“Kastamonu, hak ettiği değeri görmeli'';

“Kastamonu, hak ettiği değeri görmeli''

Kastamonu Turizm Otelciler Derneği Başkanı Hüsnü Gül, yaptığı açıklamada Kastamonu'nun hak ettiği değeri görmesi gerektiğinin altını çizerek, turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin artan giderler sebebiyle zor duruma düşebileceğini ve hizmet kalitesinden ödün verilebileceğini kaydetti....

Kastamonu Turizm Otelciler Derneği Başkanı Hüsnü Gül: “Tüm memleket sevdalılarına çağrıda bulunuyorum. Kastamonu hak ettiği değeri görmeli diyor, tam da şimdi Kastamonu için birlik-beraberlik zamanı olduğunu kamuoyuna saygılarımla sunarım” dedi.

Hüsnü Gül, içerisinden geçtiğimiz ekonomik sürece ve bu sürecin turizmcilere verdiği etkiyi değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı.

Hüsnü Gül şu ifadeleri kullandı: “Bu süreçte artışlardan dolayı personel kısıtlaması başta olmak üzere maliyetlerin iki katından fazla artması, ancak hala otel ve restaurant hizmetlerinin misafir kaybı yaşanmaması adına neredeyse aynı fiyatlarda tutulması ilerleyen günlerde de kalitenin düşmesine sebebiyet oluşturabilecektir. Ve yıllarca verilen emeklerin boşuna gitmesine sebep olacaktır. Altyapı eksikleri ve turizmcilerin istenilen kalitede hazır olamayacağı bir ortamda verilen emekler havada kaldığı gibi sonrasında telafisi zor sonuçlar yaşanacak, benzer örneklerinin olduğu illerdeki senaryolarla karşı karşıya kalınabilecektir. Hak verirsiniz ki turizm, ülkemizin olduğu gibi memleketimize de yabancı sermaye girişi ve ekonomisine katkı sağlayacak, sadece otel ve restoranlara değil, taksiciden marketçiye, kuaförden terziye, benzinlikçiden helvacıya birçok sektöre katkı sağlamaktadır.

Turizmciler olarak birlik olmaları gerektiğini kaydeden Gül, '' Doğasıyla, tarihi ve kültürel değerleri ile sahil, inanç, kış turizmi ve gastronomisiyle keşfedilmemiş hak ettiği ilgi ve yoğunluğu göremeyen Kastamonu için herkes taşın altına elini koymalı ve ekonomik gelir düzeyi yüksek, doğayı seven, hedef kitlelere ulaşmak için gerekli çalışmalar acilen başlatılmalıdır. Turizm Otelciler Derneği olarak istendiği taktirde konuyla ilgili katkı sağlayacak, özellikle 2022 yaz sezonunda bu kayıp ve yaraların sarılacağı, çözüm önerileri ve planlamalarımın da hazır olduğunu belirtmek isterim. Gerekli çalışmaların hemen başlatılması, birlik ve beraberlik içinde şehrimizin hedef kitlelere tanıtılması ve çözüm önerilerinin genişletilerek uygulanmaya başlanması, sonrasında da inşallah iyi bir yaz sezonu geçireceğimize de inancım tamdır. Tüm memleket sevdalılarına çağrıda bulunuyorum. Kastamonu hak ettiği değeri görmeli diyor, tam da şimdi Kastamonu için birlik-beraberlik zamanı olduğunu kamuoyuna saygılarımla sunarım.”

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum