Arama
Arama Sonuçları
Kuaför ve güzellik salonları için yeni karar!
Berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günleri kapalı olmasına yönelik kararda yeni bir gelişme yaşandı. Kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri kapalı olma kararından muaf tutuldu. Söz konusu karar, Ticaret Bakanlığı tarafından duyuruldu.
Liste açıklandı! Kastamonu'da 'emekli dostu' işletmeler...
Kastamonu Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, 2024 Emekliler Yılı dolayısıyla Kastamonu'da emeklilere özel indirim yapan firmaları sıraladı. SGK İl Müdürlüğü'nden indirim yapan firmalara teşekkür edildi.
Yıllar sonra ilk kez tatil günleri olacak!
Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapatılması kararı, Kastamonu'daki sektör çalışanları tarafından sevinçle karşılandı.
Yıllar sonra ilk kez tatil günleri olacak!
Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapatılması kararı, Kastamonu'daki sektör çalışanları tarafından sevinçle karşılandı.
1 milyon kişi erken emekli olacak!
Hükümet emeklilik sistemiyle ilgili yeni bir düzenleme için kolları sıvadı. Geçtiğimiz yıl seçim öncesi vaat edilen Bağ-Kur prim eşitlemesi için somut adım atılıyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesi ile 1 milyon kişi erken emekli olacak.
Kastamonu’nun orta yerinde “çöp ev”
Kastamonu’da bir vatandaşın biriktirdiği eşyalar evini çöp eve düşürdü. Göreni hayrete düşüren evi gören vatandaşlar ise çaresiz vatandaş için yardım istedi. 
Esnafa EYT müjdesi
Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) ardından milyonlarca kişiye erken emeklilik geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği küçük esnafa erken emeklilik hayata geçiyor.
1 günde 7 kadınla birden evlendi! “Daha fazla…”
43 yaşındaki Habib Nsikonnene, aralarında iki kız kardeşinin de bulunduğu eşleriyle Uganda'nın Namasengere kentinde bir gün süren bir törenle evlendi. Dünya basınında manşetlere çıkan düğününün ardından Nsikonnene daha fazla eş istediğini söyleyerek herkesi şaşkına çevirmeyi başardı.
Gökten euro yağdı! Görenler inanamadı
Kartal’da gökten milyarca lira yağdı. Berber dükkanından çıkan esnafın elindeki 10 bin euro bir anda rüzgara kapılarak savruldu. Yola saçılan paralar, çevredeki esnafın ve yoldan geçen vatandaşların yardımı ile eksiksiz toplanarak sahibine teslim edildi. Paraların saçıldığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Bankaların komisyon zulmüne, esnaftan IBAN’lı çözüm!..
Esnaf, bankaların fahiş POS komisyonları ve uzun geri ödeme süresi nedeniyle IBAN ile ödeme almaya başladı.
Ömerul Faruk Darende Huzurevi törenle açıldı
Darende ailesinin inşasını gerçekleştirip işletmesini Kastamonu Belediyesi'ne bağışladığı Ömerul Faruk Darende Huzurevi'nin açılışı törenle gerçekleşti.
“Aracınızın hem güzellik merkezi hem doktoru”
GMP Garage isimli işletme sahibi Gökhan Mehmet Parlakoğlu “burada dünya markalarının birleştiği ürünler ve tecrübemizle aracınıza güzellik bakımı ve doktoru gibi muayne ediyoruz.” Dedi.
“Aracınızın hem güzellik merkezi hem doktoru”
GMP Garage isimli işletme sahibi Gökhan Mehmet Parlakoğlu “burada dünya markalarının birleştiği ürünler ve tecrübemizle aracınıza güzellik bakımı ve doktoru gibi muayne ediyoruz.” Dedi.
1 milyon kişiye yüksek maaş avantajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa prim müjdesi gelmişti.
Ekrem Demirci, hayatını kaybetti
Demirci ailesinin acı günü...
Berberlerden yine bir mutluluk organizasyonu
İlimizde bulunan berberler, Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde eğitim gören özel bireyleri tıraş edip kişisel bakımlarını ücretsiz karşıladı.
5 yıl erken emekli olacaklar
EYT yasasının ardından emeklilikte ikinci tarihi reform geliyor.
Onlarca vatandaşı ücretsiz tıraş ettiler
Kastamonu’dan deprem bölgesine giden berber ve kuaförler, deprem bölgesindeki vatandaşların kişisel bakımlarını yapıp saç ve sakallarını ücretsiz olarak kesti.
"Hizmet vermekten gurur duyduk"
Kastamonu'dan Hatay'a bölge insanının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gönüllü olarak giden kuaför ve berberler Kastamonu'ya geri dönüyor.
Bir başkadır Kastamonu esnafı
Kastamonulu gönüllü berber ve kuaförler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgedeki depremzedelerin kişisel bakım ihtiyaçlarını ücretsiz karşılamak için bölgeye hareket etti.
Pınarbaşı Belediye Başkanı saldırı sonucu yaralandı
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, ziyaret için gittiği iş yerinde bir şahsın saldırısına uğradı. Aldığı darbelerle yaralanan Başkan Yaşar, hastaneye kaldırıldı.
16 meslek grubunda o belge istenecek
Aralarında kuaför, güzellik uzmanı, ahşap mobilya ve ayakkabı imalatçısının da olduğu 16 meslekte, 1 Ocak 2023'ten itibaren Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından verilen mesleki yeterlilik belgesi şartı aranacak.
Huzurevinde saç kesim ve bakımı yapıldı
Kastamonu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı’nca Kastamonu Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edildi ve Huzurevi’nde yaşayanların saç kesimi ve bakımı yapıldı.
Pazar berberler, Salı kuaförler kapalı
Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı.
Kuaförler ve Berberler Odası'ndan iftar programı
Kastamonu Berber ve Kuaförler Odası Başkanlığınca DSİ. 23 Bölge Müdürlüğü Kastamonu Sosyal Tesislerinde iftar programı düzenledi.
“Kastamonu, hak ettiği değeri görmeli''
Kastamonu Turizm Otelciler Derneği Başkanı Hüsnü Gül, yaptığı açıklamada Kastamonu'nun hak ettiği değeri görmesi gerektiğinin altını çizerek, turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin artan giderler sebebiyle zor duruma düşebileceğini ve hizmet kalitesinden ödün verilebileceğini kaydetti.
Kuaförler ve Berberler Odası’nda Kıcıroğlu dönemi
Kastamonu Kuaförler ve Berberler Odası’nın Olağan Genel Kurulu, Kuyudibi Nazar Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toprağa verildi
Sel felaketinde kaybolan ve cesedi sahile vuran vatandaş toprağa verildi.
Kıyıya vuran cesedin kimliği belli oldu
Sinop’un Türkeli ilçesinde, deniz kıyısına vuran cesedin kimliği tespit edildi.