Kuaförler ve Berberler Odası’nda Kıcıroğlu dönemi;

Kuaförler ve Berberler Odası’nda Kıcıroğlu dönemi

Kastamonu Kuaförler ve Berberler Odası’nın Olağan Genel Kurulu, Kuyudibi Nazar Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi....

Mevcut Başkan Yavuz Seven’in aday olmadığı genel kurulda Kuyudibi Berber Esnafından Cahit Kıcıroğlu başkan adayı olup, yapılan genel kurulda seçilerek Kuaförler ve Berberler Odası’nın yeni başkanı seçildi. Genel Kurula Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, Bakanlık Temsilcileri, Kuaförler ve Berberler Odası üyeleri katıldı.

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş ve Cahit Kıcıroğlu tarafından Yavuz Seven’e genel kurulda yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

SEVEN; “SİZLERLE NE KADAR ÖVÜNSEM AZDIR”

Oda başkanlığını bırakan ve tekrar aday olmayan Yavuz Seven yaptığı açılış konuşmasında; “Başta görevi devraldığım rahmet başkan İbrahim Karaçam, birlikte görev yaptığımız rahmetli KESOB Başkanı Eşref Can ve Bilal Civcioğlu ile ebediyete intikal olmuş Berber ve Esnaf arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. 1994 senesinde sizlerin teveccühü ile başladığım bu yolculukta siz değerli oda üyelerim ve meslektaşlarımla hepimiz beraber güzel işler yaptık. Bu süre zarfında sizler desteklerinizi esirgemediniz. Sizlerle ne kadar övünsem azdır. Geçen yıllarda Çıraklık Eğitim Merkezinde ders verdiğim çırak öğrenciler kalfalık ve ustalık sınavlarında bulunduğum kalfa usta adayları, görüyorum ki şu anda çok güzel yerlerde iş yerlerine sahip ve güzel esnaflar oldular. Sizlerle gurur duyuyorum. İlk aldığım günden bu yana görevimi yapabileceğim en üst seviyede yapmaya, sizleri en iyi şekilde temsil etmeyi de kendime görev edindim. Meslektaşlarımın haklarını korumak için elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum. Elbette bu süreçte benimde eksiklerim olmuştur, yapamadıklarım, ulaşamadıklarım olmuştur. Ama asla art niyetli bir yaklaşımım olmadı, her zaman oda başkanı olarak değil, Berber Yavuz abisi olarak herkesi dinlemeye, elimden gelenin hep bir fazlasını yapmaya çalıştığımı da bilmenizi isterim. 30 üye ile aldığım bu bayrak yarışında şu anda oda sayımız 235 üyeye ulaştı. Odamızın kendi sekreteri mesaisinde olup, oda işlerimiz bilgi işlem ve kurumsal seviyeye ulaştı.  Bu süreçte emeği geçen, adını rahmetle andığım Mahmut Kavuncu kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun. Görevi ilk aldığım günden bugüne kadar olan süreçte sizleri istemeyerek de olsa üzdüysem haklarınızı helal edin. Benimde hakkım varsa kat kat helal olsun. Yeni seçilecek başkan ve yönetimine bana vereceğiniz desteği vereceğinize inanıyor, gönül rahatlığı ile bu bayrağı genç arkadaşlarıma emanet etmenin ve devretmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Yavuz Seven’e genel kurulda yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

KICIROĞLU; “BERBERLER VE KUAFÖRLER ODAMIZI DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ”

Kastamonu Kuaförler ve Berberler Odası başkan adayı Cahit Kıcıroğlu da yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “ Ben 1978 Kastamonu merkez doğumlu evli ve 2 çocuk babası, 1992 yılında meslek hayatına başlamış olan kardeşiniz, arkadaşınız Cahit Kıcıroğlu'yum. 1992 yılında meslek hayatına başladım.1996 yılından bu yana Kastamonu merkez Kuyudibi bölgesinde ağabeyimle beraber erkek kuaförü işletmekteyiz. Bugün, önce Allah'ın izni sonra sizlerin teveccühünüzle berberler ve kuaförler odası başkanlığına talip olmuş bulunmaktayım. Bizler, yeni seçilecek yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımla beraber bu bayrağı devir alarak, siz değerli meslektaşlarımız ve kıymetli üyelerimizle sürekli irtibat halinde kalarak, daha iyi işler başaracağımızı, berberler ve kuaförler odamızı daha iyi yerlere taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz. Maalesef günümüzün ekonomik koşulları her sektörde olduğu gibi bizlerinde işyerlerimizi eve işlerimizi olumsuz olarak etkilemektedir, Biz meslektaşlar olarak sadece düğünde, bayramda değil sürekli birbirimizle irtibatta kalmalıyız. Birbirimizi devamlı olarak arayıp-sormalı hastası olana geçmiş olsun, cenazesi olana taziye ziyaretinde bulunmalıyız. Bu şekildeki etkinlikler meslektaş olarak birbirimize bağlılığımızı artıracak, aramızdaki dayanışmayı kuvvetlendirecektir” dedi.

“HAFTADA EN AZ 1 GÜN KENDİNİZE MUTLAKA TATİL VERMELİSİNİZ”

Meslek olarak sürekli ayakta kaldığımızdan dolayı ileriki yaşlarda meslek hastalığı olarak adlandırılan çeşitli sağlık sorunları baş gösterebildiğini vurgulayan Kıcıroğlu; “Benim kardeşiniz olarak bu konuda naçizane tavsiyem en az 2 yılda bir kendinize zaman ayırıp, doktor kontrolünden geçmeniz, tabiri caizse chek-up yaptırmanız uygun olacağı kanaatindeyim. Yoksa kendimizi hayatın olağan akışına bırakırsak, yeri geliyor yeme-İçmeyi dahi unutabiliyoruz. Bu konuda biz berberler ve kuaförler odası olarak yılda bir kez üyelerimize “Sağlığına Dikkat Et” temalı mesajlar göndermeyi plânlamaktayız.Meslek icabı maalesef bizlerin gün içinde çok uzun çalışma saatlerimiz var. Bu konuda da bir kardeşiniz olarak sizlere tavsiyem en az haftada 1 gün kendinize mutlaka tatil vermelisiniz. Biz ağabeyimle işlettiğimiz kuaför dükkânımızı haftada 1 gün Pazar günü kapatıyor, dinleniyoruz. Bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak sizlere de tavsiye ediyorum, hem sağlık açısından çok faydası olduğunu göreceksiniz, hem de tatil yaptığınız gün aile bireylerinizle daha fazla vakit geçirme imkânı bulacaksınız. Berberler ve kuaförler odası olarak seminer, toplantı, fuar ve gezi gibi etkinliklerin düzenlenmesi ve bu konuda var olan etkinliklerin sayısının artırılması için çalışacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Bu vesile ile buraya katıldığınız için, beni sabırla dinlediğiniz için tüm meslektaşlarıma, arkadaşlarıma, kıymetli üyelerimize yönetim kurulumuz adına teşekkür eder, hepinizi saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

KARAKAŞ; “BİZLER, SİZLERİN ADINA HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERİYORUZ”

Genel kurulda divan başkanlığı görevini de yapan Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş; “Federasyon olarak birlik ve beraberlik içerisinde sorunların çözümü için çalışıyoruz. Sorunlarınızı, elektrikteki fiyat artışını, enflasyonunun yüklediği yükü ve pandemi döneminde yaşanan sorunların çözümü noktasında bizler, sizlerin adına her türlü mücadeleyi veriyoruz. Lise mezunu mücadelemizi kazandık. Türkiye’nin değişik yerlerindeki, değişik sorunları Bakanlarımıza iletiyoruz. Çözülenler var, çözülmeyenler var. Biz misyonumuz gereği bunu yapıyoruz” diyerek genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Cahit Kıcıroğlu Başkanlığı’nda yönetim kurulu asil üyeliğine Mahir İbrahimoğlu, Doğan Şahanoğlu, Hamdi Kaşukçu, Erdal Sarıoğlu, Serdar Demirel ve Şennur Çavdaroğlu seçildi. Denetim kurulu asil üyeliğine de Neriman Çatıkkaş, Fırat Pehlivan ve Erdal Kara seçildi.









Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum