Kastamonu Gücü’nden kınamaya kınama!;

Kastamonu Gücü’nden kınamaya kınama!

İlimizi Kadınlar Futbol 2’nci Ligi’nde temsil eden Kastamonu Gücü Spor Kulübü, geçtiğimiz günlerde TFFHGD Kastamonu Şubesi tarafından yapılan açıklamalara yanıt verdi....

Kastamonu Gücü’nden yapılan açıklamada, “TFFHGD Kastamonu şubesi tarafından yapılan bu açıklamayı da biz kınıyoruz” denildi.

Sosyal medya üzerinden yazılı yapılan açıklamada, “Kastamonu Gücü Spor Kulübü olarak TUFAD, ASKF ve futbol il temsilcileri ile bahsedilen o maçtan bir gün sonra karşılıklı konuşulup, "Yaşanan olayların konusunu kapatılacak ve bundan sonrası şahsi meseleler olarak değerlendirilecek, kulüple alakası olmayacak" denildikten sonra TFFHGD Kastamonu şubesi tarafından yapılan bu açıklamayı da biz kınıyoruz.  Her şeyin çözümün karşılıklı iletişimin olduğunu varsayarak bahsedilen maçtan bir gün sonra yönetim kurulu üyelerimiz TÜFAD, ASKF ve futbol il temsilcileri görüşüp bu konu hakkında konuşup, karşılıklı bir şekilde anlaşarak, bu konunun kulüp bazında kapanmasına ve bir daha açılmamasına karar verilmiştir. Görüşmeden sonra yine TÜFAD, ASKF ve futbol il temsilcileri ile yöneticilerimiz Kastamonu IHK Başkanı Alper Güner ile de yüz yüze görüşerek, geçmiş bu durumun artık şahsi bir mesele olarak değerlendirileceği sonucuna varılmıştır. TFFHGD Kastamonu Şubesi'nin yaptığı açıklamada konunun kapanması ve tarafların anlaşmasına rağmen şahsi meselelerin çirkin bir şekilde kulübümüze yansıtılmaya çalıştığını düşünmekteyiz.  Kulübümüz tarafından yaşanan olayların sonrasında herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Kapanan bir konunun farklı bir biçimde sosyal medyaya yansıtılmaya çalışılması da sporun ruhuna aykırı bir durumdur” ifadelerine yer verildi.

“ORTA HAKEM STATÜYE HAKİM OLMADIĞINI KANITLAMIŞTIR”

Açıklamanın devamında şöyle söylendi: “Bir hakemin hata yapma olasılığı normal ancak taraftara bir tepki olarak oyunun kaderini değiştirecek kararlar vermesi kabul edilebilir bir durum değil. Maç sırasında öneticilerimiz tarafından hakemlere itiraz edilmiştir ve bu futbol maçlarında doğal bir şeydir. Fakat hiçbir şekilde hakemler tarafından takımımıza ayrıcalık tanınması istenmemiş ve bizim lehimize verilen penaltının yanlış bir karar olduğu düşünülerek penaltıyı kullanan oyuncumuza ‘topu dışarı at’ uyarısında bulunulmuştur. O maçı 90 dakika boyunca izleyen herkes bu durumlara şahit olmuştur. Ayrıca maç başlamadan önce orta hakem statüye hakim olmadığını, rakip takıma yedek kulübe seçme hakkını vererek kanıtlamıştır. Kulüp başkanımız sabırlı bir şekilde statüyü açıp hakeme okuttuktan sonra doğru kararı vermiştir. Kastamonu ilinde yaşanan hakem hataları başka illerde yaşanmamaktadır. Sonuç olarak TFFHGD Kastamonu Şubesi tarafından maç günümüze 2 gün kala yapılan açıklamaları kınıyoruz ve şahsi meselelerin bir daha kulübümüzle ilişkilendirilmemesini istiyoruz. Kulübümüze saldırı olarak kabul ettiğimiz bu açıklamada, kulübümüzün antrenörü olan Necip Oktay'ı alenen hedef göstermelerinden dolayı ve bu açıklamayı paylaşan diğer tüm hakemlere yönelik hukuki süreç başlatacağız.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum