirilişin önderi olmuş bir hakikat eri ve kanaat önderidir. Kınayanın kınamasından korkmadan insanlığı hakikatin hayat ve ruh bahşeden gemisine çağıran, metanetle kutlu yolda mücadele eden, Allah’ı, peygamberini ve mensup olduğu şanlı Türk milletini samimiyetle seven bir dava adamıdır'' ifadelerine yer verdi.

Mehmet Feyzi Efendi'nin Türk milletine muhabbet ve sadakatle bağlı olduğuna dikkat çeken Başkan Özden, '' Mehmet Feyzi Efendi ülkemizin sosyal ve siyasi problemlerini de teşhis ederek 'Bir milletin parçalanması, birbiriyle uğraşması afettir. Bütün bu parçalanmalar tartışmalar sebebiyledir, Kuran’ın irşadından uzaklaşma sebebiyledir' tespitinde bulunmuş, çözüm yolu olarak  da; 'İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuru' olarak ifade ettiğimiz fikre temel olmak üzere “İslamiyet ruhumuz, milliyetimiz de bedenimizdir. Beden sağlıklı olursa ruhumuz da sağlıklı olur. Ruh ile beden, et ile tırnak gibidir. Biri diğerinden ayrılmaz.” buyurmuştur.  Dini duygularımızı istismar ederek ülkesine ve milletine ihanet edenlere karşı günümüze ışık tutarcasına “Vatan şarttır. Vatanı korumak; ırzını, namusunu ve dinini muhafaza etmektir. Çünkü bunlar, vatanla muhafaza olunur. Vatana hürmet, şehitlere ve atalara hürmettir. Her günah, her suç bağışlanabilir; ama vatana ihânet suçu başka! Vatana ihânet, nesilden nesle, batından batına intikâl eder.” diyerek vatana sadakatin önemini vurgulamıştır. Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. O halde alemin dirilişi de alimlerin fikirlerinin yaşatılmasıyladır. Alimlerin anıldığı yere rahmet iner düşüncesiyle İslam alemi ve Türk Milletinin yetiştirdiği bu büyük alimi tanımak, tanıtmak, anmak ve anlamak, vatan ve milletini, din ve diyanetini seven herkesin üzerine düşen kutlu bir görevdir. Yüce rabbim ruhunu şad, bizler de şefaatlerine nail eylesin.  M. Feyzi Efendi’yi seven siz gönül dostlarımıza katılımlarınızdan dolayı Türkav, Kastamonu belediyesi ve Kutlu Bilgi Derneği adına şükranlarımızı sunuyorum, Allah’a emanet olunuz.”

 

Yapılan konuşmanın ardından da Mehmet Feyzi Efendi ruhuna ithafen Suat Kurt, Abdullah Kuru, Kahraman Şekercioğlu, Kamil Gezer, Mehmet Ali Kurt, Yunus Balcıoğlu, Recep Sertkaya, Şevket Oğuz Ünal, Nihat Şahin, Orhan Çamlıca, Taha Kanbolat ve İlhan Şahin tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından da dua edildi.

Mehmet Feyzi Efendi anma programın sonunda da Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezi önünde vatandaşlara 4 bin kişilik etli pilav ve ayran ikram edildi.

Programa, Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ve Yardımcıları, AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik, MHP Yüksel Aydın, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Siyasiler, Kurum Müdürleri,  BM ve İGM Üyeleri, STK Başkan ve Yöneticileri, TÜRKATA Stratejik Araştırmalar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ziya Yılmazbilen, İstanbul Çamlıca Büyük Cami İmam Baş Hatibi hemşehrimiz Yunus Balcıoğlu başta ilimiz ve ilçeleri olmak üzere il dışından da çok fazla katılım oldu.

Gümüşlüce’deki programın ardından da saat 14.00’da Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kastamonu Eski Müftüsü Osman Şahin katıldı ve Mehmet Feyzi Efendi’nin Manevi Mirası konusunda konuşma yaptı.










Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum